Monica Bîrlădeanu, trei sfaturi importante pentru Săptămâna Mare. Semnificația acestei perioade explicate de Preotul Constantin Necula
Data publicării:
Monica Bîrlădeanu le-a oferit fanilor săi câteva sfaturi de care să țină cont în această perioadă.

Am intrat în Săptămâna Mare, una dintre cele mai importante perioade din postul Paștelui, când trebuie să fim și mai îndreptați către rugăciune, fapte bune și post. În acest sens, Monica Bîrlădeanu le-a transmis un mesaj fanilor săi, cu trei sfaturi importante pe care toată lumea ar trebui să le pună în aplicare zilele acestea, pentru ca sufletul să fie cât mai curat, liniștit și pregătit pentru Învierea Domnului ce urmează. 

„Trei lucruri pe care le poți face pentru sufletul tău în Săptămâna Mare:

1. Iartă și cere-ți iertare - Prof. Dulcan spune că se produc modificări inclusiv la nivel de ADN și se șterg modele patologice (de boală).

2. Hrănește pe cineva flămând.

3. Găsește 3 lucruri pentru care ești recunoscător în fiecare zi a săptămânii (în fiecare zi alte trei).”, le-a transmis Monica Bîrlădeanu fanilor pe rețelele de socializare. 

Citește și: Teo Trandafir, rețetă delicioasă de pască cu brânză dulce fără aluat: „Pentru cei ce nu au apucat să o testeze”. Cum se menține în formă de sărbători

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by monica birladeanu (@monica_birladeanu)

Semnificația Săptămânii Mari, explicate de Preotul Constantin Necula

Pentru a înțelege mult mai profund semnificația acestei perioade atât de importante pentru toți creștinii, Părintele Constantin Necula a vorbit pe înțelesul tuturor despre Săptămâna Patimilor și a explicat ce trebuie noi să facem acum.

„În Săptămâna Mare prăznuim rana de omenie care ne caracterizează. Evanghelia zilei de luni ne aduce aminte de un lucru care se întâmplă înaintea ochilor noștri în fiecare zi, atunci când Tatăl își trimit copiii ca să-și facă misiunea pe care o au într-o lucrare, ne aduce aminte, de fapt, că răspunsul nostru la Săptămâna Patimilor este o chemare. Am trăit împreună și duminica ortodoxiei, am trăit această chemare, cum se întâmplă și acum. Copilul care spune că nu merge să împlinească voia tatălui său face acest lucru fără să se mai dea în spectacolul aducerii aminte că el este cel care împlinește.”, a explicat Părintele Constantin Necula, în cadrul unui videoclip.

VEZI și: Este cancerigenă și toxică vopseaua de ouă? Prof. Dan Vodnar, adevărul despre acest produs controversat

„Săptămâna Patimilor nu este un spectacol”

Așadar, chiar dacă nu ne mai putem implica fizic în evenimentele care au avut loc odinioară, putem fi alături de Iisus prin rugăciune, cât și prin slujbele sfinte ce vor avea loc în aceste zile și până la Înviere.

„Săptămâna Patimilor nu este un spectacol, ci este cea mai de preț dintre plecările împlinirii noastre în aria de lucrare a Domnului. Acum stăm deoparte și privim, da probabil că dacă am fi trăit în vremea aceea, ne-am fi implicat în fel și chip. Suntem chemați să ținem partea smochinului cel roditor, care este maica Domnului, a tuturor celor care l-au însoțit pe Mântuitor, cu ei vă propun să intrăm în calea aceasta a calvarului Mântuitorului, dacă n-ar fi existat Învierea, ar fi fost o tragedie pentru noi toți. Suntem pe calea crucii, dar suntem și cu ochii spre crucea de pe care strălucește lumina Învierii.”, a continuat acesta.

Citește și: Rețetă de ciorbă de miel. Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite: „Va fi mult mai gustoasă dacă faci asta”. Secretele pe care nu le știai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Alex Delea nu s-a mai putut abține! Imaginile care nu s-au văzut la TV din cadrul competiției Survivor All Stars: „Nu s-a difuzat treaba asta”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Survivor All Stars, sursa foto Voyo

Anunț de ultimă oră la Survivor All Stars. Ce se va întâmpla cu Zanni, după ce a fost trimis în exil

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Ștefania, Andrei Ciobanu, captură video Voyo

Ștefania Stănilă îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Trebuia să fie acasă de mult”

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: YouTube/Micutzu Stand-up Official

Denise Rifai a dezvăluit care a fost primul ei salariu. Prezentatoare TV a uimit pe toată lumea: „Și-a luat diamante din primul job?”

Captură video: Pro TV

Ce meserii a avut Zanni înainte de Survivor All Stars: „Alte joburi nu mergeau, nu mă primeau”

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile




pixel