Prin ce a trecut fiica lui CRBL după divorțul părinților. Elena Vascu, fosta soție a cântărețului, rupe tăcerea: „El spune că e totul roz”
Monica Tatoiu, fostă profesoară, actuală femeie de afaceri de succes, a intervenit și ea în scandalul care a împărțit opinia românească în două. Vedeta a spus, pe scurt, că nu este de acord cu actuala cultură artistică a tinerilor și generațiilor care vin din urmă, mai ales când se aduce în lumina presei un astfel de eveniment în care se cântă versuri foarte vulgare.
Afacerista a găsit și un vinovat pe care să îl arate cu degetul, iar spre deosebire de ceilalți care au intervenit, antreprenoarea a punctat în mai multe cuvinte argumentele aduse.
Ea susține că generațiile trecute știau să se distreze mai „curat”, că întreaga lume artistică era axată pe celebrarea păcii, a atitudinii anti-sistem și nu numai. Monica Tatoiu pune la zid actuala lume culturală care nu mai împarte același mod de expresie care a fost în vremea tinereții sale. Cu atât mai mult, vedeta afirmă că generația tânără este una frustrată, neînțeleasă, iar „ieșirile” pe care le face nu sunt decât un rezultat al situației trecute și actuale.
„Tinerii au nevoie să se distreze. Şi generaţia mea a mers la festivaluri, a cântat până dimineaţa. Dar textele pe care le fredonam alături de trupele vremii erau despre lupta împotriva războiului, pentru pace, despre dragoste, despre încredere în viitor. Textele erau minunate, chiar dacă erau împotriva sistemului. Nu erau vulgare şi nu erau agresive. Erau despre dorinţa generaţiei mele pentru o lume mai bună, mai frumoasă. În care oamenii să se iubească şi să se respecte.
Ce mă deranjează pe mine legat de ceea ce s-a întâmplat acum la Untold este furia unei generaţii care nu îşi găseşte locul în această lume care nu îi iubeşte şi care nu îi respectă. Dar este o furie îndreptăţită a acestei generaţii împotriva sistemului care le distruge viitorul. Pentru că lumea în care trăim este o lume a banilor în care tinerii nu îşi găsesc locul. Nu au nicio şansă”, a spus Monica Tatoiu, potrivit Fanatik.
Afacerista descrie ce înseamna arta pentru ea și cum ar trebui aceasta exprimată într-un mod cât mai adecvat, iar aceste elemente nu sunt întocmai pe aceeași undă cu „starea de spirit” a lui Gheboasă, negându-i calitatea de artist.
“Arta este o formă de exprimare a unor sentimente. Poate să fie muzică, pictură, cărţi, fotografie, dar arta exprimă o stare de spirit. Ori, dacă domnul este artist, atunci starea lui de spirit este starea unui om bolnav. Iar generaţia care îl ridică în slăvi este o generaţie bolnavă, de care noi, societatea adulţilor, suntem responsabili. Îmi asum această responsabilitate. Dacă ne iubim copiii şi nepoţii, trebuie cu orice risc, să îi vindecăm de boală. Chiar împotriva voinţelor lor.
Ală nu este artist. Care este mesajul lui? Că el este înfuriat? Atunci să se ducă să se lupte cu maica-să, cu taică-su și cu cei patru pereți de acasă. Infectează o generație. El apelează la resursele emoționale de nemulțumire ale unei generații care nu a luat BAC-ul.
Nici fata aia care o bate pe colega ei de bancă în clasă și filmează, cică nu a făcut nimic rău. Și mâine o omoară. Sunt lucruri la care nu putem să asistăm pentru că mâine ne trezim cu copiii aceștia dând foc în fața Guvernului. Pe bune dreptate ei sunt nemulțumiți, dar noi trebuie să facem ceva. Și nu băgându-i la pușcărie, bătându-i sau acuzându-i. Trebuie să le dăm niște oportunități de a-și canaliza energia asta. Asta face un profesor și un Stat care îți iubește copiii”, este de părere Monica Tatoiu, conform sursei precizate.
Într-un final, antreprenoarea a punctat ce o deranjează: vulgarizarea dorințelor. Ea lasă de înțeles că admite frustrarea în creștere în liniile tinerilor care vin din urmă, corelând în același timp, acest element, cu sporirea unui comportament agresiv.
“Generaţia asta trebuie să aibă o atitudine constructivă şi nu văd asta. ‚Să moară, să fie, să dreagă’. Vulgarizarea dorinţelor pe mine mă sperie. Dar, interpretând în registrul rezultatelor de la Bac, rezultatelor în învăţământul european şi american pe care îl cunosc foarte bine, înţeleg că această generaţie nu are capacitatea creativă de a optimiza sistemul în care va trăi la maturitate.
Este o luptă inutilă. Ei vor să distrugă lumea în care trăiesc, care nu îi respectă. Însă furia nu creează nici pentru ei o lume mai bună. Şi nici vulgarizarea excesivă sau consumul de droguri. Şi noi beam, la Costineşti în 74. Dar niciodată, generaţia mea nu a fost agresivă. Şi a creat o muzică pe care şi generaţia fiului meu care are 29 de ani, o ascultă cu plăcere, Red Zeppelin, Rolling Stones, Jethro Tull. O muzică despre frumuseţea lumii pe care noi o iubeam. Acum, muzica este despre urâţenia lumii pe care ei o urăsc şi e foarte periculos”, a mai zis fosta profesoară, potrivit sursei citate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Showbiz
Tagurile articolului: amenda gheboasa monica tatoiu untold
Andreea Raicu, cunoscută...
Florin Ristei a lansat un...