Motivul real pentru care Larisa Iordache s-a retras din gimnastică: „Treceam printr-o cădere psihică destul de mare, mai ales după ce...”
Larisa Iordache, una dintre cele mai apreciate gimnaste din România, a fost invitata Andreei Cercel, în emisiunea Oracolul Vedetelor.

Larisa Iordache s-a retras definitiv din gimnastică în 2021, unul dintre cei mai grei ani pentru sportivă. Tot atunci, sportiva și-a pierdut și mama, înainte de a începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, acolo unde Larisa avea să participe. La scurt timp după tragedie, aceasta avea să dea anunțul care a întristat o țară întreagă: se retrage definitiv din gimnastică. În cadrul emisiunii Oracolul vedetelor, Larisa Iordache ne-a explicat cum a ajuns la această decizie și dacă a regretat vreo secundă asta. 

„Nu am avut niciun pic de regret. Mi-e dor să practic gimnastica, mi-e dor să concurez. Am fost o fire luptătoare dintotdeauna, dar în momentul în care am luat decizia de a mă retrage, am luat-o liber, fără niciun regret. Nu m-a influențat nimeni în această decizie. O astfel de decizie nu se ia de pe o zi pe altă și corpul meu dădea de mult semne că nu mai poate, dar nu este un motiv principal pentru care m-am retras. Atunci treceam și printr-o cădere psihică destul de mare, mai ales după ce am pierdut-o și pe mama și aveam nevoie de liniște. Nu m-am simțit dezamăgită de mine deloc, mă simt împăcată cu asta. Ca să înceapă un nou capitol, trebuie să-l închei pe cel vechi, am vrut un start nou, să mă dezvolt pe noi părți. ”, a declarat Larisa Iordache în cadrul emisiunii Oracolul Vedetelor.

Te-ar putea interesa și: Larisa Iordache, detalii neștiute din culisele emisiunii America Express: "De când am plecat de acasă, i-am spus Dianei..." / EXCLUSIV

Părinții nu au influențat-o în această decizie

Nu este primul impas însă de care Larisa Iordache a avut parte. În 2017, aceasta a avut din nou parte de o accidentare severă, lucru care a determinat-o să se retragă din acest sport timp de trei ani. Aceasta a revenit însă, în ciuda dorinței părinților săi de a se retrage definitiv încă de pe vremea aceea.

„Nici în momentul în care m-am reîntors în gimnastică după cei trei ani, nu a putut nimeni să mă influențeze, pentru că pun în balanță în absolut tot, ceea ce m-a ajutat prin educația primită și de la părinți. Mi-au spus că faci asta și asta, dar pot exista și consecințe, este alegerea ta. De fiecare dată alegeam ceea ce era corect pentru mine. În momentul în care m-am reapucat de gimnastică le-am spus părinților, care mi-au zis că nu sunt de acord. Le-am spus că știu că mai am de oferit și mi-au spus că sunt alături de mine. Singurul sfat pentru care m-aș da înapoi, ar fi sfatul părinților mei, însă nu m-au influențat.”, a continuat sportiva.

Citește și: Oracolul Vedetelor. Larisa Iordache, viața după retragerea din gimnastică: „Treceam printr-o cădere psihică mare, după ce am pierdut-o pe mama” / VIDEO

Cum este viața de antrenoare

În prezent, Larisa Iordache este antrenoare. Noul statut îi place extrem de mult, spune ea, chiar dacă este mult mai dificil față de ceea ce făcea înainte.

„Ipostaza de antrenoare mă ajută foarte mult să fiu un om calm, chiar dacă antrenoratul nu este deloc ușor, să fii singur cu mulți copiii care au ideilor lor, sunt stresați, râd, plâng, iar tu trebuie să păstrezi un echilibru. Nu este simplu, dar este frumos, iar tu îți demonstrezi ție în fiecare zi ca și om că ești capabil să faci multe lucruri și că trebuie să ai încredere că poți să le faci.”, ne-a mai dezvăluit aceasta.

Data: 01 apr 2023, 11:17
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: antrenoare  gimnastă  Larisa Iordache  mama  moarte  retragere 

Ce poate manifesta fiecare semn zodiacal pe 5 octombrie 2023

Îmbrățișați un sentiment de recunoștință în timp ce...


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

Sursa foto: unsplash, autor Jonathan Borba

Semnele zodiacale care se întorc la fostul iubit, pe 4 octombrie 2023. Își doresc împăcarea

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Teo Trandafir și Cristi Brancu/ captură TV/ colaj foto Spectacola

Cristi Brancu, motivul pentru care nu s-a suportat Teo Trandafir. Cei doi nu și-au vorbit timp de 20 de ani: „Relația noastră a început prost”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...