Narcisa Suciu lansează prima ei carte: ”Mamă, povestește-mi despre tine!”
Data publicării:
Narcisa Suciu vine cu primul său proiect în calitate de autor. Artista a pubicat o carte pe care o descrie drept „Ghid terapeutic”.

„Draga mea cititoare,

Ziua în care copilul tău te va întreba senin: Cum ți-a ales mama ta numele? nu este departe. Pentru mine, momentul a fost extrem de sensibil. Daria aștepta răspunsul, iar eu abia atunci am realizat că, de fapt, nici nu știu. Iar Mama… Mama mea era plecată de multă vreme. Am reactivat atunci durerea ce rămâne imprimată în suflet… Absența Mamei înseamnă și capitole lipsă din viața noastră împreună. Timpul ce ni s-a dat a fost mult prea scurt.

Din durerea asta profundă a apărut acest proiect, din dorința mea de a ne face timpul prieten, atât cât îl avem. Eu nu mai pot primi răspunsuri de la Mama. Dar fiica mea va ști tot ceea ce vrea să știe despre ea, despre mine, despre noi două. Copiii ei vor deschide această carte și vor afla întreaga poveste.

Te invit să mi te alături! Răspunde acestor întrebări și du povestea ta mai departe, în veșnicie!”, este mesajul Narcisei Suciu pentru cititoarele ei. 

Potrivut Bookzone, acest volum îți propune exercițiu de sinceritate. Este pur și simplu un volum al întrebărilor care readuce la viață momente pe care le-ai uitat cândva într-un sertar al sufletului. De ce? Pentru că toate aceste amintiri sunt importante, prețioase. 

Narcisa Suciu, despre cei 11 ani petrecuți în Finlanda și dragostea de România, la Interviurile Spectacola și DC News


Recenzii de la personalități din România:

„Nu știu să existe zbucium mai mare pentru un suflet de om decât lipsa de informații despre cine-i sunt strămoșii și cum au trăit ei. Din astfel de motive, consider că Mamă, povestește-mi despre tine! este un mijloc de comunicare prin care putem dobândi atât o mare parte din istoria familiei de apartenență, cât și sentimentul că ființa care ne-a dat viață va rămâne veșnic vie în memoria și amintirile noastre” - Gáspár György, psihoterapeut, autorul cărților Copilul invizibil și Suflete de sticlă

 

„Citind cartea Narcisei, a cărei prietenie e neprețuită pentru că nu poate aparține oricui, am găsit „chei” pe care le speram agățate la micul meu lacăt, în buzunarul de la piept. Întreabă-te ce nu știi că te-ai putea întreba tu, ce te va surprinde când îi vei povesti fiicei tale, fiului tău, ce fel de trecut îi poate creiona viitorul. Eu am făcut așa și, deși nu e mereu ușor să răspunzi sufletului tău, e un exercițiu care te marchează dulce”- Teo Trandafir, realizatoare TV

 

„Am simțit ideea Narcisei în suflet. Am susținut-o și am încurajat-o, chiar am pus umărul pe alocuri la finalizarea ei. Când am primit volumul, ochii mi s-au umplut imediat de lacrimi. Mi s-a părut că este fix ce trebuie pentru a acoperi o zonă atât de puțin cunoscută: adevărul părinților noștri.
Minunată provocare, mândră și fericită de prietenia mea cu Narcisa!” - Mirela Retegan, jurnalistă, om de radio și fondatoarea companiei de evenimente pentru copii Gașca Zurli.

 

Cum se înțelege cu fiica ei: „Eu am fost destul de strictă” 

Narcisa Suciu, vocea de aur a Maramureșului, a lăsat în urmă o carieră muzicală de succes și a pornit către o nouă viață, departe de țara în care era vedetă. În urmă cu 11 ani, artista lua decizia să își urmeze inima în Finlanda, țara de origine a actualului soț. Încurajată de fiica sa, pe arunti în vârstă de 12 ani, Narcisa își mută întreaga viață într-o țară despre care nu știa prea multe.


Decizia artistei a fost ghidată de relația cu soțul ei, dar și de sistemul de învățământ din acea țară. Aceasta și-a dorit ca fiica ei să primească cea mai bună educație din Europa și să aibă parte de un sistem de învățământ modern. Chiar dacă a fost o mamă dură, așa cum ea afirmă, Narcisa i-a oferit Dariei libertatea de a alege și de a avea opinii, chiar de la vârste fragede.

Narcisa Suciu, poveste de dragoste ca în filme. Cum și-a cunoscut soțul: "Nu am mai avut nicio ezitare din acel moment"/ EXCLUSIV


„Eu am fost destul de strictă (n.red ca părinte). Nu știu de ce. Așa sunt probabil, însă nici Daria nu a fost un copil problemă, nu am avut niciun fel de problemă cu ea niciodată. (...)Cred că am fost destul de logică de la început și am încercat mereu să o poziționez pe Daria așa cum trebuie, adică e tot un om chiar daca e mai mic de înălțime, chiar dacă are timp fizic mai puțin pe pământ are aceleași drepturi ca ceilalți. Poate sa aibă zile proaste sau zile bune, poate să îi placă unul dintre copiii cu care ajunge să se întâlnească într-un loc de joacă sau nu. Dacă noi suntem prieteni nu înseamnă că copiii noștri trebuie să fie prieteni, că poate nu se plac”,  a declarat Narcisa Suciu în cadrul emisiunii „Interviurile Spectacola și DC News”, realizată de Georgiana Ioniță.


Narcisa Suciu a vorbit mult cu fiica ei și a ascultat-o. Aceasta este cheia pentru comunicarea eficientă cu un adolescent, susține celebra cântăreață. Drept urmare, Daria nu a încălcat niciodată cuvântul părinților și nu a cauzat probleme. 


„Întotdeauna am ținut cont de părerea ei, dacă vrea sau nu vrea, dacă are chef, i-am explicat cu foarte multe cuvinte, i-am vorbit foarte mult, i-am zis in așa fel încât în cele din urmă sa găsim cuvintele potrivite”, a explicat artista. 


Narcisa Suciu poate fi un exemplu pentru mulți părinți care spun că uneori nu se pot înțelege cu adolescenții. Rețeta care a funcționat în cazul artistei a fost comunicarea și libertatea încă de la vârste mici. 


„Am încercat să o tratez cu respectul pe care îl dau oricărui om indiferent de vârstă și să țin cont de părerea ei. Am încurajat-o să vorbească despre ce simte cu mine sau cu orice alt adult cu șotul meu, cu oricine. Întotdeauna o sa găsești cuvintele potrivite daca le cauți ca să spui omului din față ce simți, fără să fii obraznică, să îi respecți omului din fața ta vârsta, dar să îi spui ce nu ai vrea să mai facă deoarece te deranjează sau te rânește”, a mărturisit Narcisa Suciu în exclusivitate pentru SPECTACOLA și DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: carte  fiica  finlanda  mama  narcisa suciu 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel