NM: Vremea se răceşte uşor în primele zile ale acestei săptămâni; după 30 iunie, temperaturile vor creşte
Data publicării:
Vremea se va răci în primele zile ale acestei săptămâni în toată ţara, regimul termic situându-se sub cel specific perioadei, însă după 30 iunie temperaturile vor creşte până la 32 de grade în Muntenia.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 29 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie, arată Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 iunie - 9 iulie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta. La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 29 de grade, care vor coborî până spre 21...24 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 şi 15 grade. Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de pognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 27...30 de grade, iar cea a minimelor de 13...16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 28 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie.

În Crişana, la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimţi un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta. În a doua săptămână, valorile termice nu vor avea variaţii importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...29 de grade până spre 20 de grade în 28 iunie, apoi va creşte treptat spre 28...30 de grade. La nivel regional media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta şi se va situa între 11 şi 15 grade, apoi va creşte spre valori de 14...16 grade. Intervalele cele mai probabile pentru apariţia averselor vor fi 27 - 28 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Transilvania, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic finalului de iunie, excepţie făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal. Vremea se va încălzi din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative ale valorilor termice. Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 26...28 de grade până spre 20...21 de grade în 28 - 29 iunie, apoi va creşte treptat până la 27...29 de grade. În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor, media temperaturilor maxime va oscila între 11 şi 13 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 13...15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 4 iulie.

În Maramureş, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 27 de grade, care vor coborî până spre 20...22 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 şi 15 grade. Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 26...28 de grade, iar cea a minimelor de 13...15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 29 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie.

În Moldova, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepţie făcând zilele de 28 - 29 iunie când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilaţii importante ale valorilor de temperatură. La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va creşte treptat până la 28...30 de grade. În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor media temperaturilor maxime va oscila între 13 şi 15 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 15...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 3 iulie.

În Dobrogea, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta. La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional de 28...29 de grade, care vor fi în scădere până spre 25...26 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 15 şi 18 grade. Din 1 iulie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 28...30 de grade, iar cea a minimelor de 18...20 de grade. Intervalele cele mai probabile pentru averse vor fi 28 - 29 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Muntenia, la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimţi un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta. În a doua săptămână valorile termice nu vor avea variaţii importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 29...31 de grade până spre 26 de grade în 29 iunie, apoi va creşte treptat spre 30...32 de grade. La nivel regional, media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta şi se va situa între 13 şi 16 grade, apoi va creşte spre valori de 17...18 grade. Intervalele cele mai probabile pentru apariţia averselor vor fi 28 - 29 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Oltenia, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic sfârşitului de iunie, excepţie făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal. Vremea se va încălzi din 1 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii importante ale valorilor
termice. Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 25 de grade în 29 iunie, apoi va creşte treptat până la 29...31 de grade. În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor media temperaturilor maxime va oscila între 12 şi 16 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 15...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 4 iulie.

La munte, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepţie făcând zilele de 28 - 29 iunie când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilaţii semnificative ale valorilor de temperatură. În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17...18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va creşte treptat până la 18...19 grade. În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor, media temperaturilor maxime va oscila între 6 şi 9 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 10...12 grade. Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente şi mai intense în intervalele 27 - 29 iunie şi 2 - 4 iulie.

Estimarea publicată de ANM este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vremea
Tagurile articolului:   anm  meteo  vreme 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Adriana Bahmuțeanu și iubitul ei, foto Facebook

Adriana Bahmuțeanu și George Restivan și-au spus „adio”, după 1 an și 3 luni de căsnicie. Adevăratul motiv al despărțirii: „Am decis să punem punct aici relației”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face

Fotografie de la fauxels: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/om-oameni-munce-te-munca-3184328/

De ce se îmbracă profesorii în fuste. Este o mișcare la nivel global. Cum arată situația în Spania

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, previziuni astrologice pentru vara aceasta. Zodia care va câștiga foarte mulți bani până la sfârșitul lunii august
pixel