NM: Vremea se răceşte uşor în primele zile ale acestei săptămâni; după 30 iunie, temperaturile vor creşte
Data publicării:
Vremea se va răci în primele zile ale acestei săptămâni în toată ţara, regimul termic situându-se sub cel specific perioadei, însă după 30 iunie temperaturile vor creşte până la 32 de grade în Muntenia.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 29 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie, arată Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 iunie - 9 iulie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta. La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 29 de grade, care vor coborî până spre 21...24 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 şi 15 grade. Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de pognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 27...30 de grade, iar cea a minimelor de 13...16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 28 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie.

În Crişana, la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimţi un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta. În a doua săptămână, valorile termice nu vor avea variaţii importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...29 de grade până spre 20 de grade în 28 iunie, apoi va creşte treptat spre 28...30 de grade. La nivel regional media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta şi se va situa între 11 şi 15 grade, apoi va creşte spre valori de 14...16 grade. Intervalele cele mai probabile pentru apariţia averselor vor fi 27 - 28 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Transilvania, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic finalului de iunie, excepţie făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal. Vremea se va încălzi din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative ale valorilor termice. Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 26...28 de grade până spre 20...21 de grade în 28 - 29 iunie, apoi va creşte treptat până la 27...29 de grade. În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor, media temperaturilor maxime va oscila între 11 şi 13 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 13...15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 4 iulie.

În Maramureş, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta; astfel, la începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 27 de grade, care vor coborî până spre 20...22 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 şi 15 grade. Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 26...28 de grade, iar cea a minimelor de 13...15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 - 29 iunie, precum şi în 2 - 3 iulie.

În Moldova, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepţie făcând zilele de 28 - 29 iunie când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilaţii importante ale valorilor de temperatură. La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va creşte treptat până la 28...30 de grade. În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor media temperaturilor maxime va oscila între 13 şi 15 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 15...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 3 iulie.

În Dobrogea, vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa uşor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta. La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional de 28...29 de grade, care vor fi în scădere până spre 25...26 de grade şi medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 15 şi 18 grade. Din 1 iulie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative din punct de vedere termic. Media temperaturilor maxime va fi de 28...30 de grade, iar cea a minimelor de 18...20 de grade. Intervalele cele mai probabile pentru averse vor fi 28 - 29 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Muntenia, la jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimţi un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie, dar în rest va fi apropiat de acesta. În a doua săptămână valorile termice nu vor avea variaţii importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 29...31 de grade până spre 26 de grade în 29 iunie, apoi va creşte treptat spre 30...32 de grade. La nivel regional, media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta şi se va situa între 13 şi 16 grade, apoi va creşte spre valori de 17...18 grade. Intervalele cele mai probabile pentru apariţia averselor vor fi 28 - 29 iunie şi 2 - 3 iulie.

În Oltenia, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic sfârşitului de iunie, excepţie făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal. Vremea se va încălzi din 1 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii importante ale valorilor
termice. Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 28...30 de grade până spre 25 de grade în 29 iunie, apoi va creşte treptat până la 29...31 de grade. În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor media temperaturilor maxime va oscila între 12 şi 16 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 15...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum şi în intervalul 2 - 4 iulie.

La munte, regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepţie făcând zilele de 28 - 29 iunie când se va răci şi acesta se va situa sub cel normal. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilaţii semnificative ale valorilor de temperatură. În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17...18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va creşte treptat până la 18...19 grade. În intervalul 26 iunie - 2 iulie, pe parcursul nopţilor, media temperaturilor maxime va oscila între 6 şi 9 grade, iar în restul intervalului se va menţine la valori de 10...12 grade. Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente şi mai intense în intervalele 27 - 29 iunie şi 2 - 4 iulie.

Estimarea publicată de ANM este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vremea
Tagurile articolului:   anm  meteo  vreme 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel