Noaptea albă a filmului românesc, dedicată regizorului și producătorului Florin Șerban:”Hamlet”, „Eu când vreau să fluier, fluier”, „Dragoste”, „Neidentificat”, „Box” și „Omul care nu a spus nimic”.
Data publicării:
„Noaptea albă a filmului românesc” debutează la TVR 3 cu fragmente în exclusivitate din filmul „HAMLET”, care va fi lansat luna viitoare

• Din luna februarie 2022, în ultima sâmbătă a fiecărei luni se va desfăşura pe TVR 3 „Noaptea Albă a Filmului Românesc”, un proiect TVR de anvergură care va fi organizat în jurul unui creator al cinematografiei contemporane;
• Din 26 februarie de la ora 21.10 şi până în 27 februarie ora 6.15, „Noaptea Albă” va fi dedicată regizorului și producătorului Florin Șerban. Din program: “Eu când vreau să fluier, fluier”, primele două părți ale trilogiei „Dragoste, premiera filmului „Neidentificat”, „Box” și „Omul care nu a spus nimic”.

Eveniment unic pe piața media din România, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” își propune să ofere publicului TVR filme reprezentative din portofoliul unui creator sau al unui producător din cinematografia națională.
Pe 26 februarie, TVR 3 găzduiește integrala FLORIN ȘERBAN. Filme de lung și scurt metraj, fragmente în exclusivitate din „HAMLET”, care va fi lansat în luna martie a acestui an, producții în premieră sau cu palmares internațional vor creiona portretul cineastului FLORIN ȘERBAN.

„Superior lui Martin Scorsese!” (Der Spiegel) sau „mai bun decât Polanski!” (Screendaily), Florin Șerban este primul regizor care a obținut o recunoaștere internațională și și-a făcut intrarea în cinematografia națională și internațională cu un film care nu are legătură cu perioada comunistă: „Eu când vreau sa fluier, fluier” - un love story, o poveste de iubire dintre un pușcăriaș de 18 ani și o studentă de 21 de ani – care a adus cinematografiei de la noi două premii la Berlin și alte câteva zeci în festivaluri importante din lume.

Evenimentul TVR3 „Noaptea Albă a Filmului Românesc” debutează, de la ora 21:10, cu o prezentare și un interviu al regizorului Florin Șerban.

Filmul ”Hamlet” va avea premiera pe pe 25 martie, dar la TVR 3, de la ora 21:40 telespectatorii vor urmări 16 minute în premieră absolută. Cinci actrițe ajung într-o sală, unde ar trebui să dea probă pentru personajele care mor în „Hamlet”. Deodată, ușa se închide, castingul s-a încheiat și începe spectacolul. Fiecare trebuie să își joace propriul rol… Întotdeauna… Până la moarte. Un horror românesc… terapeutic!

De la ora 22:00, în premieră filmului „Neidentificat”, regizat de Bogdan George Apetri şi produs de Florin Șerban, un thriller care are în centrul poveștii un polițist care alege, fără discreție, să acționeze la limita dintre etica profesională și abuzul de putere.
     
„Noaptea Albă a Filmului Românesc”, prima ediţie, va difuza, alături de atât de cunoscuta producție „Eu când vreau să fluier, fluier” (ora 0:05), de la ora 1:40 primele două părți ale trilogiei „Dragoste”: „Dragoste 1. Câine” și „Dragoste 2. America”. Două povești despre două tipuri de iubire - cea dictată de instinct și cea rațională.

„Box”, difuzat de la ora 4:40, este tot o poveste de iubire, dar spusă altfel decât în filmele americane - un tânăr boxer și o actriță cu familie care învață lecțiile maturizării și ale compromisului în drumul către afirmarea profesională.

„Noaptea albă a filmului românesc” se încheie la ora 6:15 cu „Omul care nu a spus nimic”, un scurt metraj filmat exclusiv cu amatori, unul dintre exemplele relevante pentru tehnica de actorie pe care Florin Șerban o folosește în lucru cu cei care îi compun distribuțiile - fie ei profesioniști sau amatori.  Apă, tăcere și stuf. Emoție și un “te iubesc” rostit prea șoptit pentru a putea schimba povestea unei vieți.

Toate filmele care vor fi prezentate în cadrul acestui proiect sunt finanțate și de TVR, singura instituție media din România ce susține cinematografia independentă contribuind la fondul cinematografic cu 15% din veniturile obținute din publicitate pe parcursul unui an calendaristic.

Florin Șerban este regizor, scenarist, producător de film. A studiat film la Columbia University, New York, regie film la UNATC, filosofia la Cluj și are un master în filosofia culturii și hermeneutică. Are propria casă de producție Fantascope şi a înființat în 2010 Școala de Actorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: film  florin serban  hamlet  romanesc 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel