Noi informații privind moartea tragică a producătorului de film Halyna Hutchins. Furnizorul de gloanţe, dat în judecată
Data publicării:
Cazul Alec Baldwin. Furnizorul de gloanţe pe platoul de filmare, dat în judecată de armurierul lungmetrajului "Rust". 

Armurierul de pe platoul de filmare al lungmetrajului "Rust", unde directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal de actorul Alec Baldwin, l-a dat în judecată miercuri pe furnizorul muniţiilor utilizate în acest western, acuzându-l că a plasat gloanţe reale printre cartuşe cu gloanţe oarbe.

Hannah Gutierrez-Reed era armurierul care se ocupa de armele de foc folosite în acest film turnat în statul american New Mexico, unde directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată accidental pe 21 octombrie. Ea a fost lovită de un glonţ real care se afla în revolverul înmânat actorului Alec Baldwin şi prezentat ca o armă inofensivă, pe care starul hollywoodian a descărcat-o în timpul repetiţiilor pentru o scenă.

Conform regulamentelor de siguranţă în vigoare în industria cinematografică, muniţiile reale sunt complet interzise în timpul filmărilor, tocmai pentru a evita acest tip de incidente.

În plângerea sa depusă miercuri la un tribunal din New Mexico, Hannah Guttierez-Reed îi reproşează furnizorului Seth Kenney că a livrat producătorilor filmului "Rust" mai multe "muniţii care au fost prezentate în mod fals drept gloanţe oarbe", deci inerte şi lipsite de praf de puşcă, "deşi ele conţineau în realitate atât gloanţe oarbe, cât şi reale".

Conform faptelor relatate în acea plângere judiciară, poliţiştii americani au descoperit după producerea tragediei "şapte gloanţe" suspectate că ar fi reale. Acestea erau repartizate între o cutie de cartuşe, un cărucior pe care se aflau alte muniţii şi câteva cartuşiere folosite ca accesorii de către actori.

Tânăra reclamantă şi avocaţii ei consideră că Seth Kenney şi compania lui "au creat condiţii periculoase pe platoul de filmare, fără ca acestea să fie cunoscute de Hannah Gutierrez-Reed".

Această neglijenţă din culpă "a condus la introducerea unor muniţii reale pe platoul de filmare, fapt care a avut ca rezultat o catastrofă previzibilă", a insistat reclamanta, care solicită totodată despăgubiri, al căror cuantum nu a fost precizat.

Seth Kenney le-a spus anchetatorilor că este posibil să le fi vândut producătorilor filmului "Rust" muniţii asamblate artizanal - probabil pe baza unor elemente reciclate -, al căror logo corespunde cu cel ce apare pe cartuşul mortal.

Însă el a exclus ulterior această posibilitate în cadrul unui interviu acordat postului ABC.

Nicio arestare nu a fost operată pentru moment, însă justiţia americană nu a exclus posibilitatea unor cercetări penale dacă vinovaţii tragediei vor fi identificaţi, notează Agerpres. 

Şeriful din comitatul Santa Fe, care a coordonat ancheta, a declarat că "a existat o anumită neglijenţă pe platoul de filmare".

La rândul său, actorul Alec Baldwin, care este şi producătorul filmului, a asigurat că nu a apăsat pe trăgaciul revolverului pe care îl ţinea în mână atunci când pistolul s-a descărcat. Deşi extrem de afectat de moartea Halynei Hutchins, starul american a declarat că nu se simte nici vinovat, nici "responsabil" pentru moartea acesteia. 


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: International
Tagurile articolului: alec baldwin  filmare  halyna hutchins  moarte  platou 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel