„Nu am ținut doliu decât o lună de zile”. Iuliana Marciuc, devastată de moartea tatălui ei. Cea mai importantă lecție învățată de la Alecu Marciuc
Data publicării:
Iuliana Marciuc și-a pierdut tatăl, în urmă cu opt luni. Prezentatoarea TV vorbește despre cum a afectat-o pierderea părintelui său. 

Alecu Marciuc, unul dintre marii jurnalişti Radio România, s-a stins din viață pe 11 martie 2022. Născut la 4 august 1941, la Cetatea Albă, jurnalistul și-a petrecut ultimele zile din viață în spital.

La opt luni de la moartea tatălui său, prezentatoarea TV vorbește, cu durere, despre cum a afectat-o tragedia.

„Nu am ținut doliu decât o lună de zile! Doliul eu zic că îl ții în suflet nu în haine.

Eu îl simt mereu aproape pe tata, întotdeauna lângă mine, am decis să nu port doliu decât o lună. Nici nu l-am mai visat. Tata spunea despre el că este foarte puternic.
Cea mai mare lecție pe care am învățat-o de la el a fost punctualitatea, în primul rând, profesionalismul și vorba este vorbă. Asta era expresia lui, iar eu atunci când spun ceva și mă exprim că voi face ceva nu există să mă răsucesc și să nu duc la îndeplinire ceea ce singură am spus. Puterea cuvântului cred că este foarte importantă și reprezintă pentru mine un adevărat legământ”, a mărturisit Iuliana Marciuc, pentru Click!.

 

Iuliana Marciuc, mărturii cutremurătoare despre moartea tatălui său: „A așteptat să termin eu finala de la Eurovision”


La o luna de la moartea regretatului jurnalist, Iuliana Marciuc a fost invitată în emisiunea „Exclusiv Vip”, de la Prima TV, unde a vorbit despre drama care i-a lovit familia. 

„Eu nu mă uit în stânga (n.r. ecranul pe care rulau imagini cu tatăl ei). Nu mă uit pentru că încă este foarte greu. Sunt imagini de la lansările de carte, pentru că el a scos trei cărți: La hotarele posibilului, volumul 1  și 2, au fost cumva cărți terapeutice, deși foarte de nișă, primite cu foarte mult succes. Sunt articole consemnate, de-a lungul anilor, în diverse publicații, articole pe care el le-a scris, de-a lungul carierei sale, dar și emisiuni de radio pe care el le-a susținut. Are legitimația cu numărul 1 la Asociația Studiului Fenomenelor Neidentificate”, a povestit Iuliana Marciuc, în emisiunea de la Prima TV.

Alecu Marciuc a suferit un AVC cu ani în urmă

Prezentatoarea TV a relatat un moment de cumpănă prin care a trecut tatăl său, cu ani în urmă, când telefonul colegului său i-a salvat viața. 

„Cu mulți ani în urmă, el a făcut un atac vascular cerebral major,  din care s-a salvat, spune el, l-a făcut în somn și s-a trezit datorită unui telefon primit de la Sorin Hobana, tocmai pentru a organiza o întâlnire de ASFN. Doctorii i-au spus că dat fiind faptul că a fost trezit din somn s-a mai putut face ceva. Într-adevăr, cu un noroc extraordinar, s-a recuperat fără nicio sechelă”, a mai spus ea.  

Iuliana Marciuc: „Și-a ales și momentul plecării”

Vedeta a dezvăluit că tatăl său și-a petrecut ultimele luni din viață într-unul din centrele de seniori la care lucrează ea. Alecu Marciuc avea mari probleme de sănătate și ajunsese să nu se mai poată ridica din pat. Starea sa șubredă de sănătate a făcut necesară internarea acestuia într-un spital, acolo unde și-a și găsit sfârșitul. Prezentatoarea TV crede că părintele ei și-a ales momentul plecării și că a așteptat ca ea să termine proiectul cu Eurovision, pentru a nu simți și mai greu momentul despărțirii. 


„El e un leu puternic, și cred că tocmai de puternic ce a fost și-a ales și momentul plecării. Eu sunt sigură că acum, din experiența pe care o am la căminele de bătrâni, și din experiența cunoașterea atâtor vârstnici, seniori le spunem noi, știu că ei își aleg acest moment. Am simțit asta și eu, pe pielea mea. Mai ales că, în ultima lună, tata a fost acolo, la unul din cămine, și am văzut și prin comparație, am văzut mai mult decât prin vizitele pe care le organizez eu, când merg cu ei la mare, sau organizez o petrecere de 8 martie.

Ziua de 8 martie, deși era ceva organizat ceva la cămin, el nu a fost, era deja la spital. Dar ce pot să spun eu, este că această ultimă perioadă a lui, de la cămin, a fost pentru mine încă un mesaj pe care este clar că trebuie să-l dau și anume că există un moment pentru ei, pentru seniori, în care le este mult mai bine acolo. 


Tata a ajuns acolo pentru că nu se mai putea ridica din pat, dar i s-a spus că se va putea recupera, și probabil, dacă și-o dorea, și aici intervine problema, cred că se recupera. Chiar l-am întrebat: Ce facem tată, mai luptăm? Și el a spus: Cum să nu, ce vorbă e aia? În schimb, am văzut că de fapt să termin eu finala de la Eurovision, pentru că în ziua în care l-am vizitat ultima dată, la spital, nu era internat decât de o săptămână, m-a întrebat, foarte corect: Ai terminat Eurovision? Da, l-am terminat. Era într-o vineri asta.  Adrian a venit din America? Nu, vine luni. După care, luni, când am vorbit cu medicul, mi-a spus: Din momentul în care ai plecat, nu a mai vrut. Adică resursele lui, deși fiecare organ în parte este bine, el nu a mai vrut”, a mai spus vedeta.


Iuliana Marciuc:  „Știu că este mai bine pentru el asa”

Vedeta spune că tatăl ei și-a dedicat viața cercetării vieții de apoi și că o liniștește gândul că el nu se mai chinuie acum. 


„În perioada în care a stat la cămin, era mai bine decât acasă, în sensul îngrijirii. Sigur că mama a stat permanent alături de el și a încercat, dar atunci când știi, de exemplu, că este la pat, ți-e frică să pleci, pur și simplu, din casă. 

El, un leu atât de demn, un om de cultură, care a citit atât de multe, care știe și crede în viața de după viață, pentru că doar a cercetat-o și a citit-o, a ales, pur și simplu, un moment demn. Asta cred eu și cred că de-asta ne este nu ușor, că nu e deloc ușor, dar nu este foarte greu, pentru că știu că este mai bine pentru el asa, știu că este în lumină și într-o lume în care el este cu mult mai puțin chin, că vine un moment în care te chinui și sigur că-i chinui și pe cei din jurul tău”, a mai spus ea. 

 

 

 

Alecu Marciuc a fost un important jurnalist

„La plecarea lui Alecu Marciuc

Prietenul nostru Alecu Marciuc, unul dintre marii jurnalişti Radio România, a plecat din această lume pe 11 martie 2022. Născut la 4 august 1941, la Cetatea Albă, Alecu Marciuc şi-a legat, practic, toată viaţa profesională de Radio România.

A lucrat mulţi ani la Secţia Rusă (Русская служба ИРР) şi, ulterior, a contribuit în mare măsură la construirea Secţiei Ucrainene (Всесвітня Служба Радіо Румунія) Radio Romania International. De numele lui Alecu Marciuc se leagă şi unele dintre cele mai f rumoase pagini ale postului de radio estival Radio Vacanţa, de la Mamaia, o mică oază de libertate jurnalistică în perioada comunismului.

Un extraordinar om de echipă, Alecu Marciuc şi-a legat numele la Radio România Internaţional (RRI) de organizarea unor concursuri de cultură generală, dotate cu premii, un excelent mijloc de promovare a României, prin care ascultători RRI din 20 de state ale lumii au câştigat excursii în România şi au devenit prieteni adevăraţi ai ţării noastre. Din aceste excursii şi din interviurile acordate de câştigători a rezultat volumul colectiv bilingv, în română şi engleză, “Depărtările nu ne vor despărţi niciodată”.

Împătimit de Fenomenul #OZN, Alecu Marciuc este autorul volumelor din seria "La hotarele posibilului", în care a oferit publicului articole, interviuri şi materiale de arhivă, multe dintre ele publicate în presa scrisă şi difuzate la radio. Alecu Marciuc a fost membru şi purtător de cuvânt al Asociației pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate (#ASFAN).

Om de radio de excepţie şi jurnalist cu o vastă experienţă, Alecu Marciuc a construit echipe şi a fost un adevărat om de echipă, cu o inimă extrem de mare.

Ne-a dus "La hotarele posibilului", iar acum, deşi a plecat dintre noi, îi amintim că “Depărtările nu ne vor despărţi niciodată”.”, a transmis Radio România Internațional. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: alecu marciuc  doliu  iuliana marciuc  murit  tata 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai




pixel