Nu elimina carbohidrații din dieta ta! Anca Alungulesei: „Avem nevoie de ei”. Opțiunile pe care le poți mânca zilnic
Data publicării:
Anca Alungulesei a spus adevărul despre carbohidrați. 

Anca Alungulesei a fost invitată în cadrul emisiunii La Măruță, unde a dezbătut unul dintre cele mai controversate subiecte din lumea nutriției: locul și necesitatea carbohidraților în meniul nostru. Dacă foarte multe persoane îi situează direct la coada clasamentului, întrucât sunt considerați a fi dăunători pentru orice dietă, specialista spune că în lipsa lor, organismul nu ar mai funcționa la fel de eficient. Mai mult, trebuie să distingem foarte clar între carbohidrații buni și răi, întrucât primii sunt cei care ne vor influența în mod pozitiv.

„Depinde de cantitatea consumată, de tipul lor și de momentul zilei. Una este să consumi la prânz, alta e seara. Am mai multe tipuri de carbohidrați, care fac parte din categoria carbohidraților complecși, de care corpul nostru are nevoie, nu carbohidrați rapizi, cum sunt dulciurile sau sucurile pe bază de fructe, pentru că imediat se asimilează în organism și îți crește glicemia.”, a dezvăluit Anca Alungulesei în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Cea mai simplă și delicioasă ciorbă a la grec. Încearcă și tu rețeta virală de pe TikTok / video

Motivul pentru care carbohidrații sunt necesari pentru organism

Astfel, în continuare, Anca Alungulesei a dezvăluit tot procesul pentru care carbohidrații sunt atât de necesari în organismul nostru și pentru care în lipsa lor, corpul nu va mai fi la fel de energic.

„Din categoria carbohidraților complecși, trebuie să înțelegem de ce avem nevoie de ei, nu avem cum să renunțăm. Corpul nostru este ca o mașină hibrid, are o sursă principală de energie, care este glucoza și o sursă alternativă de energie, care este grăsimea proprie. Când tu mergi și pui benzină, aduci sursa principală de energie, aceștia sunt carbohidrații, adică glucoza. Problema apare în momentul în care motorul mașinii tale nu mai poate gestiona corespunzător această energie, adică carbohidrații pe care îi mănânci. Cum ne dăm seama de asta? Apar depozitele de grăsimi în special în zona abdominală.”, a mai spus specialista.

VEZI și: Alimentul care te ajută să slăbești și să fii mai inteligent: „Face ca procesul de slăbire să fie unul foarte rapid”

Care sunt carbohidrații buni

Așadar, este important să distingem între carbohidrații buni și cei răi pentru organism, iar în lista de mai jos, vei putea găsi câteva dintre variantele bune. 

„Avem categoria fructelor, care conțin o cantitate semnificativă de carbohidrați, dar cele care conțin o cantitate mai mică sunt merele, perele, citricele, fructele de pădure. Putem mânca în fiecare zi. La legume avem varza, e minunată, morcovul, cartoful dulce și dovleacul.

La leguminoase, avem mazăre, năut, fasole, pe lângă proteină conțin și carbohidrați, adică zaharuri. La cereale, avem orez brun, în loc de orez alb, quinoa, mei și la pâine putem opta pentru varianta integrală, făcută cu maia, este mult mai prietenoasă cu corpul.”, a mai spus nutriționistul.

Citește și: Ingredientul secret care va face spanacul extrem de cremos. Chef Joseph Hadad: „Poate că nu v-ați gândit niciodată”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Stiri


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Alexandra Duli, captură video Youtube, Catalin Maruta

Alexandra Duli, adevărul despre relația cu Zanni: „Îmi place de el. Nu aș spune nu”


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel