O tânără și-a transformat tatăl în autor de succes peste noapte. Videoclipul de pe TikTok care a adunat peste 40 de milioane de vizualizări
Videoclipul viral al unei utilizatoare de TikTok a ajutat romanul tatălui ei să devină bestseller

Un videoclip de 16 secunde publicat de o tânără utilizatoare pe Tiktok, devenit ulterior viral pe această reţea de socializare, a ajutat romanul thriller al tatălui ei să devină bestseller, informează BBC.

Lloyd Devereux Richards, avocat cu normă întreagă şi tată a trei copii, a petrecut 14 ani încercând să îşi îndeplinească visul de a scrie o carte şi următorii 11 ani sperând că romanul său thriller va avea succes.

Acest lucru nu s-a întâmplat, însă situaţia s-a schimbat săptămâna trecută, când fiica lui a distribuit pe TikTok un videoclip de 16 secunde care conţinea un mesaj simplu: "Mi-ar plăcea ca el să se bucure de câteva copii vândute".

Cartea a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor pe Amazon şi l-a făcut pe tatăl ei să declare: "Acum pot să trag un pui de somn".

@stonemaidens It’s a beautifully written thriller on Amazon ????❤️ #stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #thrillerbooks #books ♬ original sound - e

Această experienţă de viaţă a dovedit că scriitorii nu ar trebui să renunţe niciodată, a adăugat el pentru BBC News.

Videoclipul devenit viral, care detaliază lungul parcurs străbătut de Lloyd Devereux Richards până la finalizarea romanului său, intitulat "Stone Maidens", a adunat peste 40 de milioane de vizualizări.

TikTok, o reţea de socializare specializată în distribuirea de videoclipuri scurte, a stimulat vânzările pentru sute de cărţi în ultimii ani, inclusiv prin intermediul hashtag-lui #BookTok, pe care utilizatorii îl folosesc atunci când discută despre autorii lor preferaţi şi despre cărţile acestora. Numai în 2021, BookTok i-a ajutat pe scriitori să vândă 20 de milioane de cărţi tipărite, potrivit unui articol publicat de cotidianul american The New York Times.

Vestea despre faima sa dobândită peste noapte l-a copleşit pe Lloyd Devereux Richards, care a plâns de bucurie atunci când a citit mesajele publicate în secţiunea de comentarii a videoclipului de pe TikTok după ce fiica lui i-a spus că acel clip devenise viral.

Şi fiica lui, Marguerite Richards, a plâns de bucurie şi le-a mulţumit fanilor pentru că au cumpărat cartea. "Datorită lor, eşti acum numărul 1", i-a spus ea tatălui său. "El nici măcar nu ştie ce este TikTok", a adăugat tânăra.

Avocatul american, care locuieşte în prezent alături de soţia lui în Montpelier, un oraş din statul Vermont, s-a mulţumit iniţial cu simplul fapt că a terminat de scris acea carte, publicată în 2012, care spune povestea unui medic legist şi antropolog de la FBI desemnat să investigheze un criminal în serie care sugrumă femei şi apoi le abandonează cadavrele în şanţuri şi râpe din sudul Indiei.

El a acumulat o experienţă reală în domeniul criminologiei atunci când lucra ca grefier-şef pentru un judecător din statul american Indiana, realizând cercetări şi scriind note pentru sentinţe publice, inclusiv pentru apelul unui criminal în serie condamnat la moarte, potrivit biografiei sale oficiale de pe Amazon.

Fanii de pe TikTok au apreciat intriga cărţii, precum şi povestea de viaţă a autorului ei.

Însă Lloyd Devereux Richards nu vrea să se mulţumească doar cu acest succes singular şi a anunţat că intenţionează să scrie o continuare a romanului "Stone Maidens", notează Agerpres

Data: 17 feb 2023, 08:47
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Stiri
Tagurile articolului:   autor  TikTok 

Zodiacul infidelității. Topul zodiilor predispuse să înșele

Semnele zodiacale cele mai predispuse să înșele într-o...


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: unsplash, autor Jonathan Borba

Semnele zodiacale care se întorc la fostul iubit, pe 4 octombrie 2023. Își doresc împăcareaZodiacul infidelității. Topul zodiilor predispuse să înșele

Semnele zodiacale cele mai predispuse să înșele într-o...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...