Oana Pellea, reacție după scandalul de la Premiile Gopo: Doamna Viorica Vodă trebuie să dea nume
Data publicării:
Mai multe actrițe, printre care și Oana Pellea, au comentat situația ce a avut loc pe scena Premiilor Gopo.

Reacțiile generate de discursul ținut de actrița Viorica Vodă, în cadrul Premiilor Gopo, în care a susținut faptul că a fost hărțuită sexual de anumiți directori, regizori din lumea cinematografiei, continuă. De data aceasta, o postare făcută de actrița Lia Bugnar pe Facebook a adunat mai multe păreri pro și contra atitudinii luate de actrița din Filantropica, de a spune adevărul. Situația nu a rămas necomentată nici de Oana Pellea, care a spus faptul că Viorica Vodă trebuia să dea nume concrete.

"O actriță îi spune altei actrițe care are niște kilograme în plus față de ea "Draga mea, grăsimea nu ține loc de talent". Aceeași actriță îmi spune mie "Eu mi-am făcut copiii mei, tu ce-ai făcut? I-ai luat pe ai altora!". La petrecerea de după Gopo, aceeași actriță îl condamnă compulsiv pe un regizor că iubita lui a făcut avort. Tot acolo, aceeași actriță o face pe o alta "c***a care iei rolurile că te culci cu regizorii și care n-ai familie până la vârsta asta". Și încă, și încă. Aș inaugura cu această ocazie curentul #youalso. Poate găsim un loc în pollitically correctness și pentru asta.", a fost mesajul transmis pe Facebook de Lia Bugnar.

Recția Oanei Pellea

"Cum se numește această actriță? Te întreb pentru că nu înțeleg de ce nu se merge până la capăt în declarații. Cu nume. Și în declarațiile de la Gopo … așteptăm nume …Oamenii trebuie să fie responsabilizați, trebuie să-și asume faptele și să răspundă pentru ele. Altfel, rămâne o declarație în gol și atât! Doamna Viorica Vodă trebuie să dea nume…chiar dacă ar face-o după 20 de ani…", a fost comentariul lăsat de fiica lui Amza Pellea la postarea de mai sus. 

Actrița Nuami Dinescu a intervenit și ea

"Aici grasa de serviciu. Nu a fost concurs să nu mi se spună " păcat că ai o fată așa frumoasă, poate mai slăbești". Sau variațiuni pe tema.", a reacționat și Nuami Dinescu.

Discursul ținut de Viorica Vodă pe scena Premiilor Gopo

Actrița Viorica Vodă a fost alături de colegii ei din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil, care a sărbătorit 20 de ani, pe scena Premiilor Gopo. Aceasta a dat dovadă de foarte mult curaj și a ales să vorbească public despre sacrificiile impuse de lumea cinematografiei. Actrița a purtat un discurs puternic pe scenă, plin de emoție, despre cum a fost nevoită să facă terapie, pentru a trece peste hărțuirea din lumea cinematografiei.

"Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.

Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când își va croi o carieră și va fi la început, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună niște lucruri. Noi nu am avut. Toată generația noastră am crescut cu rușine, cu pudoare.", a declarat actrița Viorica Vodă.

Citește și: Simona Gherghe, reacție în scandalul de la Premiile Gopo: Hărțuirea există în România în toate domeniile. Știu multe povești, inclusiv de la Facultatea de Jurnalism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Stiri
Tagurile articolului: discurs  lia bugnar  nuami dinescu  Oana Pellea  premiile gopo  reactie  viorica voda 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Voropchievici: Topul celor mai puternice zodii




pixel