Oracolul vedetelor. 20 de lucruri despre Octavian Strunilă / EXCLUSIV
Data publicării:
Îți mai amintești oracolul din copilărie? Toate acele gânduri așternute într-un caiet nemuritor. Secretele „bine ascunse” pe care le împărtășeam cu colegii și prietenii, dar și emoția cu care citeam răspunsurile lor.  Noi am „reînviat” acel oracol, dar online. Octavian Strunilă a acceptat PROVOCAREA SPECTACOLA.

Octavian Strunilă, actor, regizor și scenarist, a acceptat PROVOCAREA SPECTACOLA . Iată cele 20 de răspunsuri ale artistului:
 

 

1. SPECTACOLA: Care era cel mai mare vis al tău în copilărie 

Octavian Strunilă: Nu-mi aduc aminte dacă aveam vise, dar îmi doream să dureze copilăria la nesfârșit. Îmi mai aduc aminte că îmi făceam filme înainte să adorm, nu știu dacă e o chestie specifica regizorilor, îmi imaginam tot felul de întâmplări până adormeam, de exemplu tot timpul  îmi imaginam că o să îmi cumpăr o mășină roșie. 

 

 

2. SPECTACOLA: Care a fost cea mai mare trăznaie pe care ai făcut-o în copilărie? 

Octavian Strunilă: N-am fost un copil extrem de obraznic, n-am dat foc la casă, dar cred că era să dau o data. Erau niște cutii mari de chibrituri, mari cât o carte așa. Am aprins arangazul și am pus bățul înapoi în cutie cu celelalte bete. Mi-a luat foc toată cutia aia în mana, mi-au ars genele, sprâncenele și o perdea.  

 

3. SPECTACOLA: Care ar fi lucrul pe care l-ai schimba în viața ta, dacă ai putea întoarce timpul înapoi? 

Octavian Strunilă: Nu știu dacă aș schimba ceva, dar dacă aș întoarce timpul mi-aș dori să am mintea de acum la 20 de ani, dar probabil că toate experiențele pe care le-am trăit la 20, 24, 25 de ani mi-au fost folositoare și în regie și în scris. Probabil dacă m-aș fi apucat de regie la 24 de ani aș fi făcut lucruri mai naive și mai lipsite de conținut pentru că nu eram eu capabil să fac altceva. Nu zic că alții nu pot face la vârsta aia lucruri valoroase, dar eu nu eram pregătit. Mă bucur că am trecut întâi prin experiență de actor, TV, vedeta și acum am ajuns în punctul în care lucrurile pleacă de la mine. Eu creez conținut pe care îl pun într-un scenariu, apoi într-un film, într-un proiect. 

 

4. SPECTACOLA: Care este cea mai mare frică a ta? 

Octavian Strunilă: Să vina valul 4 peste noi cu noi restricții. 

 

 

5. SPECTACOLA:  Dacă viața ta ar avea o coloană sonoră, care ar fi aceea? 

Octavian Strunilă: Cred că ar fi foarte amestecată. Ar începe dimineața, așa cum a început și aceasta, cu niște Rock FM, s-ar duce spre amiaza într-o melodie liniștită numai bună pentru somn, iar seara s-ar termina cu This is my song a lui Chaplin.  

 

6. SPECTACOLA: Care a fost cel mai penibil moment din viața ta? 

Octavian Strunilă: Sunt foarte multe momente penibile, cred că e important să le avem că să conștientizăm atunci când nu avem momente penibile. De fapt toată viața nu facem altceva decât să ne ferim de momentele penibile și să fim cât se poate de mult, procentual vorbind, oameni mai puțin penibili :) Când te urci pe o scenă și trebuie să ții un discurs, de exemplu acum că vine premiera, eu cum fac? Primul lucru la care te gândești este cum faci să nu fii penibil. Cred că asta e un lucru cu care lucrează actorul cel mai mult: să se învețe cu penibilul, să îl conștientizeze, să înțeleagă că face parte din viața lui și meargă mai departe. Penibil a fost și prima oară când m-am urcat pe scenă, și a doua oară și a treia… abia a zecea oară nu cred că a mai fost penibil.  

 

 

7. SPECTACOLA:  Care este cel mai interesant lucru pe care l-ai văzut/citit săptămâna aceasta? 

Octavian Strunilă: Toată săptămână am citit numai coduri și tot felul de serial numbers de proiectoare din țară, unde trebuie să trimit filmul Complet necunoscuți. Deci cel mai interesant lucru e un serial number care avea foarte multe cifre de 9. Asta a fost lectura mea interesanta, o săptămână plina de 480 de coduri, serial numbers pentru că filmul Complet necunoscuți să ajungă în cinematografe.  

8. SPECTACOLA: Care este cel mai inutil talent pe care îl ai și cum l-ai descoperit? 

Octavian Strunilă: Îmi dau seama că interviul acesta e chiar interesant și întrebările cu adevărat neașteptate :)) Nu știu ce talent inutil am că nu prea am talente. Dar cel mai inutil talent… cred că cel actoricesc. Nu mai am nevoie de talentul actoricesc, nu mi-l mai doresc. Eu vreau să fiu regizor, să fie alții actori talentați pentru mine.  

 

9. SPECTACOLA: Care ar fi cele trei lucruri pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie și de ce? 

Octavian Strunilă: Dacă ar fi să parafraz: o femeie, o carte și o sticlă de vin :) Acum serios, cred că aș lua copiii și nevasta, dacă le putem trece la lucruri. Dacă da, atunci mi-aș lua familia, mai ales că mă încearcă un sentiment de vinovăție că nu prea am petrecut timp cu copiii în ultima vreme și am ajuns în punctul în care îmi doresc mult timp cu familie. Cred că e o idee buna: eu cu familia pe o insula pustie.  

 

10. SPECTACOLA:  Cum arată meniul „perfect” pentru tine și care ar fi alimentul la care nu ai putea renunța niciodată.  

Octavian Strunilă: Alimentul la care nu aș putea să renunț e carnea, nici n-aș vrea să renunț. E un aliment care poate să ia diferite forme în farfuria ta, iar meniul perfect e un steak de vita bun cu un piure de țelină. 

 

 

11. SPECTACOLA: Ce altă meserie ai fi putut practica dacă nu alegeai acest drum? 

Octavian Strunilă: Am avut un gând foarte apăsat în direcția avocaturii. Mi-ar fi plăcut să fiu avocat, o data pentru discursurile pe care le au avocațîi în filmele americane în fata juratelor, care mi se pare foarte apropiate de jocul actorilor pe scena. Și în al doilea rând, îmi place și sistemul ăsta romanesc în care trebuie să găsești justificări pentru ce ai făcut că să ieși din încurcătură.  

 

12. SPECTACOLA: Numește o persoană din show-bizz-ul românesc pe care o găsești atrăgătoare.  

Octavian Strunilă: Cabral :)) 

 

13. SPECTACOLA:  Recomandă-ne un serial sau un film care te-a impresionat. 

Octavian Strunilă: Vă recomand să vedeți filmul Complet necunoscuți! Este o comedie inteligenta care aduce în fata publicului foarte multe aspecte ale societății în care trăim. Are și emoție și umor și actori fabuloși: Anca Dumitra, Adă Galeș, Andreea Grămosteanu, Leonid Doni, Alex Conovaru, Gabriel Răută și Adrian Ștefan. Îl găsiți în cinematografele din toată țara începând cu 24 septembrie.  

 

 

14. SPECTACOLA: Care sunt viciile sau obiceiurile nesănătoase de care nu poți scăpa? 

Octavian Strunilă: Mănânc noaptea, mănânc mult, mănânc dulce! Atunci când sunt obosit exagerez, am o problema cu treaba asta și încerc să o controlez. Cred că e total nesănătos felul în care dorm și mă alimentez, însă, specific, doar în anumite perioade. În general am un obicei foarte sănătos de care mă țin: mănânc un măr în fiecare dimineață de 10 ani.  

 

 

15. SPECTACOLA: Care crezi că este cel mai mare defect al tău? 

Octavian Strunilă: Nu reușesc niciodată să fac sport, nu reușesc să mă țin de treaba asta. Am avut perioade în care am încercat să alerg, să merg la sala, să fiu sănătos, nu să fac sport să arat că Dorian Popa, ci doar pentru sănătate, nu cred că sunt făcut pentru asta.  

 

16. SPECTACOLA: Dar calitate? 

Octavian Strunilă: Cred că este o calitate că îi las pe alții să îmi spună ce calități am și nu vin eu tot timpul să mă laud. Dacă la început, acum 15-20 de ani, avea senzația că trebuie să spun despre mine cine sunt, ce fac, ce am construit. Acum îmi dau seama că a fost bine să îi las pe ceilalți să constate că lucrurile pe care le fac sunt importante și apoi să povestească ei despre mine. Sunt mult mai puternice părerile celorlalți despre tine, decât ce crezi tu despre tine. 

 

17. SPECTACOLA: Pentru ce ai vrea să își amintească oamenii de tine? 

Octavian Strunilă: Aș vrea să își amintească de familia mea, de filmele pe care le fac. Să nu uite nici latura aceea în care am fost actor în seriale. A fost un debut interesant pentru mine că la 20 de ani să dau autografe și să fac poze pe strada, dar per total încerc să mă duc spre zona creatoare de scenarist, în care conținutul pleacă de la mine.  

18. SPECTACOLA:  Ce ai schimba în țară dacă ai fi președintele României?  

Octavian Strunilă: Aș umbla puțin la relația dintre artiștii independenți și autorități. Artiștii independenți care lucrează lipsesc cu desăvârșire din “cărți”. Acum, o data cu pandemia, ne-am dat și noi seama că avem artiști independenți care nu își vor lua pensie, nu au asigurare medicale. Aici e puțin complicat. Trebuie schimbat ceva. 

 

 

19. SPECTACOLA: Cine este persoana din viața ta care te-a motivat cel mai mult? 

Octavian Strunilă: Oana, soția mea, este persoana care m-a motivat cel mai mult din viața mea, care m-a schimbat și care m-a făcut să conștientizez că sunt capabil de mai mult decât credeam. 

 

20. SPECTACOLA: Care este cel mai mare regret al tău? 

Octavian Strunilă: Este că lansez filmul într-o perioada dificila și că n-am norocul de o perioadă în care toată lumea să vină liniștită la cinema. Nu știu dacă este tot răul spre bine pentru că așa mi s-a întâmplat mereu. Anul trecut n-am putut să fac spectacolul de teatru cu acest scenariu așa că am făcut filmul, anul acesta lansam filmul într-o perioada la fel de dificila… cine știe unde ajungem?!  

 

 


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: actor  octavian strunila  oracol  regizor  scenarist  vedete 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel