Oscar 2023: Totul despre „Everything Everywhere”, filmul cu cele mai multe nominalizări
În momentul lansării ''Everything Everywhere All at Once'', în martie 2022, Daniel Kwan, unul dintre regizorii peliculei, nu era sigur dacă publicul va adera la premisa referitoare la multivers a filmului, însă acest lucru s-a întâmplat totuşi

''Am încercat să facem un film în care să se regăsească toată lumea, dar am crezut că am dat greş'', a spus Kwan, care a colaborat la regia peliculei cu Daniel Scheinert. ''Nu am dat totuşi greş, căci toată lumea poate regăsi câte ceva în el, la propriu''.

Se pare că şi specialiştilor de la Hollywood li s-a părut interesant, iar filmul, distribuit de A24, a obţinut cele mai multe nominalizări la Oscar, anunţate marţi, şi va reveni de vineri în 1.400 de săli de cinema din Statele Unite după ce a obţinut încasări de 104,1 milioane de dolari la nivel global.

Pelicula a obţinut 11 nominalizări la premiile Oscar, decernate de Academia de film americană pe 12 martie, printre care şi în categoriile ''cel mai bun film'' şi ''cea mai bună actriţă în rol principal'', graţie interpretării lui Michelle Yeoh. Jamie Lee Curtis şi Stephanie Hsu au fost nominalizate pentru ''cea mai bună actriţă în rol secundar'', în timp ce Ke Huy Quan, este favorit în categoria ''cel mai bun actor în rol secundar''.

''Everything Everywhere All at Once'' spune povestea lui Evelyn Wang, interpretată de Michelle Yeoh, o imigrantă de origine chineză care are probleme cu fiscul, cu relaţiile de familie şi cu viaţa în general. Protagonista descoperă apoi că poate trece dintr-un univers într-altul sub forma unor versiuni diferite ale propriei persoane şi că poate astfel salva multiversul şi, eventual, relaţiile de familie.

Yeoh, care a fost răsplătită anul acesta cu Globul de Aur pentru rolul din ''Everything Everywhere'', a spus că, deşi a pus dragoste în acest film, nimeni nu ştie niciodată cum va fi primit produsul final.

''După ce e terminat şi iese în lume, nu mai există control asupra felului în care va fi receptat, iar câteodată cred că depinde de alinierea planetelor'', a spus actriţa, născută în Malaezia.

Daniel Kwan crede că fără Yeoh filmul nu ar fi avut succesul pe care îl are acum. Regizorul a spus că ea a tras după sine, asemenea unui magnet, alţi actori şi membri ai echipei de producţie atunci când nu erau siguri ce formă va lua proiectul.

Stephanie Hsu interpretează unele dintre cele mai complexe personaje din film, pe fiica lui Evelyn, Joy, şi personajul malefic al multiversului, Jobu.

Actriţa a declarat că este un rol unic în viaţă şi o experienţă uimitoare.

''Îmi amintesc când am filmat scena din hol, când Jobu îşi face pentru prima dată apariţia pe ecran'', a spus Stephanie Hsu. ''Schimb multe costume de parcă aş face kung-fu şi transform faţa unui poliţist în confetti'', notează Agerpres.

Data: 27 ian 2023, 17:46
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: everything everywhere all at once  film  oscar 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacaleMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...