Ouă vopsite cu păpădie, hibiscus, sfeclă roșie sau coajă de ceapă. Trucurile vedetelor pentru masa de Paști
Data publicării:
Vedetele se întrec în creativitate atunci când vine vorba de pregătirea mesei de sărbătoare. Iată câteva trucuri pe care le-au împărtășit. 

Chiar dacă vopseaua din comerț este la îndemâna oricui, Laura Cosoi preferă să apeleze la alternativele naturale ale fiecărei culori. Aceasta a dezvăluit și fanilor, pe rețelele de socializare, cum a reușit să coloreze ouăle bio.

Și dacă unele metode sunt cunoscute de pe vremuri, cum ar fi coaja de ceapă roșie și sfecla roșie, Laura Cosoi a dezvăluit și un ingredient mai puțin cunoscut: plantele de hibiscus. 

Ouăle roșii de Paște. Bilic: Despre ou, numai de bine - https://www.spectacola.ro/ouale-rosii-de-paste-bilic-despre-ou-numai-de-bine_18672.html 

 

Dana Războiu a dezvăluit ce obicei a moștenit de la bunica sa și ce metodă folosește pentru înroșirea ouălor de Paști.

Dana Războiu declară că nu obișnuiește să gătească de Paști, însă există un obicei pe care îl urmează în fiecare an. Fosta prezentatoare TV înroșește ouăle după metoda învățată de la bunica ei. Aceasta folosește păpădii și coajă de ceapă și spune că nu a mai utilizat vopseaua din comerț de câțiva ani. 

„Anul acesta nu voi face prea mari pregătiri. Voi vopsi doar ouă, natural. Din păpădii și cu coajă de ceapă. De doi ani fac asta, nu mai folosesc vopseaua. Așa vopsea bunica, iar eu mergeam cu sora mea și adunam păpădii”, a povestit Dana Războiu pentru impact.ro.

Florin Dumitrescu, rețetă senzațională pentru masa de Paște. Preparatul cu care nu vei da niciodată greș

 

Cum vopsești ouăle natural

Există mai multe metode de a vopsi ouăle natural, cu ajutorul plantelor. Iată câteva idei practice, în funcție de culoarea dorită. 

Roșu și roz:  foi de ceapă roșie,  suc de căpșuni, sfeclă roșie, zmeură, grapefruit, struguri

Portocaliu: coji de portocale, paprika, chili, foi de ceapă albă

Galben: coji de lămâie, morcovi, muștar, șofran, pătrunjel, flori de păpădie, urzică, mușețel, infuzie de rostopască

Verde: spanac, ștevie, urzici, salată, frunze de nuc

Albastru: afine, mure, varză roșie, flori de viorele

Maro: cafea, ceai negru

Castaniu: frunze sau lemn de nuc

Castaniu-auriu : semințe de mărar

 

Mihaela Bilic, trucuri pentru masa de Paște. Cum să eviți kilogramele în plus: „Consumați-l fără frică, stimulează secreția de bilă și ușurează digestia”

 

Tradițiile la care nu renunță vedetele de Paște

Vedetele au câteva tradiții sfinte de Paște, peste care nu trec în niciun an. Adelina Pestrițu, spre exemplu, spune că a moștenit mersul la biserică de la bunica ei, lucru pe care vrea să-l transmită mai departe fetei ei.

"Mersul la biserică. De când eram mică, am învățat asta de la bunica mea, s-a moștenit. Înainte de Paște, mergeam la toate slujbele, eram foarte fericită să fiu alături de ea, ea fiind și foarte credincioasă. Chiar dacă acum nu mai e printre noi, îmi amintesc cu drag cum se trezea la 4-5 dimineața și citea câteva ore rugăciunile și la asta nu am renunțat și vreau să o transmit mai departe copilului meu. ", a declarat Adelina Pestrițu în cadrul emisiunii "Vorbește Lumea", de pe ProTV.

Vedetele nu renunță la sărbătorile petrecute în familie

Chiar dacă în timpul anului se află departe de locul natal, sărbătorile reprezintă prilejul perfect pentru celebrități, de a petrece timp prețios cu cei dragi.

"Tradiția de Paște peste care nu sar niciodată este să îmi petrec sărbătorile alături de mama mea. E momentul nostru intim de bucurie, avem o relație foarte apropiată, iar în acele momente ne bucurăm de timpul petrecut împreună.", a spus Cosmina Păsărin

"Mergem de Înviere la biserică în familie. Nu cred că a fost niciun an în care să nu fiu cu ai mei, deci mergem cu toții la biserică. Anul acesta se nimerește să fim în formulă extinsă, pentru că avem mai mulți sărbătoriți și vom merge la biserica la care mergeam de când eram copil, la Târgoviște.", a continuat  Oana Mirea.

Amna nu renunță la concursul de ciocnit ouă cu fiul ei

Un obicei prețios de Paște pentru Amna, în fiecare an, este momentul în care ciocnește ouă roșii cu fiul ei. Artista mărturisește faptul că mereu cel mic câștigă această competiție.

"Întotdeauna ciocnesc cu băiețelul meu și îl las să câștige. E un concurs pentru el, să câștige, să spargă el oul.", a spus amuzată Amna.

"Nu renunț la vopsitul ouălor. Este clasic, toată lumea face asta, fac asta mereu cu părinții, tot timpul sărbătorile sunt în familie."  a adăugat și Manuela Lupașcu.

 

Ce tradiții are Ioana Ginghină legate de Paște

"Noi avem o tradiție care e luată de mine și am adus-o și aici și o facem, de când e Ruxi mică. La Sibiu se împodobește casa aproape ca de Crăciun, singura deosebire este că nu ai bradul, în rest e la fel și se fac 11 cuiburi de iarbă pe care le pui ori în curte, ori în casă, iar iepurașul îți pune cadourile acolo în cuiburile alea, unele le umple, și altele nu. A doua zi, când te trezești, trebuie să cauți în ce cuib îți pune iepurașul cadou. 

Nu am un cadou pe care mi-l doresc neapărat, dar m-am obișnuit ca să-i cer iepurașului bijuterii sau parfumuri. Am făcut o pasiune pentru parfumurile de nișă și sunt ceva mai scumpe, dar m-am obișnuit cu ele și iepurașul trebuie să se adapteze.", a dezvăluit actrița pentru Spectacola

Sofia Vicoveanca, obiceiul de Paște pe care îl urmează cu strictețe: „Ca să fii roșie și sănătoasă ca oul roșu” - https://www.spectacola.ro/sofia-vicoveanca-obiceiul-de-paste-pe-care-il-urmeaza-cu-strictete-ca-sa-fii-rosie-si-sanatoasa-ca-oul-rosu_18585.html 

Ce superstiții are Saveta Bogdan

„În ziua de Paște este bine să punem un ou roșu într-un pahar sau într-o cană și să ne spălăm pe față. Îmi mai spunea o prietenă că în Oltenia, după ce vii de la Biserică, pui o bucată de pământ cu iarbă la pragul ușii și te ștergi pe picioare. ”, a declarat Saveta Bogdan pentru Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: ceapa  dana razboiu  Laura Cosoi  ouă  paste  pasti  vedete  vopsit 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”




pixel