Papa Francisc, mesaj emoționant pentru credincioși. Ce a transmis Suveranul Pontif
Papa Francisc le-a transmis credincioșilor un mesaj puternic în timpul slujbei de Epifanie: Eliberaţi-vă de ''dictatura propriului eu''.

Papa Francisc i-a îndemnat miercuri pe credincioşi, cu prilejul slujbei de Epifanie, să se elibereze de "dictatura propriului eu", axată asupra preocupărilor personale care duce doar la frică şi la mânie, încurajându-i să-şi deschidă inimile spre adoraţia Domnului.

Trebuie să "lăsăm deoparte oboseala şi lamentaţiile, să renunţăm la limitările unei perspective înguste, să ne eliberăm de dictatura propriului eu, mereu înclinată asupra noastră şi preocupărilor noastre", a spus papa în cadrul omiliei pe care a oficiat-o în Bazilica Sfântul Petru cu prilejul Epifaniei Domnului.

Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioşi să-şi deschidă inimile spre adoraţia lui Dumnezeu, pentru că atunci când se concentrează spre propriile persoane şi nu înalţă privirile spre El, inimile sunt copleşite de frică şi lasă loc mâniei, dezorientării şi şi deznădejdei".

"Da, fiinţa umană are nevoie de adoraţie, dar riscă să-şi greşească ţelul. Dacă nu îl va adora pe Dumnezeu atunci va adora alţi idoli, nu va mai fi un bun credincios, ci va cădea în idolatrie", a explicat papa.

Papa Francisc a oficiat slujba de Epifanie la Vatican după ce o criză dureroasă de sciatică l-a împiedicat să ţină liturghiile de sfârşit de an şi de Anul Nou, notează Agerpres. 

Sărbătoarea catolică a Epifaniei Domnului, celebrată pe 6 ianuarie, marchează ziua în care, potrivit tradiţiei, cei trei regi magi i-au adus daruri pruncului Iisus.

Papa i-a îndemnat totodată pe cei credincioşi să onoreze această sărbătoare, dând dovadă de altruism.

Slujba a început la 10:00 ora locală, când papa a străbătut culoarul central al bazilicii, în timp ce corul intona cântarea "Adeste fideles", şi s-a îndreptat spre statuia pruncului Iisus, de la poalele altarului, pentru a-şi exprima adoraţia.

Autor: Bianca Moldoveanu | Dată: 06 ian, 16:22

Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste