Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Simona Gherghe a fost invitata lui Ştefan Lungu în acdrul emisiunii ”Gătit la costum”, unde a vorbit despre copilăria ei, dar a propus și o rețetă autentică de papanași moldovenești delicioși. Moderatoarea emisiunii ”Mireasa” le-a dezvăluit fanilor care sunt ingredientele de care au nevoie pentru a obține acest preparat, dar le-a și garantat faptul că este un desert unic și nu are nicio legătură cu papanașii din Muntenia.
Ingrediente:
Mod de preparare pentru rețeta de papanași moldovenești a Simonei Gherghe
Pentru început se vor amesteca cele două ouă împreună cu zahărul tos, dar și cu zahărul vanilinat. Ulterior se adaugă faina, se pune și praful de copt, dar și coaja de lămâie. Se adaugă și aroma de vanilie și brânză.
Vom frământa toate ingredientele pe care le-am pus într-un bol sau se vom mixa până în momentul în care compoziția devine omogenă și elastică. Dacă va mai fi nevoie se va adăuga făină.
După ce am obținut un aluat, îl vom întinde ca pe o foaie subțire și vom tăia forme cu ajutorul unui pahar. Punem papanașii în ulei încins, dar nu în baie de ulei, așa cum facem de obicei la gogoși, potrivit antena3.ro
Pandișpan cu vișine și bezea caramelizată. Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani
Celebra prezentatoare TV a avut o copilărie cât se poate de autentică,petrecând foarte mult timp la țară, alături de bunicii ei.
„Mi-am petrecut jumătate de copilărie la Buzău, unde sunt bunicii mei paterni. Acolo s-au mutat părinții mei după ce bunicii au murit, iar copiii mei acolo merg vara și le place foarte mult. Am muls capra, bunicii mei aveau capre. Eu tânjesc după brânza aceea autentică pe care nu o mai regăsesc nicăieri, o făcea bunica mea, iar acum sunt foarte puțini producători care o mai fac așa. A rămas ca referință pentru mine.
Mă duceam seara la țarc să adun caprele și fiecare copil avea un păhăruț în buzunar și fiecare găsea o capră la vecini, ca să nu consumăm laptele la ale noastre. Nici nu fierbeam laptele.”, a mai dezvăluit vedeta în cadrul emisiunii.
Mirela Vaida este o altă prezentatoare TV extrem de pricepută în bucătărie. Faptul că îndrăgita vedetă este și mama a trei copii o determină și mai mult pe aceasta să facă tot felul de bunătăți în casă și să-i răsfețe pe cei mici. Și, pentru că e weekend, Mirela Vaida le propune fanilor o rețetă delicioasă de pizza de casă, pe care o face chiar cu ajutorul copiilor ei.
”Am învățat de la voi data trecută că nu am voie să mai pun sarea împreună cu drojdia. Bine. Atunci pun sarea, o presar așa prin făină, așa mi-ați zis. Facem blatul de pizza exact cum fac blatul de pâine.
Eu am avut drojdie granulată și am dizolvat-o în apă, o pun într-un kilogram de făină. Eu pun cam 50 de grame de drojdie la 1 kilogram de făină. Acum pun un pic de apă minerală, dar am și un pic de lapte cald, pun de amândouă. O să pun două sau trei linguri de iaurt grecesc, pun așa la fiecare aluat și gata, mă pregătesc să omogenizez bine, bine aluatul. Îl frământăm bine, ca să îl lăsăm la dospit.”, a explicat Mirela Vaida, pe contul ei personal de Youtube.
Vezi modul de preparare AICI.
Prăjitură cu vișine, caise și cremă de mascarpone. Rețeta lui Vlăduț de la Neața cu Răzvan și Dani
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: papanași rețetă simona gherghe