Parfumuri Orientale: Tradiție milenară și artă contemporană
Data publicării:
Încă din anul 3200 î.Hr., lumea orientală s-a distins ca un etalon al artei parfumeriei, cu o tradiție care se întinde până în zilele noastre.

În Emiratele Arabe Unite și în țările vecine, parfumurile sunt o parte esențială a vieții cotidiene, oamenii achiziționând în medie un parfum la fiecare două luni. Această practică nu este doar un obicei modern, ci un ritual adânc înrădăcinat în istorie.

 

Istoria Parfumului în Orientul Mijlociu

 

Primele esențe de parfumuri din lume au fost obținute în jurul anului 3200 î.Hr. în Mesopotamia. Aici, metodele inovatoare de distilare și utilizarea solvenților au deschis calea către un proces revoluționar în crearea parfumurilor. Inițial, aceste esențe parfumate erau folosite în ritualuri religioase, fiind oferite zeilor la diferite ore ale zilei: rășină dimineața, smirnă la amiază și kyphi seara, o formulă sacră ce includea miere, iasomie, trandafir, vin și tămâie.

 

Comerțul din bazinul mediteranean a facilitat schimburile culturale și comerciale, introducând parfumurile arabesti în rutina zilnică de igienă și îngrijire a oamenilor. În timp ce romanii au descoperit arta parfumeriei abia în secolul 1 d.Hr., lumea arabă își atingea apogeul cultural. În secolul al XIV-lea, a fost produs primul alcoolat de rozmarin – Eau de la Reine de Hongrie, creat pentru Elisabeta de Polonia, soția regelui Ungariei.

 

Ritualul Parfumării Personale

 

Ritualul de parfumare personală, păstrat cu sfințenie până în zilele noastre, este un element central în rutina de îngrijire a oamenilor din Orient. Parfumurile, inclusiv cele cu esențe florale îndrăznețe și oud profund și senzual, sunt adesea considerate unisex și sunt utilizate în diverse formate și stiluri, cel mai adesea stratificate. Această practică, cunoscută azi sub numele de "layering", implică aplicarea succesivă a diferitelor produse parfumate.

 

Începând cu parfumarea hainelor cu ape parfumate pe bază de mosc, urmată de aplicarea esențelor uleioase pe anumite zone ale corpului, ritualul continuă cu pulverizarea apei de parfum, ales în funcție de specificul zilei și dispoziția personală. În final, bakhoor-ul, bucațele de lemn impregnate cu uleiuri parfumate, este aprins, iar fumul său este direcționat spre haine și păr, completând întregul mix olfactiv.

 

Parfumuri Contemporane: Maison Asrar

 

În Dubai, Maison Asrar duce mai departe această tradiție, combinând esențele orientale tradiționale cu note occidentale pentru a crea parfumuri care sunt atât familiare, cât și surprinzătoare. Fiecare parfum este o declarație de forță și frumusețe, invitând purtătorul într-o călătorie senzorială unică. Maison Asrar este mai mult decât o casă de parfumuri; este un curator al emoțiilor și un ghid în explorarea sinelui.

 

Printre colecțiile disponibile și în România se numără Bloom, Royal, Hamsat, Velvet, Kiss My Lips, Emessa, Vogue și Icon, fiecare oferind o experiență olfactivă distinctă și captivantă. Într-o lume în care parfumul nu mai este doar o esență, ci o declarație de identitate, Maison Asrar deschide porțile către un sanctuar al miresmelor orientale, oferind fiecărei persoane posibilitatea de a purta un parfum cu adevărat unic.

 

Parfumul oriental, cu istoria sa milenară și complexitatea sa senzorială, rămâne un simbol al rafinamentului și al eleganței, o punte între trecut și prezent, între tradiție și inovație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team
Categorie: Stiri

Horoscop 17 iunie 2024. Zodia care va avea o zi bună

În rândurile de mai jos găsiți horoscopul zilei de...


DC Media Group Audience

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador și Oana Ciocan, anunț surprinzător despre relația lor. Hotărârea pe care au luat-o la câteva luni de când s-au decis să formeze un cuplu

Connect-R/ captură video Youtube, DA BRAVO! by Mihai Bobonete. Captură video YouTube: a7tv

Connect-R nu s-a mai abținut, după ce Oana Roman a vorbit despre ținuta sa: „Exprimarea nu a fost cea mai fericită”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Nicu Paleru, gafă de proporții făcută la TV față de soția sa. Cristina nu l-a iertat nici după 11 ani de la incident: „Palme iau și acum”

Sursă foto: Răzvan Simion (Futuristul)/Instagram

Cât de mult seamănă Răzvan Simion cu tatăl său. Imagine rară cu părinții prezentatorului TV

Sursă foto: Maria Vigheciu/Youtube

Ileana Sterp, mărturisiri neașteptate din căsnicia sa. Nu credea niciodată că se va căsători cu un bărbat ca soțului ei

Sursă foto:Iamandreeabanica/Instagram

Andreea Bănică, ipostază incendiară pe Internet! Din cauza rochiei, vedeta a lăsat totul la vedere

Geta Sterp, Daniela Iliescu/ Instagram

În plin scandal al familiei sale, Geta Sterp aruncă noi săgeți către cumnata sa. Fanii au sesizat imediat: „Zici că îi face în ciudă Danielei”

Kanal D

Finala Insula de 1 milion. Cosmin Cernat, interviu pentru Spectacola: A fost cea mai mare provocare

Sursă foto: Iamspeak/Instagram

Speak a stat de vorbă cu Chris Martin. Ce i-a transmis marele artist după incidentul cu Babasha: „Niciodată, nicăieri nu a pățit așa ceva!”

Sursa foto: Mirela Vaida, Instagram

Mirela Vaida are mai multe semne de întrebare după concertul Coldplay: „De ce nu a făcut la fel în toate țările? A fost ceva de PR?”

Captură video: YouTube/a7tv. Sursa foto: Instagram/Connect-R

Oana Roman a spus-o fără menajamente, după concertul susținut de Connect-R: „Vă rog să observați cum poartă acest costum” / Foto

Captură video: Pro TV

Zanni, prima reacție după ce Iancu Sterp a spus că acesta nu ar avea tupeu să intre cu el în cușcă. A început războiul între foștii finaliști Survivor
Horoscop 17 iunie 2024. Zodia care va avea o zi bună

În rândurile de mai jos găsiți horoscopul zilei de...

pixel