Părintele Teologos: Când e păcat să mergi la sală
Data publicării:
Părintele Teologos a explicat când mersul la sală poate fi considerat o adicție care generează mândrie și după ce criterii trebuie ales partenerul de viață, soțul sau soția, mai ales atunci când dorim să ne întemeiem o familie.

Părintele Teologos a avut o discuție cu pelerinii de la Schitul Lacu din Muntele Athos, despre subiecte de actualitate, precum mersul la sală și cum ne alegem partenera de viață, respectiv soția.

'Problema cu mersul la sală este mai complexă. Teoretic și practic vorbind nu trebuie să ne ducem la sală! De ce? Pentru că și aceasta este o adicție, generează mândrie. Într-adevăr, generează atracție față de sexul opus. Este o mare problemă. Și, astfel, fetele care vor veni și se vor atașa de voi, întâi de toate se vor atașa pe plan trupesc. Ce trebuie să știți este faptul că niciodată planul trupesc nu va împlini persoana, oricât de frumoși ați fi voi, oricât de frumoase ar fi celelalte! Doar viața în Hristos, doar viața duhovnicească poate să aducă echilibru și reușită în viață. Doar asta!', a spus părintele Teologos.

'Însă problema este un pic mai serioasă, mai complexă, atunci când omul vrea să își facă o relație serioasă în viață, pentru a-și întemeia o familie. Trebuie să îți alegi o prietenă, iar din cauza sistemului de valori de azi, care este cu susul în jos, deoarece se promovează ca și reușită în fața ecranelor trupul, problema devine mai complexă. Pe Instagram ce duhovnicie poate exista? Vezi pe o fată cu trupul, cum e bombată etc. Ferească Dumnezeu! Ei, pentru că există acest sistem de valori, din cauza asta tinerii au o mare presiune de a fi atenți cu trupul lor! Clar nu recomandăm așa ceva, dar, depinde de la caz la caz cât poate să ducă fiecare!', a spus părintele Teologos.

Sala, ca formă de sport, este recomandată!

'Dar dacă face cineva sală, ca o formă de sport, de durere, adică să elimine sedentarismul și zona de confort, asta este foarte bine! Întotdeauna trebuie discernământ și din cauza asta nu poți să judeci pe nimeni, nu poți să judeci pe nimeni de ce face un lucru, pentru că nu știm exact de ce. Asta se vede în spovedanie, discuții față către față.', a zis părintele Teologos.

Citește și - Ai tatuaje? Atenție ce spune părintele Pimen Vlad: Poți face aceste boli. Ne batem joc de trupul nostru frumos

Ce este Ortodoxia

'Am spus de foarte multe ori și o repet. Ortodoxia este știința medicală care are ca scop vindecarea sufletului. Ei, dacă fata este la biserică înseamnă că și ea încearcă să treacă prin acest proces de vindecare al sufletului. Dacă ea nu știe de pocăință, spovedanie, iertare, tu cu patimile tale pe care le ai... le vei lua și pe ale ei în spatele tău și va fi foarte dificil. Și va trebui să faci precum spunea Socrate: ' Căsătorește-te, dacă o să ai o soție bună vei fi fericit! Dacă o să ai o soție rea vei fi filozof!'. Este foarte important să îți alegi soția din biserică, pentru că este mai curată, curățită, dar precum am spus trebuie să treacă și ea prin acest proces de vindecare a sufletului.', a mai spus părintele Teologos.

Video

Youtube video image

 

Citește și - Secretul fericirii celui mai bogat om din India. Pr. Pimen Vlad: Omul a început să plângă. Abia atunci s-a simțit împlinit 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andrei Itu
Categorie: Stiri



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Sursă foto: Instagram

Ozana Barabancea îi dă replica Iuliei Albu, după criticile aduse. Creatoarea de modă a desființat-o: „Este o catastrofă umblătoare din punct de vedere vestimentar”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Sursă foto: Instagram Alin Oprea/Podcast „ un PODCAST mișto By Bursucu'”

Alin Oprea, replică tăioasă după declarațiile fostei soții. Artistul a desființat-o: „Femeia asta a fost blestemul vieții mele”

Captură video: YouTube/Antena Stars. Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Teo Trandafir nu s-a putut abține, după ce Mihai Albu a declarat că a topit verigheta Iuliei Albu, după divorț: „Cum să iei înapoi? Cum să iei darul?”

Captură video: Instagram/antenaplay.ro

Cristina și Andrei Rotaru s-au împăcat? Mama fostului concurent de la Insula Iubirii i-a dat de gol / Foto

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile




pixel