Părinții Danei Săvuică au întâlnit-o pe Regina Elisabeta a II-a: „Când a auzit că ei reprezintă România...”
Dana Săvuică a dezvăluit o poveste inedită, ce are legătură cu Regina Elisabeta a II-a.

Dana Săvuică a fost prezentă în cadrul platoului emisiunii realizate de Cristi Brancu, de pe Prima TV, unde a dezvăluit informații inedite despre întâlnirea părinților ei cu Regina Elisabeta a II-a, din anul 1981. 

„Tatăl meu, fiind diplomat de carieră, a fost instruit și pregătit ca pe toată perioada carierei lui să se întâlnească cu șefi de stat, cu prinți, cu regi, regine, iar în 1981,  el era șef de misiune în Sri Lanka, iar Regina Elisabeta a II-a  a organizat un turneu oficial în țările Commonwealth. În momentul în care s-a știut că vine în Sri Lanka, tot corpul diplomatic a fost invitat să ia parte la acest eveniment extraordinar. A fost un dineiu, dar cel mai important moment a fost când Regina a venit și a salutat, ea dând mâna prima, și părinții mei au stat într-o linie cu ceilalți ambasadori din celelalte țări și au așteptat acest moment. Ea a întins mâna, iar părinții mei au salutat-o așa cum se cuvenea.”, a declarat Dana Săvuică în cadrul emisiunii.

Cât au costat funerariile Reginei Elisabeta a II-a. Este vorba despre o sumă impresionantă

Schimbul de replici dintre Regina Elisabeta a II-a și părinții Danei Săvuică

„Am fost întrebată dacă mama mea a purtat mănuși sau pălărie, iar eu, la rândul meu, mi-am întrebat mama. Ea mi-a spus: „Dana, nu trebuia neapărat să avem acea ținută, cu aceleași  rigori ale Marii Britanii, pentru că nu era regina noastră, nu era șeful nostru de stat, doar cei care erau ambasadorii din țările Commonwealth au avut această strictețe. Mama mea a optat pentru un costum alb, pantofi cu to foarte mic, un sacou, foarte puține bijuterii, și-a strâns părul, dar regina purta mănuși și pălărie. Totuși, nu ai voie să te uiți direct în ochii monarhului, nu dai tu mâna primul și nu trebuie să vorbești tu primul. I-am întrebat pe părinții mei dacă au schimbat vreo vorbă cu Regina. Când ea a auzit că părinții mei reprezintă România, ea avusese întâlnirea cu Nicolae Ceaușescu și când a auzit a spus: Oh, ce drăguț. Era foarte drăguță.”, a continuat aceasta.

Carmen Harra, despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a: „Ar fi fost luat de la indieni”

 

 

Povestea pantofilor purtați de Regină

În cadrul emisiunii, a avut o intervenție și Mihai Albu, care a povestit despre accesoriile și pantofii pe are îi alegea mereu Regina Angliei. În spatele încălțărilor se află o poveste foarte interesantă, întrucât suverana avea niște gusturi foarte clar definite.

„Foarte interesante era mereu încălțămintea, dar și poșetele. Avea un stil de poșetă pe care îl purta în diverse culori, în așa fel încât să se asorteze cu ținutele. Noi îi spunem model pătrățos. Poșetele ei au făcut turul revistelor de modă, iar marile case de modă au avut mânere similare. Încălțămintea nu a fost niciodată spectaculoasă, dar a fost în limitele eleganței, al bunului gust, al clasicului, a mers mereu pe cele închise la culoare, negru întotdeauna. În general, pe toc mic. În ultima parte a vieții, a purtat tocuri și mai mici. Mereu a avut un designer preferat care i-a conceput încălțămintea din ultimii 40 de ani. Ea era foarte economică și ținea mult la încălțăminte, astfel încât atunci când se tocea un toc, îl dădea la schimbat, nu încălțămintea cu totul. Avea zece perechi la fel toate și le purta alternativ.”, a intervenit și Mihai Albu, în cadrul aceleiași emisiuni.

Câte kilograme cântărește sicriul Reginei Elisabeta a II-a și de ce a fost căptușit cu plumb

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 21 sep 2022, 18:39

Sursa foto: Dezbracatu, Instagram

Dezbrăcatu de la „Cronica cârcotașilor” a primit o factură uriașă la curent electric: „Este enorm”. Cât a avut de plătit prezentatorul / EXCLUSIV

Cristian Tudor Popescu, Facebook, Captură video Youtube

Cristian Tudor Popescu îl jignește dur pe Alexandru Arșinel: „Nu făcea să râdă decât curcile. A atârnat în meserie de fusta Stelei Popescu”

Andreea Bănică, foto Instagram

Andreea Bănică, nemachiată și fără filtre: „Tenul meu nu este perfect, am pistrui și pete” / FOTO

Alexandra Velniciuc, Puiu Șerban, captură video YouTube

Alexandra Velniciuc și soțul ei, în mijlocul unui scandal după interviul cu Măruță. Declarațiile care au deranjat lumea teatrului

Anamaria Prodan, Instagram, Ionela Prodan, captură video Youtube

Anamaria Prodan, parastas- festival în memoria mamei sale. Mici la grătar, sarmale la pirostrii și artiști de renume

Sursa foto: Teo Trandafir, Instagram

Teo Trandafir iubește din nou: „Nu am fost singură aproape niciodată”. Ce spune vedeta despre partenerul din viața ei

Tudor Chirilă, foto Facebook

Tudor Chirilă, operat în Germania: „Am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale”. Cum se simte acum

Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Alendru Arșinel, captură video Youtube TV

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook, captură video Youtube Catalin Maruta

Ce spune Elena Merișoreanu despre parastasul - festival organizat în memoria Ionelei Prodan: „Vor face acolo acolo sarmale la pirostrii, mititei, fripturi. O să vină și preoți.” / EXCLUSIV

Sursa foto: Connect-R și parintele Visarion, captură TV/ colaj foto

Ce spune Connect-R despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol: "Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți!"

Captură video Youtube/ Eva Măruță

Eva Măruță, atac dur la adresa tatălui ei, după ce acesta a complimentat-o pe Denise Rifai: „Taci din gură” / VIDEO