Patrick Stewart încheie "Star Trek: Picard", însă nu îşi ia adio de la personajul său
Data publicării:
Al treilea şi ultimul sezon din seria "Star Trek: Picard", lansat recent, nu înseamnă că Patrick Stewart îşi ia adio de la personajul său: "Am văzut atât de multe generaţii de fani încât trebuie să existe un viitor"

"În scena finală a celei de-a treia părţi, toate personajele se uită la cameră, în timp ce aceasta se îndepărtează. Ceea ce sugerează, cel puţin pentru mine, un viitor... Mergem mai departe", a afirmat hotărât Stewart, reticent să îşi ia rămas-bun de la emblematicul amiral Jean-Luc Picard.

Producătorii executivi ai serialului derivat din saga ştiinţifico-fantastică "Star Trek", Terry Matalas şi Alex Kurtzman, au anunţat că "Picard" va avea doar trei sezoane, însă franciza galactică a supravieţuit atâtor schimbări încât şi alţi membri ai acesteia consideră că nu va exista un sfârşit care să-i pună capăt.

"Fanii au adus o energie nouă în 'Star Trek', ceea ce face ca totul să se simtă foarte viu. Acesta nu este sfârşitul', a declarat la rândul său actriţa Gates McFadden, interpreta doctorului Beverly Crusher, care revine în universul stelar în acest sezon final, disponibil pe Paramount+.

Picard a apărut pentru prima dată în "Star Trek: The Next Generation" (1987-1994), iar în 2020 seria a readus acest personaj, care după ce s-a retras din Flota Stelară a Federaţiei a fost nevoit să revină în mijlocul acţiunii după ce o tânără i-a cerut ajutorul.

O mare parte din intriga celui de-al doilea sezon s-a concentrat pe lupta internă a lui Picard, afectat de vinovăţie şi regrete, iar în cea de-a treia parte, alcătuită din zece episoade, o ameninţare la adresa galaxiei va reuni echipa din "The Next Generation".

Actori precum Jonathan Frakes, care îl interpretează pe ofiţerul William Riker, Michael Dorn, actorul care îl întruchipează pe klingonianul Worf, Marina Sirtis (consilierul USS Enterprise Deanna Troi) şi LeVar Burton, în rolul inginerului Geordi La Forge îşi reiau rolurile din serialul din anii 80, o reuniune care îi va încânta pe cei mai fideli fani, notează EFE.

"Pentru mine, cel mai pregnant lucru la acest final este că, indiferent cât de întunecată devine povestea, personajele au întotdeauna un respect deosebit unul pentru celălalt şi cred că asta îi face pe oameni să iubească atât de mult această franciză", a spus McFadden.

Stewart, interpretul personajului Picard care în acest sezon va fi implicat într-o ceartă foarte aprinsă cu ofiţerul Riker (Frakes), consideră că societatea ar trebui să imite respectul şi colaborarea din rândul membrilor echipajului. "Personajele au o modalitate de a-şi rezolva problemele într-un mod matur şi deschis la schimbare. Acestea sunt câteva dintre elementele de care lumea are cea mai mare nevoie astăzi", a reflectat actorul britanic în vârstă de 82 de ani.

McFadden s-a arătat încântată, de asemenea, de dezvoltarea şi complexitatea din prezent a personajelor feminine. Deşi serialul a adus şi în trecut pe micul ecran femei puternice, actriţa susţine că a jucat mai multe scene de acţiune în această serie, la 73 de ani, decât în anii 80. Pentru ea, acest lucru reprezintă un "avans", ca urmare a schimbărilor sociale în centrul cărora s-au aflat femeile în ultimii ani. "Multe dintre lucrurile pe care Beverly Crusher le face în acest sezon sunt o reflectare a modului în care societatea a avansat pas cu pas în ceea ce priveşte rolurile femeilor. ('Picard') demonstrează că putem face acţiune şi tot felul de lucruri", a explicat actriţa.

Saga de filme şi seriale din universul "Star Trek" a căutat să fie o oglindă a realităţii şi, cu intrigile şi personajele sale umane, umanoide şi androide, a adus în faţa publicului situaţii sociopolitice precum discriminarea, imigraţia sau protecţia mediului.

Universul francizei rămâne în continuare viu, cu alte seriale de televiziune precum "Star Trek: Discovery", "Star Trek: Lower Decks", "Star Trek: Prodigy" şi, cel mai recent, "Star Trek: Strange New Worlds", notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: International
Tagurile articolului: patrick stewart  picard  star trek 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel