Poliția modei - stil de edil. Stilistul Cristina Stoica analizează look-ul primarului Daniel Băluță
Cristina Stoica, Stilist vestimentar și coordonator imagine, analizează stilul vestimentar al primarului sectorului 4, Daniel Băluță, în exclusivitate, pentru Spectacola.

Începem seria analizelor stilistice ale personalităților publice. Episodul de azi, Daniel Băluța, primarul sectorului 4 al Capitalei. 

                              Cristina Stoica, Stilist vestimentar și coordonator imagine

 

"Scena politică din Romania și nu numai, este atent analizată, chiar daca la nivel global suntem loviți de aceasta necruțătoare pandemie.

Atunci când intri în politică sau orice alt segment al instituțiilor statului, ținuta este obligatorie pentru că devii persoană publică și imaginea afișată este cartea de vizită.
Am ales la întâmplare un primar, din București, și am analizat, din punct de vedere stilistic, câteva apariții ale domnului Daniel Băluță.

Lipsa cravatei și cămașa descheiata nu sunt potrivite pentru fișa postului domniei sale.

Domnul Băluță pare foarte relaxat în majoritatea aparițiilor sale chiar dacă primăria se confruntă cu foarte multe probleme, dar nu acesta este scopul meu, ci strict legat de cum se afișează, stilistic vorbind,  în emisiuni tv, dezbateri, conferințe și discursuri publice.

 

 

Sacoul tip tunică


Aceste câteva imagini îmi spun doar că domnul Băluță nu este adeptul cravatei și tinde să aleagă ținute mai relaxate. Să analizam un pic sacoul tip tunică, cu aplicații pe mâneci și guler, care îi dă o oarecare relaxare. Lipsa cravatei și cămașa descheiata nu este potrivită pentru fisa postului domniei sale. 


 În general, un costum sau sacou fară cravată nu au ce caută pe scena politică, pentru că  exista o eticheta impusă deja la nivel global. 


 Să vă explic puțin despre lipsa cravatei și cămașa descheiată: costumul, cămașă și cravata, vin împreună obligatoriu pentru întregirea ținutei (obligatorie politicienilor, primarilor și alte funcții publice). Costumul denotă seriozitate și încredere dar, din păcate, imaginea domnului Băluță nu îmi inspira seriozitate. Pare, mai degrabă,  că după o petrecere prelungita a obosit să păstreze și cravata și a renunțat la ea. 

 Recomand să poarte doar costume în croieli clasice, din materiale simple și fară imprimeriuri complicate sau aplicații. Cât despre sacoul tip tunică, nici nu se pune problema să îl poarte în apariții publice vreodată, ci doar în timpul liber. Scena politică nu este o scenă de defilare ca la Fashion Week. 
 Cămașă descheiată și fară cravata se poarta doar în deplasările de teren și anume construcții clădiri, poduri și șosele. ( asta daca sunt în programul dânsului)

Lipsa papionului


Încă o alegere neinspirata a  domniei sale este cămașă destinată papionului, dar purtata fară paion. Pare că a fugit de la o nuntă și și-a amintit de o emisiune tv, la care este invitat și că să nu piardă timp, doar și-a scos papionul și iată că a ieșit ce a ieșit.

 

 Domnule Băluță, înțelegem că sunteți un om foarte ocupat dar așa ceva nu este permis... nici stilistic și nici pe scena Fashion Week, mă scuzați, scena politica"

 Recomand un consultat de imagine domnului Băluță și multor altor persoane publice aflate în slujba statului roman. Nu de alta, dar domniile sale doresc să inspire încredere și seriozitate", a explicat stilistul Cristina Stoica pentru Spectacola. 

Autor: Spectacola | Dată: 12 oct, 11:06

Bancul serii: La cinema

Șeful poliției îl cheamă pe agentul care tocmai îl urmărise pe criminal:


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții