Poveste tragică pentru o femeie care a câștigat 37 de milioane de dolari la Loto: “Banii mi-au distrus viaţa”
Data publicării:
O femeie a avut parte de un destin tragic, după ce a câștigat 37 de milioane de dolari la Loto. 

O irlandeză care a câștigat 27 de milioane de lire sterline (37 de milioane de dolari) la loteria Euromillions în 2013 a fost găsită moartă în casa în care locuia singură. Margaret Loughrey a devenit unul dintre cei mai mari câștigători ai loteriei din Irlanda în urmă cu opt ani, când a obținut unul dintre cele mai mari premii acordate vreodată de Euromillions.

Până atunci, femeia își trăia viața cu doar 100 de dolari pe săptămână, avea 48 de ani și era divorțată. Banii i-au schimbat radical stilul de viață, permițându-i să se ocupe de proiecte personale și să își ajute familia, prietenii și cauzele caritabile.

"Munca bună pe care a făcut-o, asta ar trebui să țină minte oamenii", a declarat consilierul independent irlandez Paul Gallagher, care i-a fost prieten încă dinainte ca ea să devină milionară.

"Margaret nu stătea în față și spunea: "Uitați-vă la mine, uitați-vă cât de grozavă sunt, dau bani", ci pur și simplu o făcea, foarte discret. Un grup comunitar era foarte deprimat și avea nevoie de fonduri, iar ea le-a rezolvat problema cu bani, ceea ce le-a permis să-și asigure activitățile, iar acum încă mai funcționează, dar nimeni nu știe", a declarat Gallagher pentru presa locală.

Dar banii i-au adus și probleme. În 2015, de exemplu, o instanță i-a ordonat să presteze 150 de ore de muncă în folosul comunității după ce a găsit-o vinovată de agresarea unui taximetrist. Iar anul trecut, o altă instanță a obligat-o să plătească unui fost angajat 30.000 de lire sterline (aproximativ 40.000 de dolari) în urma unei cereri de concediere abuzivă.

Deja în 2019, Margaret a apărut în presă pentru că a declarat că banii nu i-au adus "decât durere".

"Mi-a distrus viața", a declarat atunci femeia.

Margaret a fost găsită moartă în locuința sa joia trecută. Potrivit poliției, aceasta a primit un raport privind moartea subită a unei femei în zona Ballycolman Lane din orașul Strabane (Irlanda).

 

A murit singură, lucru de care se temea încă dinainte de a câștiga premiul și pe care l-a demonstrat prin dorința de a-și împărți câștigurile, după cum a declarat presei britanice atunci când și-a încasat biletul câștigător.

"Nu are rost să ai 27 de milioane de lire sterline și să fii singur. Asta nu mă poate face fericită, mă poate face fericită doar faptul că toți ceilalți sunt fericiți și până acum toți ceilalți sunt absolut încântați", a declarat Margaret la vremea respectivă.

Sănătatea mintală nu a fost punctul ei forte și, la doar câteva luni după ce a devenit milionară, a fost internată pentru o perioadă de timp în temeiul Legii privind sănătatea mintală.

"Din viața ei publică reiese clar că a fost o persoană vulnerabilă și că alte persoane vulnerabile au fost expuse la mari schimbări după ce au câștigat sume mari la loterii", a declarat fostul ministru al mediului Mark H. Durkan, care se întâlnise cu Margaret Loughrey pentru a discuta despre planurile acesteia de a achiziționa un complex industrial.

Durkan a declarat că loteriile ar trebui să ofere nu numai consiliere financiară câștigătorilor, ci și consiliere în materie de sănătate mintală, în special pentru persoanele vulnerabile. În anii de după câștigarea premiului, Margaret spunea că banii au pus-o în lumina reflectoarelor, oferindu-i o mulțime de expunere "bună și rea".

 

"Să ai beneficii, să trăiești sub pragul sărăciei și apoi să te trezești brusc cu acele milioane de lire sterline, puterea pe care o aduce, dacă nu știi cum să te descurci cu asta, nu este un lucru bun", a adăugat el, potrivit infobae.com


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: International
Tagurile articolului: destin  loto  tragedie 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel