Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”
Data actualizării:
Data publicării:
Legenda canotajului românesc a plecat în data de 5 septembrie, pentru totdeauna. A lăsat în urmă o moștenire uriașă sportului românesc, dar și întreg poporului român. A trăit discret, frumos, și a iubit până la ultima suflare femeia de care s-a îndrăgostit la prima vedere, pe Georgiana, soția sa. 

Ivan Patzaichin și-a cunoscut soția în 1975, când legendarul canotor avea aproape 26 de ani. A fost dragoste la prima vedere și a făcut tot posibilul pentru ca aceasta să-i dea o șansă. 

 

Ce pensie avea Ivan Patzaichin. Campionul a fost umilit de către Statul Român


„Era prin ’75, îmi făceam de lucru la mașină. Nu de alta, dar era 23 August, aveam liber și, cum eram un tinerel cumințel, nu găsisem altceva mai bun de făcut. Așa cum eram, băgat cu totul sub mașină, văd, la un moment dat, o pereche de picioare înfipte bine pe tocuri. Erau cele mai lungi picioare pe care le văzusem vreodată. 

Nu se mai terminau… Timid, timid, dar am sărit ca un arc. M-am dus imediat după ea, după stăpâna picioarelor, am încercat să intru în vorbă… Nimic, m-a pus imediat la punct. N-am renunțat însă, am luat-o pe ocolite. 

De când am văzut-o prima dată, n-am mai avut liniște. M-am interesat pe la colegele ei și, cu chiu cu vai, prin intermediari, am invitat-o la o cafea de ziua mea, pe 26 noiembrie. A fost de ajuns. Anul următor, în februarie, eram deja căsătoriţi! A fost, cred eu, dragoste la prima vedere”, spunea Ivan Patzaichin, potrivit oamenidepoveste.ro.

 

„Idealul meu în viață nu erau sportivii, mai ales cei cu notorietate…” - Georgiana Patzaichin


„Grupul meu de prieteni a hotărât să petrecem 23 august (1975 – n.r.) la Snagov, pentru că, teoretic, baza nautică ar fi trebuit să fie goală, fără sportivi, iar prezența noastră acolo nu ar fi deranjat pe nimeni. Doar că, Ivan rămăsese în bază să meșterească ceva la eleganta lui limuzină argintie. Din acel moment, lucrurile s-au desfășurat amețitor de repede… 

M-a văzut, de undeva de sub mașina la care meșterea, m-a plăcut, și-a zis în minte că eu voi fi soția lui, a cerut coordonatele mele de la prieteni și a ținut legătura cu ei, pentru că eu am refuzat să-l cunosc mai mult decât la modul strângerii de mână. Idealul meu în viață nu erau sportivii, mai ales cei cu notorietate… Am început facultatea și, în câteva rânduri, Ivan m-a căutat, a complotat cu prietenii mei să ne întâlnim inopinat în diverse locuri, dar, de fiecare dată, am reușit să mă eschivez astfel încât să nu se simtă jignit de refuzul meu. 

Ne-am jucat de-a șoarecele și pisica până pe 26 noiembrie, când nu am mai scăpat și am răspuns invitației la ziua lui de naștere. Împlinea 26 de ani, vârsta marilor decizii pentru un bărbat… Acolo, în arealul lui și prin comparație cu ceilalți invitați, am reușit să-l cunosc mai bine și am decis să nu mai fiu atât de sălbatică, până la proba contrarie”, mărturisea Georgiana, soția lui Ivan Patzaichin, în urmă cu ceva timp, potrivit femeide10.ro

 

A cerut-o în căsătorie după câteva luni

 

„Era Revelionul 1976, anul Jocurilor Olimpice de la Montreal pentru care se pregătise temeinic timp de 4 ani. La miezul nopții, când am ciocnit cupele cu șampanie, mi-a mărturisit că dorința lui cea mai mare este să ne căsătorim. „Ce-mi răspunzi?”- m-a întrebat el, gâtuit de emoții. Crezând că este o glumă, i-am răspuns că nu am nimic împotrivă. „Bine, ține minte ce ai răspuns!”. Ne-am căsătorit pe 14 februarie, pentru că pe Ivan îl aștepta un an extrem de greu, cu obiective clare și ambițioase care puteau fi atinse mai lesne în doi”, a mai dezvăluit Georgiana Patzaichin într-un interviu pentru femeide10.ro.

 

Rodul iubirii dintre Georgiana și Ivan Patzaichin este Beatrice, fiica lor, despre care regretatul sportiv spunea că este cea mai mare bucurie a sa și că ziua în care s-a născut a fost cea mai importantă zi din viața lui. 

 

Legenda canotajului românesc suferea de o boală incurabilă

 

Ivan Patzaichin, în vârstă de 71 de ani, era de trei luni de zile în spital, diagnosticat cu cancer. S-a stins din viață după o lungă suferință și în ciuda strădaniilor medicilor de a-l ajuta.  Familia marelui sportiv a anunțat că nu dorește să fie publicate și alte amănunte, doar a confirmat că legendarul canotor s-a stins din viață. 

 

 „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”

 

 „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”, este mesajul publicat de familia lui Ivan Patzaichin pe rețelele în dimineața de 5 septembrie, ziua în care legendarul canotor și-a dat ultima suflare.

 

Mesajul Nadiei Comăneci


„Un gigant al sportului... o legendă nemuritoare... un prieten drag... un om minunat. RIP, dragă Ivan Patzaichin", a scris Nadia Comăneci pe rețelele de socializare


"Rămas bun, 'amirale'!


"Rămas bun, 'amirale'", au reacţionat foştii mari fotbalişti Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu după decesul lui Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic la canoe, informează pagina de Facebook a clubului Farul Constanţa.

"Rămas bun, 'amirale'!

Din păcate, România a pierdut astăzi una din cele mai mari legende ale sportului, unul din cei mai mari ambasadori ai ţării, "amiralul flotei româneşti", Ivan Patzaichin.

A fost o mândrie, o bucurie să te cunoaştem!

Ivan Patzachin a fost şi va fi mereu un model de cum se construieşte succesul: dăruire, voinţă, profesionalism.

Rămas bun, prietene!", este comunicatul semnat de Gheorghe Hagi, manager tehnic Farul Constanţa, şi Gheorghe Popescu, preşedinte Farul Constanţa.

Multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin a decedat, duminică, la vârsta de 71 de ani.

Născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen), potrivit Agerpres.

De asemenea, are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale (9 de aur).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: georgiana  Gică Popescu  hagi  ivan patzaichin  nadia comaneci 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel