Povestea tragică din spatele piesei „Atât de singur”. Alin Oprea, mărturisiri emoționante: „În urma acestei povești de dragoste am compus-o”
Data actualizării:
Data publicării:
Invitat la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, Alin Oprea, solistul trupei Talisman, a dezvăluit povestea tragică din spatele piesei „Atât de singur”, dar și ce semnificație are melodia de fapt. 

Alin Oprea a povestit o experiență dureroasă și emoțională prin care a trecut când era doar un licean. Cântărețul a cunoscut o fată pe nume Adina, cu care a început o frumoasă poveste de dragoste. Simțeau că erau compatibili din toate punctele de vedere, povesteau, se plimbau prin parc ținându-se de mână și părea că lucrurile merg din ce în ce mai bine. Cei doi îndrăgostiți și-au propus să meargă împreună într-o tabără la mare, dar când ziua plecării a venit, fata nu și-a mai făcut apariția. Deși a fost un moment dureros pentru el, Alin Oprea povestește că a încercat să înțeleagă situația și, în cele din urmă, s-a bucurat la maximum de vacanță.

„Când a ajuns trenul la Turda, ea nu a urcat”

„Istoria acestei piese e tristă. La momentul ăsta, am înțeles că nimic nu e întâmplător și nicio durere, suferință sau un eveniment din viață dur sau tragic nu e întâmplător și e spre binele nostru suprem într-un final. Abia acum, târziu, am înțeles lucrul ăsta. Eram în liceu, cred că în clasa a 11-a și m-am îndrăgostit de o fată, Adina o chema. Era la balet, eu la muzică. Ne-am plimbat prin parc, pe vremea aia nu eram așa de viteji, repede să mergem în dormitor. Era mai frumos, lăsai momentul să aibă impact și să se întâmple la momentul potrivit. Ne plimbam prin parc în Cluj de mână, povesteam, eram foarte compatibili din toate punctele de vedere. Ne-am propus ca în toamnă să plecăm într-o tabără la mare. Abia așteptam amândoi. Și când a ajuns trenul la Turda, ea nu a urcat. Cred că de două ori am vizitat trenul ca să fiu sigur. De la primul, până la ultimul vagon. Dezamăgirea a fost mare atunci. Am zis că asta e, nu am înțeles eu, poate că ea are alte planuri, treaba ei. Eu am ajuns la mare, am încercat să îmi elimin tristețea distrându-mă la mare în toate formele posibile. A fost o vacanță extraordinară, aproape că uitasem de povestea noastră de dragoste”, a declarat Alin Oprea.

Te-ar putea interesa și: Cum și-a regăsit Alin Oprea tatăl și familia pierdută. Artistul și-a deschis sufletul

„În urma acestei povești de dragoste și a acestui bilet am compus piesa”

După aproximativ două luni, tânărul s-a întâlnit cu mama fetei. Aceasta era îmbrăcată în negru, parcă de doliu, dar băiatul a presupus că cel mai probabil a decedat o rudă. Alin Oprea a rămas șocat atunci când mama fetei l-a prins de mână și i-a spus că Adina s-a stins din viață. Deși nu a primit foarte multe explicații, femeia i-a dat un bilețel pe care tânăra l-a lăsat pentru el. Artistul spune că mesajul principal era că nu va fi niciodată singur și că ea va avea grijă si va veghea întotdeauna asupra lui, oriunde s-ar afla. Îndurerat și confuz, acesta nu a înțeles exact ceea ce voia să spună fosta lui iubită, ba chiar a înțeles opusul, și anume că a rămas singur, al nimănui. După doi ani de la această întâmplare tragică, simțind că nu se poate desprinde de trecut, Alin Oprea a decis să ardă biletul și, citindu-l pentru ultima oară, și-a dat seama de mesajul pe care fata voia să îl transmită. Așa a luat naștere una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei Talisman: „Atât de singur”. Deși este o piesă tristă, cântărețul a mărturisit că la concerte oamenii nu sunt triști atunci când se cântă această melodie, ci simt energia și emoția transmisă.

„Au trecut cam două luni și în bisericuța catolică de lângă liceul de muzică o întâlnesc pe mama ei. Era îmbrăcată în negru, de doliu, tristă. Am salutat-o și am vrut să trec pe lângă dânsa. M-a prins de mână și mi-a zis: „S-a dus Adina”. Nu mi-a dat foarte multe explicații. Am fost șocat. Mi-a dat un bilețel în care mi-a scris niște lucruri fantastice. Mă doare când îmi amintesc de mesajul în sine. Ideea principală era că nu mă va lăsa niciodată singur, atât de singur. Că de undeva de acolo mă va veghea în tot parcursul meu, că regretă că nu a putut să mă însoțească în călătoria frumoasă a vieții care ar fi urmat. Eu atunci am înțeles că am rămas singur, nu că nu o să fiu niciodată singur de fapt. În urma acestei povești de dragoste și a acestui bilet am compus piesa.

După vreo doi ani de la acel moment, simțeam că nu mai pot merge mai departe, că nu mai pot avea o altă relație, că viața se termină aici. Într-o seară, am făcut o rugăciune și am dat foc bilețelului. M-am eliberat în momentul ăla de toată povara asta și a fost momentul în care am înțeles ce a vrut ea să zică. Citisem de o mie de ori biletul ăla, dar am înțeles cu totul altceva decât ce ar fi trebuit să înțeleg. Să știi că nu plânge lumea la piesa asta, e fericită. Piesa a avut succes pentru că mi-am pus emoția de tristețe acolo, dar au ajuns și din partea ei energia și speranța”, a povestit Alin Oprea, la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Vedete



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Sursă foto: Instagram Alin Oprea/Podcast „ un PODCAST mișto By Bursucu'”

Alin Oprea, replică tăioasă după declarațiile fostei soții. Artistul a desființat-o: „Femeia asta a fost blestemul vieții mele”




pixel