"Pregătesc un duet cu tata". Ioana Dichiseanu, detalii din culisele festivalului "Ion Dichiseanu"
Ioana Dichiseanu se pregătește intens pentru festivalul ce va avea loc în memoria tatălui ei. În exclusivitate pentru Spectacola, aceasta a dezvăluit care sunt cele mai mari nume ce vor urca pe scenă, dar ne-a spus și cum se simte, la un an de la moartea tatălui ei.

Ioana Dichiseanu, împreună cu mama ei, sunt în pline pregătiri pentru festivalul organizat în memoria regretatului artist Ion Dichiseanu. Acesta va avea loc în perioada 20-22 mai, la Adjud, locul natal al acestuia, la Casa de Cultură „Tudor Vornicu”. Atât Ioana, cât și Simona Florescu vor urca pe scena festivalului, iar despre alte nume mari ce pot fi văzute atunci, dar și despre cum se simte la un an de la moartea tatălui ei, ne-a vorbit chiar Ioana Dichiseanu, în exclusivitate pentru Spectacola.

"În fiecare zi vor fi și piese de teatru, iar în ultima zi va fi evenimentul muzical. Eu, în cadrul spectacolului pregătesc o surpriză, un duet cu tata, va cânta și mama mea, Fuego, Gabi Dorobanțu, în cadrul festivalului va fi lansat și CD-ul cu o parte dintre melodiile interpretate de tata, vor fi și discuții legate de activitatea lui, de cum era el ca om, un fel de întâlniri, discuții de suflet, dar oricum vor fi nume mari. Va si și o expoziție mică cu câteva obiecte ce-i aparțin tatei, printre care și niște scenarii originale de la anumite filme, câteva roluri principale dintre multele roluri pe care el le-a interpretat. Va mai fi Claudiu Bleonț, spectacolul Amadeus, cu care s-a inaugurat sala de spectacole de la casa Tudor Vornicu, iar sala de spectacole poartă, din 2015, numele de Ion Dichiseanu. Se leagă frumos lucrurile.",a declarat Ioana Dichiseanu pentru Spectacola.

Ioana Dichiseanu a întâmpinat mici probleme pe parcursul organizării evenimentului

"E un festival de amploare și e normal să te mai lovești de mici mărunțișuri. Nu au fost chestiuni extrem de mari, dar ca în orice situație, te mai lovești de mici aspecte, dar mergem înainte.", ne-a mai dezvăluit ea.

Ce spune fiica regretatului artist despre cartea pe care vrea să o lanseze în memoria tatălui ei

Tot pentru a-și omagia tatăl, Ioana Dichiseanu vrea să publice o carte cu povești pe care artistul nu a mai apucat să le povestească. Aceasta dorește, prin intermediul ei, să pună în valoare latura familistă a lui Ion Dichiseanu, după cum declara acum ceva timp pentru Spectacola. Acum, Ioana spune că nu s-a apucat încă de scris, pentru că a fost mult prea prinsă cu evenimentele ce urmează să se desfășoare în perioada următoare.

"Așa de acaparați suntem și cu festivalul, și cu lansarea CD-ului, trebuie să ne ocupăm și de parastasul de un an de zile și nu am mai avut timp de carte. Ca să o pot scrie, îmi trebuie liniște, să îmi adun gândurile...practic trebuie să îți pui sufletul pe tavă, în momentul în care alegi să scrii o carte așa cum am gândit-o eu și atunci cred că va apărea la anul, cu ajutorul lui Dumnezeu.", ne-a mai mărturisit ea.

Ioana îi simte încă prezența tatălui ei

Chiar dacă a trecut aproape un an de când Ion Dichiseanu a murit, fata acestuia spune că nu se va obișnuia niciodată cu acest gând și încă îi simte prezența.

"Nu te poți obișnui niciodată cu gândul că cineva pe care îl iubești atât de mult, nu mai este fizic lângă tine. Dorul acela și durerea absenței va rămâne pentru totdeauna. L-am mai visat mai rar, îl mai simt, ne mai dă câteva semne, să ne atenționeze că e lângă noi, dar câteodată nici nu știi dacă este conștiința, subconștientul, nu știi... ", a mai dezvăluit ea.

"Soțul meu a suferit foarte mult imediat după ce s-a stins tata"

Nu doar ea a avut o relație foarte apropiată de tatăl său, ci și soțul acesteia, care a suferit extrem de mult după aflarea veștii.

"Soțul meu întotdeauna, indiferent de situație, a știut să fie acolo lângă noi atunci când am avut nevoie și, chiar și față de tata, în multe situații și-au demonstrat, unul celuilalt, că sunt prieteni. Au avut o relație foarte apropiată și tata îi spunea că e băiatul lui. Soțul meu a suferit foarte mult imediat după ce s-a stins tata. Și acum mai are momente când îi dau lacrimile și se gândește la tata Dichi, așa cum îi spune el, pentru că a fost un om frumos.", ne-a mai destăinuit Ioana Dichiseanu.

Care este programul Festivalului Ion Dichiseanu

"Vineri festivalul se va deschide cu spectacolul de teatru Amadeus, este un spectacol adus la Adjud de Ateneul din Iași. Tot vineri avem proiecția filmului "Ultima frontieră a morții", un film în care joacă domnul Dichiseanu. 

Sâmbătă se lansează în premieră absolută CD-ul Ion Dichiseanu "Amintește-ți clipa", ce conține piese înregistrate, de-a lungul timpului, de domnul Dichiseanu cu mai mulți compozitori români și atunci se va lansa și cartea care se numește "Adevărul mai frumos decât legenda", carte scrisă de domnul Dichiseanu. Tot sâmbătă vom vedea filmul de suflet al  lui Ion Dichiseanu "Dincolo de barieră", iar seara se încheie o participare extraordinară a teatrului Nottara din București, teatru la care a activat domnul Dichiseanu mai bine de 50 de ani. Spectacolul se numește "Aici nu-i de joacă".

Duminică este proiectat filmul" Al treilea salt mortal", un film care nu prea e difuzat. Va fi prezentat și un spectacol de teatru, de către teatrul "Stela Popescu" din București, numit "Anatomia unui clișeu". Festivalul se va încheia cu un spectacol muzical "Amintește-ți Clipa", a spus pentru Spectacola Andrei Giurgea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 06 mai 2022, 13:11

Nicoleta Luciu și Dinu Maxer, sursa foto Instagram/colaj Spectacola

Fosta iubită a lui Dinu Maxer, Nicoleta Luciu, dezvăluiri despre caracterul acestuia:"El era gelos și îmi dădea o stare de nesiguranță"

Gina Pistol, sursa foto Instagram, colaj Spectacola

Gina Pistol, în lacrimi: "Vă rog, nu e pregatită. Am facut o greșeală”. Ce s-a întâmplat cu micuța Josephine

Sursa foto: Delia, Instagram

Răzvan Munteanu vorbește despre plecarea Deliei de la iUmor: "Eu am mai discutat cu ea. Își asuma"

Cristina Demetrescu, captură video Youtube

Cristina Demetrescu, Horoscop pentru prima jumătate a lunii APRILIE 2023. Previziuni pentru toate zodiile

Octavian Strunilă, Smiley, Matei Dima, Vladimir Draghia/foto Instagram/ captură video YouTube

Octavian Strunilă, topul celor mai netalentați actori din România: „Matei Dima, Drăghia și Smiley. Am și argumente”

Camelia Pătrășcanu, captură video YouTube

Camelia Pătrășcanu, Horoscop pentru prima jumătate a lunii aprilie 2023. Previziuni pentru toate zodiile

Cristian Țopescu, Andreea Berecleanu, foto TVR.

Viaţa tulburătoare a lui Cristian Ţopescu, prin ochii celor care l-au iubit. Andreea Berecleanu, detalii neștiute despre prietenia cu regretata jurnalistă Cristina Țopescu

Sanda Ionescu, foto Facebook

Astrolog Sanda Ionescu, previziuni despre intrarea lui Pluton în Vărsător: „Schimbări masive ce vor influența sute de generații”

Foto Freepik

Condimentul care combate răceala, previne căderea părului și hidratează pielea

Anamaria Prodan, Carmen Harra/ foto Instagram/ captură video YouTube

Carmen Harra, prognostic despre relația Anamariei Prodan cu iubitul misterios: „Mama ei a îndreptat-o spre cineva”

Mădălina Crețan, captură video Youtube

Nosfe și-a prezis moartea? Soția artistului, șocată de ce a găsit în telefonul său: „E imposibil să nu mă șocheze. Nu am mai vorbit asta niciodată cu el”

Sursa foto: Carmen Tănase, captură TV

Ce etnie are, de fapt, Carmen Tănase. Informația pe care nimeni nu o știa: „Sunt cumva o corcitură”