"Pregătesc un duet cu tata". Ioana Dichiseanu, detalii din culisele festivalului "Ion Dichiseanu"
Data publicării:
Ioana Dichiseanu se pregătește intens pentru festivalul ce va avea loc în memoria tatălui ei. În exclusivitate pentru Spectacola, aceasta a dezvăluit care sunt cele mai mari nume ce vor urca pe scenă, dar ne-a spus și cum se simte, la un an de la moartea tatălui ei.

Ioana Dichiseanu, împreună cu mama ei, sunt în pline pregătiri pentru festivalul organizat în memoria regretatului artist Ion Dichiseanu. Acesta va avea loc în perioada 20-22 mai, la Adjud, locul natal al acestuia, la Casa de Cultură „Tudor Vornicu”. Atât Ioana, cât și Simona Florescu vor urca pe scena festivalului, iar despre alte nume mari ce pot fi văzute atunci, dar și despre cum se simte la un an de la moartea tatălui ei, ne-a vorbit chiar Ioana Dichiseanu, în exclusivitate pentru Spectacola.

"În fiecare zi vor fi și piese de teatru, iar în ultima zi va fi evenimentul muzical. Eu, în cadrul spectacolului pregătesc o surpriză, un duet cu tata, va cânta și mama mea, Fuego, Gabi Dorobanțu, în cadrul festivalului va fi lansat și CD-ul cu o parte dintre melodiile interpretate de tata, vor fi și discuții legate de activitatea lui, de cum era el ca om, un fel de întâlniri, discuții de suflet, dar oricum vor fi nume mari. Va si și o expoziție mică cu câteva obiecte ce-i aparțin tatei, printre care și niște scenarii originale de la anumite filme, câteva roluri principale dintre multele roluri pe care el le-a interpretat. Va mai fi Claudiu Bleonț, spectacolul Amadeus, cu care s-a inaugurat sala de spectacole de la casa Tudor Vornicu, iar sala de spectacole poartă, din 2015, numele de Ion Dichiseanu. Se leagă frumos lucrurile.",a declarat Ioana Dichiseanu pentru Spectacola.

Ioana Dichiseanu a întâmpinat mici probleme pe parcursul organizării evenimentului

"E un festival de amploare și e normal să te mai lovești de mici mărunțișuri. Nu au fost chestiuni extrem de mari, dar ca în orice situație, te mai lovești de mici aspecte, dar mergem înainte.", ne-a mai dezvăluit ea.

Ce spune fiica regretatului artist despre cartea pe care vrea să o lanseze în memoria tatălui ei

Tot pentru a-și omagia tatăl, Ioana Dichiseanu vrea să publice o carte cu povești pe care artistul nu a mai apucat să le povestească. Aceasta dorește, prin intermediul ei, să pună în valoare latura familistă a lui Ion Dichiseanu, după cum declara acum ceva timp pentru Spectacola. Acum, Ioana spune că nu s-a apucat încă de scris, pentru că a fost mult prea prinsă cu evenimentele ce urmează să se desfășoare în perioada următoare.

"Așa de acaparați suntem și cu festivalul, și cu lansarea CD-ului, trebuie să ne ocupăm și de parastasul de un an de zile și nu am mai avut timp de carte. Ca să o pot scrie, îmi trebuie liniște, să îmi adun gândurile...practic trebuie să îți pui sufletul pe tavă, în momentul în care alegi să scrii o carte așa cum am gândit-o eu și atunci cred că va apărea la anul, cu ajutorul lui Dumnezeu.", ne-a mai mărturisit ea.

Ioana îi simte încă prezența tatălui ei

Chiar dacă a trecut aproape un an de când Ion Dichiseanu a murit, fata acestuia spune că nu se va obișnuia niciodată cu acest gând și încă îi simte prezența.

"Nu te poți obișnui niciodată cu gândul că cineva pe care îl iubești atât de mult, nu mai este fizic lângă tine. Dorul acela și durerea absenței va rămâne pentru totdeauna. L-am mai visat mai rar, îl mai simt, ne mai dă câteva semne, să ne atenționeze că e lângă noi, dar câteodată nici nu știi dacă este conștiința, subconștientul, nu știi... ", a mai dezvăluit ea.

"Soțul meu a suferit foarte mult imediat după ce s-a stins tata"

Nu doar ea a avut o relație foarte apropiată de tatăl său, ci și soțul acesteia, care a suferit extrem de mult după aflarea veștii.

"Soțul meu întotdeauna, indiferent de situație, a știut să fie acolo lângă noi atunci când am avut nevoie și, chiar și față de tata, în multe situații și-au demonstrat, unul celuilalt, că sunt prieteni. Au avut o relație foarte apropiată și tata îi spunea că e băiatul lui. Soțul meu a suferit foarte mult imediat după ce s-a stins tata. Și acum mai are momente când îi dau lacrimile și se gândește la tata Dichi, așa cum îi spune el, pentru că a fost un om frumos.", ne-a mai destăinuit Ioana Dichiseanu.

Care este programul Festivalului Ion Dichiseanu

"Vineri festivalul se va deschide cu spectacolul de teatru Amadeus, este un spectacol adus la Adjud de Ateneul din Iași. Tot vineri avem proiecția filmului "Ultima frontieră a morții", un film în care joacă domnul Dichiseanu. 

Sâmbătă se lansează în premieră absolută CD-ul Ion Dichiseanu "Amintește-ți clipa", ce conține piese înregistrate, de-a lungul timpului, de domnul Dichiseanu cu mai mulți compozitori români și atunci se va lansa și cartea care se numește "Adevărul mai frumos decât legenda", carte scrisă de domnul Dichiseanu. Tot sâmbătă vom vedea filmul de suflet al  lui Ion Dichiseanu "Dincolo de barieră", iar seara se încheie o participare extraordinară a teatrului Nottara din București, teatru la care a activat domnul Dichiseanu mai bine de 50 de ani. Spectacolul se numește "Aici nu-i de joacă".

Duminică este proiectat filmul" Al treilea salt mortal", un film care nu prea e difuzat. Va fi prezentat și un spectacol de teatru, de către teatrul "Stela Popescu" din București, numit "Anatomia unui clișeu". Festivalul se va încheia cu un spectacol muzical "Amintește-ți Clipa", a spus pentru Spectacola Andrei Giurgea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: adjud  amintiri  festival  ioana dichiseanu  ion dichiseanu  moate 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional




pixel