Premiere cinematografice 2023. Cele mai așteptate filme ale anului
Data actualizării:
Data publicării:
Cele mai așteptate lansări cinematografice din 2023

De la "Cocaine Bear" la "Fast X", de la Ant-Man la Aquaman, de la "Barbie" la "Blue Beetle", 2023 se anunță a fi un an spectaculos, din punct de vedere cinematografic. 


Vezi mai jos câteva dintre cele mai așteptate lansări de lungmetraje din 2023.

M3GAN
6 ianuarie

O păpușă cu o inteligență artificială înfiorătoare primește sarcina de a fi prietenul unei fete recent rămasă orfană. Ce ar putea merge prost? Gerard Johnstone regizează acest team-up al producătorilor horror James Wan și Jason Blum, cu Allison Williams în rolul principal.

 


House Party
13 ianuarie

Reimaginarea clasicului din 1990 urmărește doi prieteni care organizează o petrecere masivă în casa superstarului NBA LeBron James, care a produs, de asemenea, filmul și își joacă propriul rol.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
17 februarie.

Cea mai recentă parte a francizei Ant-Man îi va prezenta pe Ant-Man al lui Paul Rudd și pe Viespea lui Evangeline Lily explorând tărâmul cuantic și luptându-se cu un nou inamic, Kang the Conqueror, interpretat de Jonathan Majors.

 

Cocaine Bear
24 februarie

De la regizoarea Elizabeth Banks, un urs din Kentucky înghite o cantitate de cocaină care a ajuns în pădure după un trafic de droguri eșuat și pornește într-un atac criminal.

Creed III
3 martie

Starul francizei, Michael B. Jordan, trece în spatele camerei de filmat pentru acest film, care îl va prezenta pe Adonis Creed înfruntându-se cu un prieten din copilărie și fost copil-minune al boxului, interpretat de Majors.

Scream 6
10 martie

Actualizarea francizei continuă cu următoarea generație de supraviețuitori ai lui Ghostface care încearcă să lase în urmă Woodsboro pentru un nou început în New York City. Jenna Ortega, Jasmin Savoy Brown, Jasmin Savoy Brown, Melissa Barrera și Mason Gooding se întorc, împreună cu Hayden Panettiere, veteran al Scream.

Shazam! Fury of the Gods (Furia zeilor)
17 martie

Amânată din 2022, continuarea Shazam! îl va vedea pe eroul lui Zachary Levi înfruntând-o pe Hespera lui Helen Mirren.

John Wick: Capitolul 4
24 martie

Keanu Reeves se întoarce în rolul fostului asasin plătit, în regia lui Chad Stahelski. Bill Skarsgard se alătură în rolul celui mai nou dușman al lui Wick, în timp ce Donnie Yen va juca în rolul unui vechi prieten.


Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (Onoare printre hoți)
31 martie

Adaptarea cinematografică a îndrăgitului joc realizat de duo-ul Game Night John Francis Daley și Jonathan Goldstein îl are ca protagonist pe Chris Pine în rolul șefului unei bande de aventurieri în căutarea unei relicve pierdute. Michelle Rodriguez, Justice Smith, Sophia Lillis, Regé-Jean Page și Hugh Grant completează distribuția.

Filmul Super Mario Bros.
7 aprilie

Cea mai recentă încercare de a aduce jocul video pe marele ecran este un film de animație care îl are pe instalatorul italian omonim dublat de Chris Pratt, cu Charlie Day în rolul lui Luigi și Anya Taylor-Joy în rolul Prințesei Peach.

Renfield
14 aprilie

Comedia horror îl prezintă pe Nicolas Cage în rolul lui Dracula, cu accent pe aghiotantul său, interpretat de Nicholas Hoult, care începe să se gândească la viața în afara servituții sale, găsind o nouă șansă la viață în New Orleans-ul zilelor noastre.

Gardienii galaxiei  3
5 mai

Ultimul film Guardians are loc după Endgame, cu Peter Quill care se resimte după pierderea Gamorei interpretate de Zoe Saldaña.

Fast X
19 mai

Penultimul episod al francizei Fast îl va vedea pe Vin Diesel și echipa sa din nou împreună, de data aceasta alături de noua venită în franciză, Brie Larson.


Mica Sirenă
26 mai

Cea mai recentă animație live-action de la Disney este un remake al clasicului din 1989 și o va avea pe Halle Bailey în rolul prințesei Ariel. Melissa McCarthy o va interpreta pe Ursula, iar Javier Bardem va fi regele Triton.


Omul-Păianjen: În lumea păianjenului (Spider-Man: Across the Spider-Verse)
2 iunie

Continuarea animației Marvel, premiată cu Oscar, îl va prezenta pe Miles Morales plonjând în multivers, întâlnind noi Spider-Man și inamici dublați de noi veniți în franciză, precum Oscar Isaac, Issa Rae și Daniel Kaluuya.

Transformers: Rise of the Beasts
9 iunie

Primul film Transformers de la The Last Knight din 2017 îi are în distribuție pe Anthony Ramos și Dominique Fishback și se concentrează pe arheologii din Brooklyn din anii 1990 care descoperă un conflict străvechi.

No Hard Feelings (Fără resentimente)
16 iunie

Această comedie-dramă despre maturitate o are ca protagonistă pe Jennifer Lawrence în rolul unei femei care răspunde la un anunț de pe Craigslist dat de o mamă care caută pe cineva care să se întâlnească cu fiul ei înainte ca acesta să intre la facultate. Proiectul a fost descris ca fiind în genul lui Bad Teacher și Risky Business.

 

The Flash
23 iunie


Ezra Miller, care a fost împotmolit în controverse, va conduce stand-alone-ul cu supereroi DC care va vedea revenirea lui Ben Affleck și Michael Keaton în rolul lui Batman.

 

Untitled Adele Lim Comedy 
23 iunie

Debutul regizoral al scriitoarei Crazy Rich Asians urmărește patru femei americane de origine asiatică în timp ce călătoresc prin Asia în căutarea uneia dintre mamele lor biologice.

Indiana Jones and the Dial of Destiny - Indiana Jones și cadranul destinului
30 iunie

Cel mai recent Indiana Jones este plasat în 1969, pe fundalul cursei spațiale, și îl prezintă pe Jones - împreună cu o fină interpretată de Phoebe Waller-Bridge - încercând să descopere dacă guvernul american și-a recrutat foștii dușmani din al Doilea Război Mondial în disperarea de a învinge Uniunea Sovietică.


Misiune Imposibilă: Dead Reckoning - Prima parte
14 iulie

Cea de-a șaptea tranșă a seriei de thrillere cu spioni a lui Tom Cruise va include, fără îndoială, călătorii prin lume și cascadorii de proporții.

Oppenheimer
21 iulie

Cel mai recent film al lui Christopher Nolan spune povestea omului de știință american J. Robert Oppenheimer în timp ce acesta dezvoltă bomba atomică. Cillian Murphy conduce o distribuție din care mai fac parte Florence Pugh, Emily Blunt, Robert Downey Jr. și Matt Damon, printre mulți, mulți alții.


Barbie
21 iulie


Mult-așteptatul film bazat pe cea mai bine vândută jucărie o are pe Margot Robbie în rolul lui Barbie, pe Ryan Gosling în rolul lui Ken și pe Greta Gerwig în scaunul de regizor.

The Marvels
28 iulie

Continuarea filmului Captain Marvel va vedea echipa formată din Captain Marvel a lui Larson, Ms. Marvel (Iman Vellani) și Monica Rambeau (Teyonah Parris).


Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
4 aug.

Un lungmetraj de animație bazat pe desenul animat din anii 1980 despre țestoasele umanoide, iubitoare de pizza și care luptă împotriva crimei, produs de Seth Rogen și Evan Goldberg.

 

Blue Beetle
18 august

Destinat anterior pentru HBO Max, filmul de sine stătător cu supereroi are parte de o lansare completă în cinematografe. Acesta urmărește povestea unui adolescent mexicano-american, Jaime Reyes, care obține superputeri datorită unui scarabeu albastru.

Equalizer 3
1 septembrie


Antoine Fuqua și Denzel Washington se întorc pentru cel mai recent film despre Robert McCall, pușcaș marin american în retragere și fost ofițer DIA.

 


The Expendables 4
22 septembrie

Sylvester Stallone, Jason Statham și Dolph Lundgren se întorc în rolul mercenarilor, care de data aceasta au misiunea de a doborî un traficant de arme care conduce o armată privată masivă. Iko Uwais și Andy Garcia joacă, de asemenea, în rolurile principale.


Kraven the Hunter
6 octombrie

Aaron Taylor-Johnson joacă rolul vânătorului Sergei Kravinoff, un dușman al lui Spider-Man. Russell Crowe și Ariana DeBose joacă, de asemenea, în rolurile principale.


The Exorcist
13 octombrie

După ce a finalizat versiunea sa asupra unui alt clasic al groazei, Halloween, David Gordon Green revine în cinematografe cu The Exorcist, o continuare a filmului din 1973 despre o fetiță de 12 ani care este posedată de un demon.


Dune 2
3 nov.

Cea de-a doua parte a adaptării SF a lui Denis Villeneuve va continua de unde s-a oprit Partea întâi, cu Paul Atreides căutând să își răzbune familia făcând echipă cu Fremen. Alături de Timothée Chalamet și Zendaya vor fi Austin Butler și Florence Pugh.

 

The Hunger Games: Balada cântăreților și șerpilor
17 nov.

Prequel-ul Jocurilor foamei o are ca protagonistă pe Rachel Zegler în rolul lui Lucy Gray Baird, fata tributară din districtul 12, un district sărac, care are ca mentor pe Coriolanus Snow, pe atunci în vârstă de 18 ani.


Wonka
15 dec.

Regizorul Paddington, Paul King, se află în spatele acestei povești despre originea lui Willy Wonka, care îl are ca protagonist pe Chalamet în rolul viitorului fabricant de bomboane. Povestea se va axa pe modul în care acesta i-a întâlnit pe Oompa Loompas într-una dintre primele sale aventuri.


The Color Purple
20 dec.


Adaptarea cinematografică a muzicalului de pe Broadway, la rândul său o adaptare a romanului lui Alice Walker, o are în rol principal pe Fantasia în rolul lui Celie, cu Colman Domingo, Corey Hawkins, H.E.R., Aunjanue Ellis și Ciara în distribuția secundară.

 

Aquaman and the Lost Kingdom -Aquaman și regatul pierdut
25 decembrie


Continuarea va vedea revenirea super-eroului DC al lui Jason Momoa, alături de Black Manta al lui Yahya Abdul-Mateen II și Atlanna a lui Nicole Kidman. Printre noii veniți în franciză se numără Randall Park în rolul Dr. Stephen Shin, un biolog marin obsedat de găsirea Atlantidei, Jani Zhao în rolul lui Stingray și Indya Moore în rolul lui Karshon.

Disappointment Blvd.
TBD

Logline-ul pentru cel mai recent film al lui Ari Aster sună astfel: "Dezamăgire: "Un portret pe parcursul a zeci de ani al unuia dintre cei mai de succes antreprenori din toate timpurile". Joaquin Phoenix conduce o distribuție care îi include pe Patti LuPone și Nathan Lane.

Maestro
TBD

Filmul biografic despre Leonard Bernstein îl are pe Bradley Cooper din nou în scaunul de regizor pentru prima dată de la A Star Is Born. El îl va interpreta pe faimosul compozitor, iar în proiectul Netflix apar, de asemenea, Carey Mulligan, Jeremy Strong, Matt Bomer, Maya Hawke și Sarah Silverman.

Napoleon
TBD

Cea mai recentă dramă istorică a lui Ridley Scott va urmări originile liderului francez și, după cum spune logline-ul, "ascensiunea rapidă și nemiloasă până la rangul de împărat, văzută prin prisma relației sale dependente și adesea volatile cu soția și singura sa dragoste adevărată, Josephine". Phoenix îl interpretează pe Napoleon, iar Vanessa Kirby joacă alături de el în rolul împărătesei Joséphine.


Asteroid City
TBD

Cel mai recent film al lui Wes Anderson are loc la o convenție de astronomie într-un oraș din deșert, în anii 1950. Robbie, Scarlett Johansson, Scarlett Johansson, Edward Norton, Tom Hanks, Steve Carell, Hong Chau și Bryan Cranston se numără printre numeroșii actori din distribuție.


Killers of the Flower Moon
TBD

Cea mai recentă colaborare dintre Martin Scorsese și Leonardo DiCaprio este așteptată anul viitor pe Apple TV+. Bazată pe cartea cu același nume, povestea are loc după ce membri ai tribului Osage din Statele Unite sunt uciși în circumstanțe misterioase în anii 1920.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: actori  cinema  film  filme  premiera  rol 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel