PREMIERE CINEMATOGRAFICE "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore", maeştrii vrăjitori revin pe marile ecrane
Data actualizării:
Data publicării:
"Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore", al treilea lungmetraj din seria aventurilor cu maeştrii vrăjitori, alături de două filme inspirate din fapte reale, "Father Stu" şi "Thirteen Lives", sunt principalele premiere din acest sfârşit de săptămână

Filmul "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" îl are în prim-plan pe profesorul Albus Dumbledore (Jude Law), care află că puternicul vrăjitor malefic Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) comploteză pentru a prelua controlul asupra lumii vrăjitorilor. Dumbledore apelează la ajutorul mago-zoologului Newt Scamander (Eddie Redmayne) care organizează un grup de vrăjitori, vrăjitoare şi un brutar într-o misiune riscantă, în care se întâlnesc alături de animale fantastice în încercarea de a dejuca planurile lui Grindelwald.

Fiecare personaj are un rol distinct de jucat în pregătirea pentru război. Va fi însă nevoie de mai mult decât puterea unei armate numeroase pentru a-l învinge pe Grindelwald, care promite că va mistui lumea. A sosit momentul ca aceşti vrăjitori să-şi împlinească destinele şi să transforme lumea.

Din distribuţia filmului mai fac parte şi Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, Callum Turner, Jessica Williams, Richard Coyle şi Katherine Waterston. Scenariul este scris de autoarea cărţilor Harry Potter, J.K. Rowling, împreună cu Steve Kloves, regia fiind semnată de David Yates.

"Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" este cel de-al treilea film din franciza animalelor fantastice şi cel de-al 11-lea din franciza Wizarding World, în care sunt incluse şi filmele Harry Potter.

"Father Stu" este un film bazat pe fapte reale, care prezintă povestea lui Stuart Long (interpretat de Mark Wahlberg), un fost boxer amator care se mută în Los Angeles, în speranţa ca va deveni o celebritate. Acesta ajunge însă să lucreze la un supermarket, unde o va întâlni pe Carmen, o profesoară catolică de şcoală duminicală (interpretată de Teresa Ruiz), de care se va îndrăgosti, însă religia va sta în calea celor doi.

În încercarea de a întemeia o relaţie şi de a fi acceptat, Long vrea să se convertească la catolicism, dar un accident grav îi pune la încercare credinţa şi speranţa. Protagonistul nu va ceda, fiind hotărât să devină preot, chiar dacă suferă de o boală musculară progresivă şi se confruntă cu probleme cauzate de părinţii lui înstrăinaţi, interpretaţi de Mel Gibson şi Jacki Weaver.

Tot din fapte reale este inspirat şi filmul "Thirteen Lives", care prezintă povestea salvării spectaculoase a 12 băieţi şi a antrenorului lor de fotbal, rămaşi blocaţi într-o peşteră inundată din Thailanda, în 2018. Filmul este regizat de Ron Howard, după un scenariu scris de William Nicholson. Viggo Mortensen, Collin Farrell si Joel Edgerton interpretează rolurile principale.

Mortensen joacă rolul lui Richard Stanton, specializat în salvări din peşteri în condiţii extreme; Colin Farrell este John Volanthen, un scufundător veteran, expert în salvări subacvatice, iar Joel Edgerton îl interpretează pe dr. Richard Harris, un anestezist şi scufundător cu peste 30 de ani de experienţă în subterane.

Efortul depus în salvarea celor 13 sportivi s-a soldat cu moartea unui ofiţer thailandez pensionat, rămas fără aer în timpul operaţiunii, iar un expert în scufundări SEAL a murit la un an şi jumătate dupa ce a contractat o infecţie in timpul misiunii. Băieţii şi antrenorul lor au fost salvaţi înainte ca apa să inunde complet peştera.

Povestea l-a inspirat pe William Nicholson să scrie o dramă cu un mesaj la fel de puternic precum cel din filmul "Apollo 13", care i-a adus lui Ron Howard nouă nominalizări la Oscar şi alte patru la Globurile de Aur, notează Agerpres.


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: cinema  Fantastic Beasts  father stu  film  the secrets of dumbledore 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel