Premiile BAFTA 2021. Lista câștigătorilor din prima seară. ''Ma Rainey's Black Bottom'' a primit două trofee
Data actualizării:
Data publicării:
Pelicula ''Ma Rainey's Black Bottom'' a câştigat sâmbătă două trofee BAFTA în cadrul primei seri a celei de-a 74-a ediţii a premiilor Academiei britanice de film şi televiziune (British Academy of Film and Television Arts), când au fost anunţaţi învingătorii a opt dintre categorii, urmând ca principalele distincţii să fie decernate duminică seară.

Ceremonia de sâmbătă, găzduită virtual de prezentatoarea de radio şi televiziune Clara Amfo de la Royal Albert Hall din Londra, s-a concentrat asupra procesului creativ din spatele producţiilor anunţând câştigătorii unor categorii precum costume, machiaj şi coafură, scenografie, sunet şi efecte vizuale.

În deschiderea ceremoniei, prezentatoarea a citit un mesaj de omagiu dedicat prinţului Philip, duce de Edinburgh, care s-a stins din viaţă vineri, la vârsta de 99 de ani.

''În numele BAFTA, ne exprimă profunda tristeţe la vestea dispariţiei prinţului Philip. Ducele a fost primul preşedinte al BAFTA. Susţinerea primită din partea prinţului Philip şi a majestăţii sale Regina de-a lungul acestor ani a făcut ca BAFTA să poată fi aici în 2021. Ducele de Edinburgh ocupă un loc foarte special în istoria BAFTA şi i se va simţi lipsa. Gândurile noastre se îndreaptă către familia acestuia''.


Lui Amfo i s-au alăturat actriţa Joanna Scanlan şi criticul de film Rhianna Dhillon, care a scos în evidenţă ''numărul record de regizori femei şi diversitatea etnică prezentă'' la nominalizările de anul acesta.

Tot în cadrul primei seri, actorul Noel Clarke a primit premiul pentru contribuţii extraordinare aduse industriei filmului britanic.

Ceremonia din acest an a premiilor are loc în două seri, în contextul pandemiei de COVID-19 ce împiedică desfăşurarea spectacolului în formatul obişnuit, cu numeroase vedete şi prezenţa publicului, notează Agerpres.

Principalele distincţii vor fi anunţate duminică, când regizorul Ang Lee va primi trofeul special BAFTA Fellowship şi va fi anunţat totodată câştigătorul premiului ''Rising Star'', acordat în urma votului publicului.

Prinţul William, duce de Cambridge, preşedintele BAFTA, a anunţat sâmbătă că se retrage de la ceremoniile de decernare a celor mai importante distincţii ale industriei de film britanice din acest weekend în urma decesului bunicului său, prinţul Philip.

Prinţul William urma să aibă o intervenţie în timpul evenimentului de sâmbătă, într-o conversaţie înregistrată în prealabil cu Jenny Beavan, creatoare de costume, şi Sharon Martin, specialistă în machiaj şi coafură, despre turnarea filmelor în condiţii de lockdown şi procesul de producţie, iar duminică ar fi urmat să ţină un discurs, prin videoconferinţă, pe tema provocărilor cu care s-a confruntat industria cinematografică în ultimul an.

 

Câştigătorii premiilor BAFTA decernate în prima seară a galei:

 

Cea mai bună distribuţie: ''Rocks'' (Lucy Pardee)

 

Cel mai bun design de costume: ''Ma Rainey's Black Bottom'' (Ann Roth)


Cel mai bun machiaj şi coafură: ''Ma Rainey's Black Bottom'' (Matiki Anoff, Larry M. Cherry, Sergio Lopez-Rivera, Mia Neal)
 

Cea mai bună scenografie: ''Mank'' (Donald Graham Burt, Jan Pascale)
 

Cel mai bun sunet: ''Sound of Metal'' (Jaime Baksht, Nicolas Becker, Phillip Bladh, Carlos Cortés, Michelle Couttolenc)


Cele mai bune efecte vizuale: ''Tenet'' (Scott Fisher, Andrew Jackson, Andrew Lockley)

Cel mai scurtmetraj britanic: ''The Present”
 

Cel mai bun scurtmetraj de animaţie britanic: ''The Owl and the Pussycat''

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: bafta  film  ma raineys black bottom  premii 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel