Preotul Calistrat, filmat în timp ce le face morala enoriașilor că dau puțini bani la biserică: "La vrăjitoare dai o mie de lei și la mine vii cu 5 lei?"
Data publicării:
Preotul Calistrat a fost filmat în timp ce le face morala enoriașilor că dau puțini bani la biserică și mai mulți bani la vrăjitoare. 

Preotul Calistrat afost implicat într-un mare scandal, după, ce a lovit o femeie în curtea bisericii. 

"La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către o femeie, despre faptul că atât ea cât şi sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaş de cult. În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale", au declarat reprezentanţii IPJ Iaşi.

"Au ajuns miercuri seara în jurul orei 19.00 la Unitatea de Primire a Urgenţelor două femei în vârstă de 34 şi 43 de ani care au declarat că au fost agresate. Au plecat şi au revenit la ora 20.30, au fost consultate de medicul de urgenţă, ORL şi oftalmologie. Ambele femei aveau, conform declaraţiilor lor, traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, precum şi traumatism toracic în cazul femeii de 34 de ani. S-au constatat doar escoriaţii la cot şi genunchi. Au refuzat continuarea investigaţiilor medicale, au fost agresive verbal cu medicii şi asistenţii şi neînţelegătoare faţă de suferinţa altor pacienţi. Au primit recomandări pentru Spitalul de Neurochirurgie şi pentru Medicină Legală", a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Preotul Calistrat, filmat în timp ce le face morala enoriașilor că dau puțini bani la biserică

„Venise într-o zi o cucoană și mi-a zis că e supărată că nu are bani și să îi primesc un pomelnic. I-am zis să nu mă ia așa. Cât ai dat la vrăjitoare? 1000 de lei? La mine vii cu 5 lei, mă iei de prost? Vii cu 100, 10% din cât ai dus acolo.

De ce preotul e mai prost și trebuie să îți facă rugăciune cu 5 lei, iar aia te prostește, îți spune trei gogoși și îi dai 1000 lei.

De unde e asta? Nu suport treaba asta, vreau să fiu tratat măcar la 10% din cât e tratată o vrăjitoare', a spus preotul Calistrat.

Părintele Calistrat a fost suspendat și i s-a interzis să țină slujbe pe durata anchetei

„O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii.

Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a declarat Constantin Sturzu.

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată.

 Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate’, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor în urmă cu câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   bani  calistrat chifan  enoriasi 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel