Preparatele din restaurante de care să te ferești. Ești păcălit dacă le comanzi. Cătălin Scărlătescu: „Nu există așa ceva, este o tâmpenie”
Data publicării:
Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care sunt felurile de mâncare pe care ar trebui să le evităm în restaurante. 

Cătălin Scărlătescu a fost invitat în cadrul podcastului realizat de Mihai Morar, unde a dezvăluit mai multe secrete din bucătăriile românești. În primul rând, celebrul bucătar chef de la Antena 1 a scos la iveală neregulile dn interiorul restaurantelor de la noi din țară, dar și capcanele în care picăm involuntar, atunci când ne dorim să mâncă ceva spectaculos sau un fel de carne sau pește care în țara noastră nu se găsește. Tocmai din acest motiv, Cătălin Scărlătescu spune că ar trebui să evităm astfel de preparate. 

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.

Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.

Pe aceeași temă: Florin Dumitrescu, motivul pentru care NU este bine să mănânci ciorbă la restaurant. Avertismentul bucătarului chef: „E îngrozitor”

„E foarte greu să pui mâna pe top marfă”

Mai mult, Cătălin Scărlătescu spune că știe din propria experiență cât de greu este să faci rost de un preparat de top. Acesta a povestit cum a încercat cu toate puterile sale să obțină un tip de vită extrem de rar întâlnit peste tot, care este transportat în România în niște condiții extrem de speciale. Bucătarul chef spune că nu și-ar fi dorit să o vândă în restaurantu său, așa cum se  practică în alte locații, ci să o savureze chiar el, datorită rarității cu care se întâlnește pe piață. 

„Eu la un moment dat am vrut să fac ceva cu vita kobe și pentru că lucram în Howard Johnson și pentru că în Howard Johnson exista Benihana am sunat acolo, că na, eram colegi, i-am rugat cu cerul și pământul să îmi facă și mie rost de doi mușchi. Nu să-mi facă rost, să-mi dea, că nu îți dă nimeni. Ca să vezi cum vin mușchii ăia, înnebunești.

E un pachet atât (n.r. arată că e un pachet mare), în care stă un mușchi, cu toate certificatele din lume. Deci nu poți să îți dai seama, ală are transport ca vinul Petrus, nu poți să îl bagi în geantă și să vii aici. Nu, îți trebuie o mașină specială care să-ți aducă vaca aia la temperatura care trebuie, deci este o întreagă poveste. Kobele ăla sau wagyu-ul ăla, nu sunt pe toate drumurile. Nimeni nu ne bagă pe noi în seamă ca și piață, e foarte greu să pui mâna pe top marfă. De ce este top marfă, pentru că este ediție limitată! eu nu aș vinde o bucată de kobe nici mort, aș mânca-o doar eu. Aia o mănânci de 4 ori maxim în viață, dacă ești extra bogat și stai doar în locații de genul acesta.",a mai spus bucătarul Cătălin Scărlătescu.

Te-ar putea interesa și: Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: bucatar  Catalin Scărlătescu  preparate  restaurante 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel