Preparatele la grătar, drumul sigur către cancer. Dr. Marius Sava: „Este adevărat”
Data publicării:
Dr. Marius Sava a dezvăluit adevărul despre preparatele gătite pe grătar.

Extrem de multe păreri au pus preparatele gătite la grătar sub semnul întrebării de-a lungul timpului. Ba mai mult, ipotezele au mers mai departe de atât și s-a spus faptul că atât legumele, cât și carnea preparată astfel ar fi sursa directă către cancer. Chiar dacă majoritatea românilor adoră mâncarea făcută pe grătar, care este un real obicei la noi în țară, mai ales în zilele de vară, pare că aceasta este, într-adevăr, destul de dăunătoare. Dacă, totuși, vrei să te bucuri din când în când de o astfel de masă, există un truc pe care îl poți lua în calcul și care îți poate asigura niște preparate mai sănătoase.

Mit sau realitate: Preparatele la grătar pot conține substanțe cancerigene.

„Este adevărat. Preparatele care sunt făcute la grătar pot conține hidrocarburi aromatice și chiar gudron. Așa că este foarte bine ca grătarul să fie făcut cu lemne, nu cu cărbuni.”, a dezvăluit Dr. Sava pe rețelele de socializare.

Citește și: Alimentul care te ajută să slăbești și să fii mai inteligent: „Face ca procesul de slăbire să fie unul foarte rapid”

@lamarutaprotv Micii sunt o sursa de proteine????????? #lamaruta #mitsaurealitate ♬ sunet original - LaMaruta

Cristian Mărgărit susține și el această idee

Și nutriționistul Cristian Mărgărit este de părere că legumele sau fripturile preparate astfel sunt extrem de toxice. Chiar dacă majoritatea oamenilor nu vor vedea efectele imediat, specialistul spune că aceste lucruri negative apar și se instalează în organismul nostru odată cu trecerea timpului. 

„Mare atenție ca atunci când preparăm ceva, să nu ardem alimentele, când facem un ardei copt, o vânătă coaptă, trebuie să înlăturăm părțile arse, ele sunt toxice, cancerigene. Temperaturile acelea foarte mari generează substanțe greu de descompus în organism și care sunt cancerigene, neurotoxice, foarte periculoase. Efectul nu este imediat, nu vei păți nimic, dar, în timp, acest efect se acumulează, vin și alte efecte, iar viața se scurtează, bolile foarte grave apar mai devreme decât ar fi cauzate în mod normal de procesul de îmbătrânire.”, a declarat Cristian Mărgărit în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

Citește și: Unguentul natural care tratează arsurile solare, durerile articulare, varicele, dar și alte probleme. Remediul mănăstiresc pe care trebuie să-l ai în casă

Cum ar trebui, în schimb, să consumi alimentele

Așadar, există o altă multitudine de modalități prin care poți găti, spre exemplu, legumele. Chiar dacă nu vei mai obține acea arsură specifică grătarului, gustul va fi relativ același, iar satisfacția la fel de mare, dacă adaugi ingredientele potrivite.

„Există o modă, mai ales în regimurile pentru slăbit, mâncatul de legume pe grătar. Ele nu au ce căuta pe grătar, se ard  și nu mai sunt sănătoase. Le coacem, le facem la abur, le mâncăm crude, sunt extraordinare. Când le pun pe grătar, expunerea la fum, la temperatură mare, în loc să le facă bune, le face dăunătoare pentru sănătate. Dacă la carne, sunt obligat să o gătesc termic, în cazul legumelor, nu am de ce să le expun la aceste temperaturi, să am dungi negre și să le mănânc așa. Și dacă nu e fum, e valabil, adică dacă le gătim la tigaie sau gril. Știința arată clar că aceste substanțe nu sunt sănătoase.”, mai spune specialistul.

VEZI și: Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel