Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, noi detalii despre regele Charles al III-lea, după ce a fost diagnosticat cu cancer: „A fost depistat la timp”
Data publicării:
Cancerul regelui Charles al III-lea "a fost detectat devreme", a afirmat marţi prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, care s-a declarat optimist în privinţa evoluţiei medicale a suveranului, adăugând că va rămâne în strânsă legătură cu monarhul pentru a gestiona chestiunile administrative ale ţării.

"La fel ca toată lumea, suntem şocaţi şi întristaţi, iar toate gândurile noastre sunt alături de el şi de familia sa. Din fericire, (cancerul) a fost depistat la timp şi toată lumea îi doreşte să primească tratamentul de care are nevoie, precum şi o recuperare completă", a declarat Rishi Sunak într-un interviu acordat pentru BBC.

"Sunt, bineînţeles, în contact regulat cu (regele) şi voi continua să comunic cu el ca de obicei", a adăugat el.

"Multe familii care ne ascultă din întreaga ţară au fost afectate de acelaşi lucru şi ştiu ce înseamnă, aşa că îl vom susţine şi sperăm să trecem peste această încercare cât mai repede posibil", a mai spus Rishi Sunak.

Regele Charles al III-lea suferă de un cancer ce a fost depistat în timpul unei operaţii recente la prostată, care îl va ţine departe de viaţa publică pentru o perioadă de timp a cărei durată nu este deocamdată cunoscută, la mai puţin de un an şi jumătate după ce i-a succedat pe tronul Regatului Unit mamei sale, regretata regină Elisabeta a II-a, a anunţat luni Palatul Buckingham.

La nouă luni după ce a fost încoronat, suveranul britanic, în vârstă de 75 de ani, nu intenţionează însă să îşi înceteze complet activităţile de şef de stat al Regatului Unit - dar şi al altor 14 ţări - şi va continua "să se ocupe de afacerile de stat şi de sarcinile administrative" în timpul tratamentului.

Potrivit Palatului Buckingham, regele "rămâne foarte optimist cu privire la tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle publice cât mai curând posibil", relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: International


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel