Primul mesaj al Regelui Charles al III-lea după ce a fost diagnosticat cu cancer. Ce a transmis suveranul britanic
Data publicării:
Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a transmis joi primul său mesaj de la anunţarea diagnosticului de cancer, transmite EFE.

Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la independenţa Grenadei, ţară din Caraibe care face parte din Commonwealth, regele Charles al III-lea a transmis joi un mesaj referitor la acest „eveniment istoric”.

„Nu pot decât să-mi cer scuze că nu pot fi alături de voi în persoană pentru a sărbători acest eveniment istoric”, a declarat monarhul, care şi-a anulat agenda publică după ce luni a început tratamentul pentru cancer.

Grenada este una dintre ţările componente ale Commonwealth, comunitatea de state independente moştenite de la Imperiul Britanic - alcătuită din Regatul Unit şi coloniile sale - al căror şef de stat este regele britanic.

Charles al III-lea a profitat de această ocazie pentru a-şi exprima „cea mai profundă admiraţie” pentru evoluţia Grenadei din ultimele cinci decenii. „Împreună, aţi făcut din Grenada un exemplu de democraţie, de drepturi ale omului şi de stat de drept”, a declarat suveranul britanic, adăugând că are amintiri plăcute din timpul vizitei pe care a efectuat-o pe această insulă în urmă cu cinci ani, notează Agerpres.

Acesta este primul mesaj public al regelui Charles al III-lea după ce Palatul Buckingham a anunţat luni că monarhul suferă de o formă de cancer, fără a oferi, însă, mai multe detalii.

Boala regelui Charles al III-lea a fost diagnosticată în timpul unui tratament primit pentru o problemă la prostată, în ianuarie, deşi, potrivit unor surse regale, forma de cancer nu este asociată cu prostata.

După primirea veştii, regele Charles al III-lea şi-a suspendat activităţile publice, însă îşi va continua îndatoririle de stat, inclusiv şedinţele săptămânale cu premierul britanic Rishi Sunak. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: International


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO
pixel