Primul mesaj de Crăciun al regelui Charles al III-lea, vizionat de peste 10 milioane de telespectatori / VIDEO
Data publicării:
Primul mesaj de Crăciun al regelui Charles al III-lea a înregistrat cea mai mare audienţă din acest secol pentru un discurs rostit de un monarh britanic cu ocazia acestei sărbători tradiţionale.

Mai multe posturi TV din Regatul Unit au transmis mesajul regelui britanic, care a fost difuzat la ora locală 15:00 şi care a înregistrat o audienţă combinată de 10,7 milioane de telespectatori.

Prin comparaţie, ultimul mesaj de Crăciun al reginei Elisabeta a II-a, difuzat anul trecut, a fost vizionat de 8,96 milioane de telespectatori.

Regele Charles al III-lea i-a adus un omagiu mamei sale şi activităţii ei în prima lui adresare oficială către naţiunea britanică cu ocazia Crăciunului.

 

 

Monarhul britanic a profitat de ocazie pentru a reflecta şi asupra crizei sociale provocate de creşterea costului vieţii zilnice, atunci când a vorbit despre compatrioţii lui care întâmpină dificultăţi la plata facturilor.

Potrivit datelor colectate de Universitatea Sussex, audienţa mesajului anual de Crăciun al regretatei regine Elisabeta a II-a a scăzut sub 10 milioane de telespectatori la sfârşitul anilor 1990 şi nu a mai depăşit acel prag de atunci.

În ultimii ani, mesajul regal a fost cu regularitate cel mai vizionat program TV de Crăciun difuzat în Marea Britanie. Discursul reginei Elisabeta a II-a a fost considerat de mulţi britanici un eveniment live care trebuia neapărat urmărit la ora difuzării sale, deşi mesajul era, de fapt, preînregistrat.

Interesul crescut al publicului britanic faţă de ceea ce urma să spună noul rege în primul lui mesaj de Crăciun a fost stimulat şi de faptul că acest discurs a fost difuzat simultan de posturile de televiziune BBC One, ITV1, ITV3, Sky News şi GB News - iar o versiune a sa a fost difuzată şi de BBC Two.

Grupul media BBC se poate lăuda în acest an cu faptul că a câştigat bătălia audienţelor din Regatul Unit, întrucât şapte din cele mai vizionate 10 programe TV de Crăciun au aparţinut postului său BBC One.

Datele de audienţă au la bază numărul de telespectatori care au vizionat aceste programe în direct şi nu îi includ pe telespectatorii care au urmărit emisiunile speciale de Crăciun difuzate în reluare.

Primele trei poziţii în clasamentul audienţelor de Crăciun din Regatul Unit au fost ocupate de Discursul regelui Charles al III-lea (10,72 milioane de telespectatori), emisiunea-concurs "Strictly Come Dancing" (BBC One, 5,44 milioane de telespectatori) şi emisiunea "Michael McIntyre's Xmas Wheel" (BBC One, 4,81 milioane de telespectatori), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: International
Tagurile articolului: craciun  discurs  regele charles 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel