Primul mesaj de Crăciun al regelui Charles al III-lea, vizionat de peste 10 milioane de telespectatori / VIDEO
Primul mesaj de Crăciun al regelui Charles al III-lea a înregistrat cea mai mare audienţă din acest secol pentru un discurs rostit de un monarh britanic cu ocazia acestei sărbători tradiţionale.

Mai multe posturi TV din Regatul Unit au transmis mesajul regelui britanic, care a fost difuzat la ora locală 15:00 şi care a înregistrat o audienţă combinată de 10,7 milioane de telespectatori.

Prin comparaţie, ultimul mesaj de Crăciun al reginei Elisabeta a II-a, difuzat anul trecut, a fost vizionat de 8,96 milioane de telespectatori.

Regele Charles al III-lea i-a adus un omagiu mamei sale şi activităţii ei în prima lui adresare oficială către naţiunea britanică cu ocazia Crăciunului.

 

 

Monarhul britanic a profitat de ocazie pentru a reflecta şi asupra crizei sociale provocate de creşterea costului vieţii zilnice, atunci când a vorbit despre compatrioţii lui care întâmpină dificultăţi la plata facturilor.

Potrivit datelor colectate de Universitatea Sussex, audienţa mesajului anual de Crăciun al regretatei regine Elisabeta a II-a a scăzut sub 10 milioane de telespectatori la sfârşitul anilor 1990 şi nu a mai depăşit acel prag de atunci.

În ultimii ani, mesajul regal a fost cu regularitate cel mai vizionat program TV de Crăciun difuzat în Marea Britanie. Discursul reginei Elisabeta a II-a a fost considerat de mulţi britanici un eveniment live care trebuia neapărat urmărit la ora difuzării sale, deşi mesajul era, de fapt, preînregistrat.

Interesul crescut al publicului britanic faţă de ceea ce urma să spună noul rege în primul lui mesaj de Crăciun a fost stimulat şi de faptul că acest discurs a fost difuzat simultan de posturile de televiziune BBC One, ITV1, ITV3, Sky News şi GB News - iar o versiune a sa a fost difuzată şi de BBC Two.

Grupul media BBC se poate lăuda în acest an cu faptul că a câştigat bătălia audienţelor din Regatul Unit, întrucât şapte din cele mai vizionate 10 programe TV de Crăciun au aparţinut postului său BBC One.

Datele de audienţă au la bază numărul de telespectatori care au vizionat aceste programe în direct şi nu îi includ pe telespectatorii care au urmărit emisiunile speciale de Crăciun difuzate în reluare.

Primele trei poziţii în clasamentul audienţelor de Crăciun din Regatul Unit au fost ocupate de Discursul regelui Charles al III-lea (10,72 milioane de telespectatori), emisiunea-concurs "Strictly Come Dancing" (BBC One, 5,44 milioane de telespectatori) şi emisiunea "Michael McIntyre's Xmas Wheel" (BBC One, 4,81 milioane de telespectatori), notează Agerpres.

Data: 27 dec 2022, 15:52
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: International
Tagurile articolului: craciun  discurs  regele charles 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacaleMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...