Prinţul Harry, Jennifer Lopez și alte vedete au participat la concertul pro-vaccinare "Vax Live"
Data publicării:
Prinţul Harry s-a alăturat mai multor vedete din industria muzicală, precum Jennifer Lopez, care au participat duminică la un concert de caritate organizat de starurile din oraşul Los Angeles pentru a promova ideea unei vaccinări mondiale mai rapide şi generalizate împotriva maladiei COVID-19 şi pentru a-şi exprima sprijinul faţă de India, o ţară care se confruntă în această perioadă cu o recrudescenţă devastatoare a epidemiei de coronavirus.

Mesaje video transmise de papa Francisc şi de preşedintele american Joe Biden au fost difuzate în cadrul "Vax Live: A Concert To Reunite The World", un eveniment care a beneficiat şi de prezenţa fizică a unor staruri din industria cinematografică de la Hollywood, precum actorii Ben Affleck şi Sean Penn.

Concertul va fi difuzat în data de 8 mai pe platforma YouTube şi de mai multe posturi TV în lumea întreagă, inclusiv de posturile ABC şi CBS în Statele Unite, după ce a fost înregistrat în faţa unui public alcătuit din mai multe mii de spectatori vaccinaţi cu schema completă de imunizare împotriva noului coronavirus. Show-ul a avut loc într-un stadion uriaş din California.

"În această seară, suntem solidari cu milioanele de familii din India care luptă cu un al doilea val (al pandemiei, n.r.) devastator", a declarat prinţul Harry, întâmpinat cu ovaţii de spectatorii prezenţi pe stadion.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???????????????????????? ???????????????????????????????? (@archieharrison.mountbatten)

"Virusul nu respectă graniţele, iar accesul la vaccin nu poate să fie determinat de geografie", a adăugat prinţul Harry, aflat la prima lui apariţie în cadrul unui eveniment public major în California după ce s-a mutat în Statele Unite alături de soţia lui, Meghan, care nu a fost prezentă la acest concert.

Iniţiativa, organizată de ONG-ul Global Citizen, doreşte să lupte împotriva dezinformării şi îi îndeamnă pe liderii politici şi pe companiile din lumea întreagă să facă donaţii pentru achiziţionarea de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în beneficiul ţărilor sărace.

Mii de spectatori, în principal angajaţi din sectorul medical aflaţi în prima linie a luptei împotriva maladiei COVID-19, s-au reunit în uriaşul stadion SoFi din Los Angeles, care a fost finalizat recent.

Cântăreaţa şi actriţa Selena Gomez a animat festivităţile, îndemnând la expedierea "de doze şi de dolari" către ţările sărace, în timp ce trupa rock americană Foo Fighters a cântat alături de Brian Johnson, solistul trupei AC/DC, o versiune inedită a piesei "Back in Black", un cântec celebru din repertoriul formaţiei australiene.

Potrivit organizatorilor, evenimentul a depăşit obiectivul său iniţial, ce prevedea colectarea sumei necesare pentru achiziţionarea a 10 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în beneficiul ţărilor cu venituri medii şi mici, obţinând peste 53 de milioane de dolari din donaţiile făcute de companii şi diverşi filantropi.

Într-un mesaj preînregistrat, preşedintele Joe Biden a declarat că va "colabora cu şefii de state din lumea întreagă pentru a distribui mai multe vaccinuri şi pentru a stimula producţia". La rândul lui, papa Francisc a transmis următorul mesaj: "Vă implor să nu îi uitaţi pe cei mai vulnerabili dintre noi".

Mesaje video ale preşedintelui francez Emmanuel Macron şi prim-ministrului canadian Justin Trudeau au fost de asemenea difuzate în cadrul acestui concert, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: International
Tagurile articolului: concert  Harry  jennifer lopez  vaccinare 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel