„Probabil cel mai negru scenariu imaginat de umanitate”. Valentina Pelinel, apel DISPERAT, pe rețelele de socializare
Data publicării:
Valentina Pelinel a transmis un mesaj, pe rețelele de socializare, în care îndeamnă românii să ajute victimele războiului din Ucraina.


„Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este probabil cel mai negru scenariu imaginat de umanitate. Toți, fără excepție, avem de suferit, dar, ca mamă, nu pot nici măcar să-mi imaginez prin ce trec în acest moment femeile care își văd copiii victime ale acestui război. Ca și comunitate, putem ajuta de la distanță, dincolo de rugăciuni și postări emoționante, donând, fiecare cum consideră, în cadrul fundațiilor și ONG-urilor care se luptă pentru viață în Ucraina. Oricine dintre noi poate trece prin momente atât de dificile, în care fiecare ajutor contează. Doar uniți putem să depășim acest moment devastator”, a scris Valentina Pelinel pe Instagram.

 

„M-a rupt”. Mihai Bendeac, în lacrimi, după ce a văzut cum i-au primit românii pe refugiații din Ucraina

Război Rusia -Ucraina. Actorul Mihai Bendeac a izbucnit în lacrimi, pe rețelele de socializare, după ce a văzut cum s-au organizat românii pentru a-i primi pe pe refugiații din Ucraina. 

Sute de români s-au mobilizat, în ultimele 2 zile, și au mers să-i întâmpine pe refugiații din Ucraina. Românii i-au așteptat cu hrană, haine, dar și cu adăpost. Mulți s-au oferit să cazeze în propriile case oamenii fugiți din calea războiului.

 

Actorul Mihai Bendeac se arată impresionat de gestul românilor. Acesta a postat pe rețelele de socializare un mesaj video, în care abia poate vorbi din cauza lacrimilor. 

„Faptul că noi, ca națiune, care avem, de foarte multe ori, această tendință de a ne raporta la noi într-un mod foarte negativ, ne-am comportat în felul în care ne-am comportat cu femeile și cu copiii care au intrat astăzi în țară, mi s-a părut extraordinar și răvășitor, în același timp. 

Să văd niște imagini, cu niște copii care intrau la noi în țară. (...) Dincolo de faptul că, de data asta, autoritățile din România s-au pregătit foarte bine, m-a rupt faptul că erau oameni, din toată țara asta, care au venit cu ce au putut, fiecare dintre ei. Și-au umplut portbagajul. Felul în care românii i-au primit pe copiii ăia, spune atât de multe despre noi, ca nație”, a spus Mihai Bendeac, în lacrimi, pe Insta Story. 

Premierul Ciucă anunţă că România ar putea deschide alte patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina

România ar putea deschide alte patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a face faţă valului de refugiaţi, a anunţat, vineri seară, premierul Nicolae Ciuca.

El a precizat, cu prilejul unei vizite în Punctul de trecere a frontierei Siret, că această măsură poate fi luată în urma unor discuţii cu partea ucraineana.

"Am discutat şi acest subiect cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Mai sunt încă patru puncte de trecere a frontierei care nu sunt active în momentul de faţă. Această decizie poate fi luată în momentul în care există o coordonare cu Poliţia de Frontieră din Ucraina, pentru că este nevoie de aceasta colaborare", a afirmat Ciucă.

Cele patru puncte de frontieră avute în vedere sunt Ulma, Grimăuţi, Vicovu de Sus şi Izvoarele Sucevei, toate în judeţul Suceava.

Premierul a fost însoţit la Siret de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode şi de cel al Apărării, Vasile Dîncu, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: război  refugiati  ucraina  Valentina Pelinel 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel