Procesul lui Alec Baldwin începe astăzi. Actorul este acuzat de omor, la 3 ani de la moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins
Data publicării:
Procesul pentru incidentul de pe platoul de filmare al filmului „Rust” cu Alec Baldwin începe astăzi. Directoarea de imagine a murit în urma descărcării unei arme care nu ar fi trebuit să conțină muniție.

Aproape trei ani au trecut de la moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins pe platoul de filmare al filmului western "Rust" din New Mexico. Actorul Alec Baldwin urmează să fie judecat pentru acuzația de omor involuntar. Baldwin a pledat nevinovat, dar riscă până la 18 luni de închisoare dacă va fi condamnat.

Au trecut aproape trei ani de când Halyna Hutchins a murit după ce un pistol s-a descărcat în timpul unei repetiții de pe platoul de filmare din New Mexico, în octombrie 2021.

Baldwin, în vârstă de 66 de ani, este acuzat de omor involuntar și riscă până la 18 luni de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

El a pledat nevinovat și a spus că nu știa că pistolul conținea un glonț real. A susținut întotdeauna că a tras doar cocoșul pistolului, nu și trăgaciul, și că arma s-a descărcat accidental.

Actorul a apărut ieri în instanță pentru o audiere preliminară, iar procesul continuă în ciuda cererilor echipei sale juridice de a respinge cazul. Procesul are loc la Tribunalul Districtual Judiciar Prim din New Mexico, în Santa Fe, la aproximativ 20 de mile nord-est de platoul de filmare și de locul incidentului.

 

Ceilalți inculpați în acest caz

Armurierul filmului, Hannah Gutierrez, și asistentul de regie și coordonator de siguranță Dave Halls, au fost și ei acuzați după moartea lui Hutchins.

Gutierrez, care era responsabilă cu armele de pe platou, este în proces de apelare după ce a fost condamnată pentru omor involuntar în urma unui proces separat tot în acest an. Avea 24 de ani la momentul incidentului, iar "Rust" era a doua ei misiune ca armurier pentru un film de lung metraj.

După condamnare, Gutierrez a declarat că a încercat să-și facă treaba cât mai bine pe platou, în ciuda faptului că nu avea „timp, resurse și personal adecvat”.

Halls, al cărui CV include și „The Matrix Reloaded”, a pledat vinovat la o acuzație de delict de utilizare neglijentă a unei arme mortale în 2023. A primit o sentință suspendată de șase luni de probațiune.

Martorii

În ziua împușcăturii erau 12 persoane în interiorul bisericii de pe platoul de filmare. Unele vor depune mărturie în timpul procesului, iar listele de martori includ, de asemenea, numeroși polițiști și investigatori FBI și experți în arme care au examinat arma implicată.

Gutierrez este listată ca martor potențial pe lista acuzării, deși avocații săi au spus că nu dorește să se autoincrimineze în timp ce își apelează condamnarea și nu va răspunde la întrebări pe bancă.

Regizorul și scenaristul filmului "Rust", Joel Souza, care a fost rănit de împușcătură, este, de asemenea, pus sub acuzare, alături de Ross Addiego, un membru al echipei de primă linie care a construit și operat sisteme pentru ghidarea camerei filmului, Zac Sneesby, un inginer de sunet și operator de boom care a lucrat la alte proiecte, inclusiv „Stranger Things”, operatorul de cameră Reid Russell și supervizorul de scenariu Mamie Mitchell.

Halls apare ca martor potențial pentru apărare, alături de alți membri ai echipei, inclusiv Lucas Hussack și Karen Kuehn, un fotograf de platou.

Va depune Baldwin mărturie?

Potrivit celor mai recente documente publice ale martorilor, depuse pe 24 iunie, actorul nu este listat, deci în acest moment nu este clar dacă va depune mărturie, notează Skynews.

Actorul este reprezentat de Luke Nikas și Alex Spiro, ambii absolvenți ai Școlii de Drept de la Harvard și parteneri în biroul din New York al firmei Quinn, Emanuel, Urquhart & Sullivan, una dintre cele mai mari firme de avocatură din lume.

Nikas este cunoscut mai ales pentru munca sa în lumea artei, recuperând lucrări de Andy Warhol și Pablo Picasso. Dl Spiro a fost anterior procuror în Manhattan, iar lista sa de clienți în practica privată a inclus pe Elon Musk și Jay-Z.

"Așteptăm cu nerăbdare ziua noastră în instanță", au spus aceștia anterior.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: International


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel