Ce culori de păr se vor purta în 2025. Mirela Vescan şi Thea Haimovitz anunță trendurile anului viitor
Sănătatea creierului este esențială pentru funcționarea noastră cotidiană, pentru calitatea vieții și pentru sănătatea generală. Creierul este centrul sistemului nervos și este responsabil pentru o varietate de funcții vitale, inclusiv controlul mișcărilor, procesarea informațiilor, memoria, gândirea, emoțiile și multe altele.
Creierul coordonează activitatea întregului organism, inclusiv a organelor și a sistemelor, asigurând că acestea funcționează în mod optim.
Un creier sănătos este crucial pentru păstrarea memoriei și a capacității de învățare. O memorie bună ne permite să accesăm informațiile necesare și să ne amintim evenimentele și experiențele importante din viața noastră.
Sănătatea creierului afectează abilitatea noastră de a gândi clar, de a lua decizii și de a rezolva probleme. Un creier sănătos ne permite să rămânem concentrați și să procesăm informațiile eficient.
De asemenea, el reglează emoțiile și starea noastră de spirit. Un creier sănătos ne poate ajuta să gestionăm stresul, anxietatea și depresia și să experimentăm emoții pozitive și o stare generală de bine.
Sănătatea creierului este importantă pentru prevenirea bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson și alte afecțiuni care afectează sănătatea și funcționarea creierului pe termen lung.
„Cred că nimeni, dintre cei care ne ascultă, nu vrea să facă Alzheimer, nu vrea să facă demență, nu vrea să facă Parkinson, nu vrea să facă niciun fel de boală neurodegenerativă.", a spus prof. dr. Vlad Ciurea.
Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat ce trebuie să faci pentru a avea un creier sănătos. Iată care sunt pașii!
„Trezirea de dimineață, deschiderea largă a geamului, pahar cu apă, dacă se poate două, apoi mișcări de înviorare. Sunt foarte importante!
Urmează acea igienă în care dușul de dimineață nu trebuie făcut în grabă, ci încet, liniștit, în condiții plăcute, sub muzică.
Urmează ținuta. Are enorm de multă importanță pentru că nu e vorba pentru exterior, ci pentru interiorul tău.
După care, micul dejun. Ordonarea activității: ce fac azi.
Nu se mănâncă mult la prânz, ci foarte, foarte puțin. După care urmează acea perioadă de activitate. Ne apropiem de perioada de seară în care e bine să avem o activitate socială, să putem discuta, nu să mâncăm și imediat să cădem.
Masa de seară să fie până în ora 20:00 și să nu fie foarte copioasă.
Fac tot posibilul ca la ora 22:00, poate chiar mai devreme, să fiu în poziție culcată în pat.”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea la podcastul medicului Adina Alberts.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Elena Aurel
Categorie: Stiri