Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în țară 
Data publicării:
Regimul termic estimat în următoarele două săptămâni (8 - 21 ianuarie) va caracteriza, în general, o vreme rece, deşi temperaturile vor fi apropiate de normele perioadei, în timp ce precipitaţiile sub diferite forme îşi vor face simţită prezenţa în întreaga ţară, în anumite intervale, arată prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în prima săptămână, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu medii în general de 0 - 2 grade, însă cele nocturne vor caracteriza o vreme rece cu medii ale minimelor de la -8 la -4 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va creşte, astfel că mediile regionale ale valorilor diurne se vor situa între 3 şi 6 grade şi ale celor nocturne între -4 şi -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv 16-21 ianuarie.

În Crişana, până spre finalul primei săptămâni, maximele termice se vor menţine la valori uşor sub normele perioadei, cu medii de 0 - 2 grade, însă cele nocturne vor caracteriza o vreme rece, astfel încât mediile minimelor vor oscila între -8 şi -4 grade. Ulterior, temperatura aerului va avea tendinţă de creştere până la valori în jurul normelor climatologice, cu medii ale maximelor de 2 - 4 grade şi ale minimelor între -5 şi -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, dar şi 16-21 ianuarie.

În Transilvania, în prima săptămână, valorile termice vor avea unele variaţii, cele diurne se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de până la -3 grade, iar cele nocturne vor caracteriza o vreme rece, chiar geroasă, îndeosebi în nopţile de 9 şi 12 ianuarie, cu medii ale minimelor de la -13 la -5 grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creştere până la valori uşor peste normele perioadei, cu medii ale valorilor diurne de cel mult două grade şi ale celor nocturne de cuprinse între -6 şi -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv între 17 şi 20 ianuarie.

În Maramureş, valorile termice diurne vor fi uşor sub normele perioadei în prima săptămână, cu medii ale maximelor de 0 până la -2 grade, în ziua de 13 ianuarie. Din 15 ianuarie şi până la sfârşitul intervalului, temperatura aerului va fi în creştere, până la medii de două grade. Minimele vor avea variaţii în prima săptămână şi vor caracteriza o vreme rece (îndeosebi în nopţile de 9 şi 12 ianuarie), cu medii în general între -10 şi -5 grade. Ulterior, minimele termice vor creşte spre o medie de -4 grade, în data de 18 ianuarie, valoare ce se va menţine până la finalul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 8-9 ianuarie şi 16-21 ianuarie.

În Moldova, în primele zile din interval, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a regiunii, astfel încât media maximelor va varia între -8 şi -6 grade, iar a minimelor de până la -14 grade. În intervalul 10 - 14 ianuarie vor fi variaţii de la o zi la alta şi perioade cu valori termice mai calde. Maximele vor avea medii între -4 şi 2 grade, iar minimele între -12 şi -2 grade. Mai târziu, regimul termic nu va mai avea oscilaţii majore, astfel că valorile diurne se vor situa în jurul a două grade, iar cele nocturne vor oscila între -6 şi -4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare, îndeosebi în zilele de 7, 8 şi 12 ianuarie şi din nou spre finalul perioadei prognozate.

În Dobrogea, vremea se va răci semnificativ în primele zile din interval, astfel încât mediile maximelor vor coborî de la 2 la -4 grade, iar ale minimelor de la 6 la -8 grade. Între 10 şi 13 ianuarie vor fi oscilaţii rapide de la încălzire la răcire, astfel încât maximele vor avea medii între -2 şi 4 grade, iar minimele între -10 şi -4 grade. În a doua săptămână de prognoză, regimul termic se va stabiliza la valori diurne de 4 grade şi nocturne de -2 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 8, 9, 10, 12 ianuarie şi din nou după data de 15 ianuarie.

În Muntenia, în prima săptămână de prognoză, vor fi variaţii termice semnificative. Astfel, mediile maximelor vor varia între -2 şi 4 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -10 şi 2 grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 9 şi 13 ianuarie, respectiv cele mai ridicate pe 8 şi 11 ianuarie. A doua săptămână va aduce un regim termic relativ constant, ce va fluctua între 4 şi 6 grade, în media maximelor, şi de la -6 şi -2 grade a minimelor. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în primele două zile a perioadei estimate, în 13 ianuarie şi din nou după data de 17 ianuarie.

În Oltenia, regimul termic va avea variaţii semnificative în prima săptămână din interval, astfel încât cel diurn se va situa între -2 şi 4 grade, iar cel nocturn între -8 şi 2 grade, mediat regional, cu cele mai reci zile în 9, 10 şi 13 ianuarie şi cele mai calde, în 8, 11 şi 12 ianuarie. În a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor avea doar uşoare oscilaţii, cu medii ale maximelor de 3 - 5 grade şi ale minimelor între -4 şi -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în primele două zile din interval şi din nou din data de 16 ianuarie, informează Agerpres.

La munte, în prima jumătate a intervalului, deşi vor fi variaţii termice, vremea va fi în general geroasă în timpul nopţilor şi al dimineţilor, iar mediile temperaturilor se vor situa la maxime între -8 şi -2 grade, iar la minime între -16 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 10 şi 13 ianuarie. După data de 14 ianuarie, regimul termic va fi în uşoară creştere şi fără mari oscilaţii, cu valori diurne de -2 grade şi nocturne de -8 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în zilele de 8, 9 şi 10 ianuarie şi din nou după data de 16 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Vremea


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Gand la Gand Cu Teo

Adda tună și fulgeră, după ce a apărut în podcastul moderat de Teo Trandafir. Ce nemulțumire are artista: „Atât vreau să vă spun” / Video

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău a spus în direct la TV cine sunt nașii fiului ei, Isaia. Sunt printre cele mai cunoscute vedete din România

Captură video: YouTube/Kanal D2. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'

Teo Trandafir, reacție tranșantă după ce Jador a confirmat despărțirea de Oana Ciocan: „Dacă ești cu el și îți faci speranțe...”

Badea

Mircea Badea a încins Internetul! Imagini de infarct

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Serghei Mizil a rupt tăcerea. De ce nu vorbește cu Monica Tatoiu de mai bine de 12 ani: „Am avut multe scandaluri cu ea. Acela a fost începutul”

Captură video: YouTube/Cătălin Mărută

Rux, apariție îndrăzneață la TV. Cătălin Măruță a rămas mut de uimire, după ce influencerița a venit îmbrăcată doar în bluză: „Pe sub cămașă mai ai ceva?”

Captură video: YouTube/Povesti de Film, cu Mara Banica

„Tu pui la inimă?”. Vali Vijelie a dat cărțile pe față. Ce i-a spus soției sale, Carmen Rusu, imediat după ce a înșelat-o cu altă femeie

Irina Margareta Nistor ne-a spus cine este cel mai bun actor român: „Cel mai izbutit, dar și care ne-a adus beneficii de imagine”

Captură video YouTube/JORGE OFFICIAL

Jador a trecut peste despărțirea de Oana Ciocan! Cine este tânăra de care s-a îndrăgostit: „Aș da orice să mă iubească ea” / Video

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 8-14 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va renaște /video

Captură video: YouTube/Kanal D2

Teo Trandafir, comentariu asupra căsătoriei dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: „Păi de ce crezi că l-a ales?”

Top cupluri cu aceeași zodie. Mihai Voropchievici: Ei vor fi uniți pe viață de iubirea lor!
pixel