Puloverul celebru purtat de Prințesa Diana, vândut contra unei sume record. Acesta a fost scos la licitație
Data actualizării:
Data publicării:
Una dintre cele mai iconice piese de vestimentare ale Prințesei Diana s-a vântut extrem de scump la o licitație.

Un pulover roșu iconic, purtat de prințesa Diana, la scurt timp după logodna sa cu prințul Charles de atunci, a rămas o piesă emblematică și nu a fost uitată nici până în ziua de astăzi, când a fost vândută la o licitație contra unei sume uriașe de bani.

Regretata prințesă a purtat acest articol de îmbrăcăminte tricotat, care include o oaie neagră în mijlocul a zeci de animale albe de lână, la un meci de polo din iunie 1981, dar și la alte ocazii speciale desfășurate pe vremea aceea. 

Puloverul cu model jucăuș a devenit unul dintre cele mai emblematice articole vestimentare purtate de Diana, care, retrospectiv, pare să prefigureze călătoria ei zbuciumată ca membră a familiei regale britanice.

Așadar, potrivit presei internaționale, se pare că această piesă valoroasă din garderoba Prințesei Diana a fost adjudecată cu 1,1 milioane de dolari, sumă care include taxele și comisioanele. Lupta nu a fost însă una ușoară, întrucât participanții la licitație s-au bătut în oferte care de care mai mari. 

Citește și: Prințul Harry revine pe Netflix cu o nouă producție, dar fără Meghan Markle: „Toată lumea se va lupta la un moment dat”

Nimeni nu se aștepta la așa record

Suma totală a fost de peste zece ori mai mare decât estimarea inițială a agenției care a scos-o la licitație, care se gândeau că valoarea va fi cuprinsă între 50.000 și 80.000 de dolari.

Din cauza avalanșei de oferte, casa de licitații a prelungit vânzarea cu câteva minute, iar prețul a sărit drastic de la 190.000 de dolari la 1,1 milioane de dolari, în ultimele 15 minute.

Potrivit acestora, bluza roșie a Prințesei Diana a reușit să obțină cel mai mare preț plătit vreodată la licitație, când vine vorba de un articol de îmbrăcăminte, eclipsând rochia de bal în stil Infanta, vândută în ianuarie pentru 604.800 de dolari. De asemenea, este și cel mai valoros pulover vândut vreodată la o licitație.

Te-ar putea interesa și: O înregistrare audio a Prințesei Diana arată că Regele Charles a fost dezamăgit la nașterea Prințului Harry. Monarhul își dorea o fetiță

Puloverul este semnat de doi designeri

Celebrul pulover a fost creat de designerii Sally Muir și Joanna Osborne, pe atunci ceva mai puțin cunoscuți, și de compania lor de tricotaje, care a fost ulterior condusă rapid către faimă.

La câteva săptămâni după ce Diana a fost fotografiată în această haină, designerii au primit o scrisoare în care li s-a explicat că una dintre mânecile puloverului a fost deteriorată și au întrebat dacă poate fi reparată sau înlocuită.

Așadar, pe lângă pulover, licitația a inclus și scrisoarea prin care se cerea repararea acestuia, precum și un bilet de mulțumire din partea secretarului privat al Dianei, Oliver Everett.

Puloverul a fost atât de iconic, încât a apărut (printr-o copie foarte fidelă) chiar și în cel de-al patrulea sezon al dramei Netflix "The Crown", care relatează istoria recentă a Casei de Windsor.

Citește și: Prințul Harry și Meghan vor să-și schimbe numele. Nouă lovitură pentru Casa Regală: „Adevăratul ei obiectiv în viață este să fie Diana”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: International
Tagurile articolului: licitatie  Printesa Diana  pulover 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel