Quentin Tarantino, fascinat de trei capodopere cinematografice. Care sunt filmele sale preferate, din toate timpurile
Data publicării:
Quentin Tarantino este unul dintre cei mai influenți oameni din cinematografie, din ultimii 30 de ani. Filmele sale au ajuns în inima publicului și greu pot fi uitate. Deși capodoperele sale se numără printre preferințele multora, Tarantino are și el trei filme preferate, care nu sunt ale lui.

Un om care a avut o dragoste profundă pentru cinema încă de când era copil, Tarantino este un adevărat simbol al cinematografiei. Pasiunea sa pentru cinematograful grindhouse, westernurile spaghetti, blaxploitation și cinematografia japoneză din secolul XX s-a reflectat în opera sa. 


Cu toate acestea, el a îmbinat numeroasele sale iubiri cinematografice pentru a crea o lume proprie. Unii ar putea susține că este ușor supraevaluat și, desigur, există numeroase critici care îi pot fi aduse, dar nu poți nega faptul că este un regizor genial și nu te poți îndoi de viziunea sa artistică. 

Într-o discuție cu The Talks, Tarantino a remarcat modul în care absoarbe influențele culturale pentru scrierile sale, comentând:

 "(Capul meu) este un burete. Ascult ceea ce spune toată lumea, urmăresc micile comportamente idiosincratice, oamenii îmi spun o glumă și o țin minte. Oamenii îmi spun o poveste interesantă din viața lor și o țin minte". 

Cunoscut pentru tacticile sale ingenioase de povestire, pentru violență, precum și pentru dialogurile profane, Quentin Tarantino este vocal în ceea ce privește gusturile sale cinematografice și a fost mai mult decât dispus să discute despre filmele sale preferate în numeroase interviuri.


Quentin Tarantino a dezvăluit și care sunt filmele sale preferate din toate timpurile.

 

Filmele preferate ale lui Quentin Tarantino:


The Good, the Bad, and the Ugly (Sergio Leone, 1966)

 În 2019, Tarantino a scris în The Spectator: "Există un realism în prezentarea Războiului Civil din The Good, the Bad and the Ugly care lipsea din toate filmele despre Războiul Civil care au avut loc înaintea lui", a spus el.

 

 

Taxi Driver (Martin Scorsese, 1976)

 Tarantino citează unul dintre filmele lui Martin Scorsese, Taxi Driver, drept unul dintre preferatele sale din toate timpurile. Centrat în jurul lui Travis Bickle, un tânăr veteran bolnav psihic, vedem cum starea sa mentală se deteriorează treptat de-a lungul filmului.

 "Nu numai că este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată, dar este, de asemenea, absolut indiscutabil, unul dintre cele mai bune filme ale anilor 1970, dacă nu chiar cel mai bun.", a declarat acesta pentru Sky Movies.
 "Este poate cel mai mare studiu de caracter la persoana întâi realizat vreodată în film", a mai adăugat el.

 


Abbott și Costello se întâlnesc cu Frankenstein (Charles Barton, 1948)

Apreciat în mod regulat ca fiind unul dintre cele mai amuzante filme din toate timpurile, această comedie horror prezintă duo-ul Abbott și Costello într-o aventură fantastică prin castelul lui Dracula.

Ei se întâlnesc cu Dracula al lui Bela Lugosi, cu monstrul Frankenstein al lui Glenn Strange și cu Omul Lup al lui Lon Chaney Jr.

 În 2012, Tarantino a declarat pentru SiriusXM: "Abbott și Costello se întâlnesc cu Frankenstein a fost probabil filmul meu preferat când eram foarte, foarte, foarte, foarte tânăr".


El a continuat: "Și motivul pentru care cred că a fost atât de influent este că îmi amintesc că, în acea perioadă, cele două filme preferate ale mele din lume erau filmele cu monștri, filmele cu monștrii Universal din anii '30, și comediile. Când am văzut acest film, m-a uimit faptul că cele două genuri preferate ale mele, chiar dacă nu știam ce înseamnă gen, puteau fi puse într-un singur film."

 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: abbott and costello  and the ugly  Quentin Tarantino  taxi driver  the bad  the good 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel