Radu Ilie a lucrat ca miner timp de aproape un deceniu. Cum l-a afectat perioada respectivă: "Când ieșeam din mină, de la program, aveam fața neagră și scuipam smoală”
Data publicării:
Radu Ilie a povestit cu ce probleme de sănătate s-a confruntat, după ce a muncit ani la rând într-o mină. 

Radu Ilie, în vârstă de de 53 de ani se numără printre cei mai îndrăgiți artiști de la noi din țară. Cu toate astea, puțini sunt cei care știu că îndrăgitul interpret de muzică populară a lucrat ani buni într-o mină. 

Radu Ilie a lucrat ca miner timp de aproape un deceniu

În cadrul unui interviu, Radu Ilie a vorbit despre perioada în care a lucrat în mină. Artistul a mărturisit că, în urma anilor petrecut sub pământ, s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. 

„Am lucrat, timp de 8 ani, în mină, unde am văzut și sânge, unde nu vedeam lumina zilei. Când am terminat treaba cu mina, nu mă mai puteam mișca de spate, aveam mari probleme la coloană, nu puteam ridica nici măcar o cană, m-au diagnosticat și cu ulcer. 

Am și ceva probleme la plămâni, acolo ceva nu este bine. Nu am fost fumător, dar am inspirat praf de cărbune în mină echivalentul a 25.000 de țigări. Când ieșeam din mină, de la program, aveam fața neagră și scuipam smoală. Doar ochii și dinții se mai vedeau de mine.”, a spus el, în urmă cu mai mulți ani, relatează kfetele.ro

Radu Ilie, confesiuni despre copilărie

”Primii anișori i-am petrecut la Portița și deși sunt vreo 30 și de ani de-atunci, îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri cum alergam prin curtea bunicilor mei, printre găini, curci, bibilici, rațe, gâște, porumbei și iepuri. Doamne, parcă eram într-o poveste! Consătenii trăiau cu toții într-o mare familie. De sărbători știau să sărbătorească cu tot sufletu’ împreună, se ajutau cum puteau la nevoie; erau vremuri care nu se mai întorc, dar, or rămâne vii în sufletu’ meu și le-oi povesti mereu cu drag.

Parcă-l văd pă bunicu-meu cum scotea apă rece din fântână, iar bunica mă aștepta în fiecare dimineață cu pâinea proaspătă coaptă pă vatră și cu lapte cald înspumat abia muls de la văcuță sau de la căpriță. Știți ceva? La Portița am călărit pentru prima dată și nu vă puteți imagina ce fericit am fost! Înțelegeți care-i animalul meu preferat, calu’ normal! Fiind la țară, cântam cu drag melodiile ce se cântau p-atunci despre sat, despre mândruțe, iar de-ați fi fost de sărbătoarea Crăciunului pă lângă noi, v-ați fi minunat ascultând cele mai faine și originale colinde, colinde pă care le-amcântat și io, cu mare dor de vremurile trecute, pă unul dintre albumele mele”, a declarat el pentru jurnaluldesatumare.

Cum s-a cunoscut Radu Ilie cu soția sa

”În 2004 o cunoșteam pă Ninutza, viitoarea mea soție. Bine-înțeles că, o dată cu venirea pă lume a “minunii mele” Răducu, a trebuit să spun oamenilor cât de mândru îs de mine că-s tătic de băiat și am compus piesa “Răducu’ meu”, unde “zice” și el cu mult drag câteva versuri. După ce a apărut clipu’ la TV, am primit nenumărate telefoane în care mulți fani de-ai mei s-au regăsit în acest cântec, pentru că nu-i fericire mai mare pă lume decât să trăiești cu nevasta ta, cu copilu’ tău și să fi și apreciat pentru un lucru atât de firesc – familia. Nici nu știți cât îs de fericit! Zi și noapte mă gândesc la Răducu meu, vorbesc despre el, cânt despre el, pentru că îmi luminează zilele și tare-s fericit că viața mi-o dat ce mi-am dorit”, a spus el pentru aceeași sursă.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel