Radu Micu, totul despre rolul din Rise of Empires: Ottoman. Cum a ajuns să-l interpreteze pe Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Țepeș / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Radu Micu, actorul care îl interpretează pe Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Țepeș, în serialul Ascensiunea Imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman, este invitatul Georgianei Ioniță, marți, de la ora 19:00, la Interviurile Spectacola și DC News.

„Ascensiunea imperiilor: Otomanii/ Rise of Empires: Ottoman“, serialul fenomen al momentului, are în distribuție doi actori români. 

Cel de-al doilea sezon al producției, care a fost lansat pe 29 decembrie, îl are în prim-plan pe domnitorul român Vlad Țepeș, interpretat de Daniel Nuță. Radu Micu, un alt actor român, joacă rolul lui Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Ţepeş.  

Radu Micu este invitatul Georgianei Ioniță, la Interviurile Spectacola, marți, de la ora 19:00. 

 

„Ne bucurăm, într-adevăr, de o primire a publicului, cel puțin în România, absolut minunată. Ne bucurăm că am fost văzuți așa și că toată istoria noastră a fost primită bine”, spune Radu Micu.

Cum a ajuns să interpreteze rolul lui Dimitrie


Inițial, producătorii serialului au fost în căutarea a doi actori români pentru rolurile lui Vlad Țepeș și Radu cel Frumos. Au ales, într-un final, un actor român, pe Daniel Nuță, pentru rolul lui Vlad Țepeș, iar pe Radu Micu pentru rolul lui Dimitrie, Radu cel Frumos fiind interpretat, până la urmă, de un actor turc. 

„Inițial, ei s-au gândit că personajele acestea ( n.r Vlad Țepeș și Radu cel Frumos) să fie din România. Eu inițial am dat proba pentru Vlad, împreună cu alți colegi, a luat Daniel. Dar după probă, directoarea de casting m-a sunat și mi-a spus că are două vești, una proastă și una bună. I-am spus „Te rog, începe cu aia proastă”. Și îmi zice „N-ai luat Vlad”. Și am zis „Nu știu care ar mai putea fi aia bună”. Iar ea mi-a spus „Le-a plăcut foarte mult proba ta și ar vrea să lucreze cu tine. Ar vrea să-ți dea Dimitrie, care este generalul lui Vlad”. Am stat un pic, m-am gândit, mi-au convenit toate condițiile, totul a fost absolut minunat și am zis „Da”. 

Nu l-au mai luat pe actorul care să-l interpreteze pe Radu cel Frumos din România, l-au luat din Turcia. Cred că, într-un final, decizia aceasta a fost mult mai bună, pentru că, într-adevăr, Radu cel Frumos a fost, ca personaj istoric, mult mai apropiat de turci. Adică un om care vorbește mai greu limba română, cum a fost actorul acesta, care este de origine turcă, s-a potrivit, după părerea mea, absolut perfect”, a declarat Radu Micu, la Interviurile Spectacola. 

 

Cum au fost cele trei luni de filmări pentru Radu Micu, ce prietenii s-au legat în acest proiect, dar și ce impresie i-a lăsat experiența de la Istanbul, aflați marți, de la ora 19:00, din emisiunea care va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV.

 

 

Despre Radu Micu

 

Radu Micu s-a născut pe 18 iulie 1982, la Iași. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, promoția 2005.

Premii:

Premiul pentru Cel mai bun actor la Hyperion Film Festival (2005)
Premiul Juriului la Festivalul UNATC (2005) 

 

Radu Micu poate fi văzut și pe scena Teatrului Excelsior,  în spectacolele: Aproape, Cenușăreasa, Prâslea cel voinic și merele de aur, Arlecchino și pierdutele iubiri, Iluzia comică, O noapte furtunoasă.


Alte filme de succes ale actorului


Dampyr (2022), A Winter Prince (2017), Contract to Kill (2016), Barbarians Rising (2016), The Crucifixion (2016), End of a Gun (2016), The Box (2015), Sons of Liberty (2014), Dead in Tombstone (2013), The Zero Theorem (2013), Supraviețuitorul (2008), The Last Enemy (2008), Catacombs (2007), Gryphon (2007), The Wind in the Willows (2006), True true Lie (2006), What means Motley? (2006), Sweeney Todd (2006), Blood Rayne (2005), Madhouse (2004), Gunpowder, Treason and Plot (2004). 

Seriale:

Valea mută (2016), Britain’s Bloodiest Dynasty (2014), Rămâi cu mine (2014), Las Fierbinți (2014), Ploaia de stele (2013), Iubire ca în filme (2006), Păcatele Evei (2005), Boudica: Warrior Queen (2005) 


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: ascensiunea imperiilor  dimitrie  otomanii  ottomans  radu micu  rise of empire  serial  vlad tepes 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel