Raluca Bădulescu: „Deși greutatea mea s-a schimbat radical, am rămas aceeași persoană” EXCLUSIV
Data publicării:
Raluca Bădulescu, una dintre cele mai puternice voci din industria modei din România, vorbește, într-un interviu exclusiv SPECTACOLA, despre cum a reușit să rămână mereu autentică, într-o lume a trendurilor. 

Celebra jurată de la “Bravo, ai stil! Celebrities” nu s-a ascuns niciodată în spatele modei, ba din contră, a făcut un pas în față și a spus lucrurilor pe nume. A criticat acolo unde a fost nevoie, a lăudat atunci când a fost cazul, dar niciodată nu s-a îndepărtat de adevărul ei. 

Raluca Bădulescu ne-a povestit ce se întâmplă în noul sezon al emisiunii “Bravo, ai stil! Celebrities”, de la Kanal D, care este părerea ei despre moda din România, dar și cum a reușit să își păstreze autenticitatea, într-o lume în care majoritatea urmează trendurile. 

 

SPECTACOLA: Cum vezi noua formulă a juriului “Bravo, ai stil! Celebrities”?

Raluca Bădulescu: Sunt foarte încântată și emoționată să fiu implicate în acest proiect fabulous, “Bravo, ai stil! Celebrities”. Suntem  fericiți să fim împreună într-un sezon cu atâtea concurente puternice. Există o chimie specială între noi, jurații emisiunii, iar asta sigur se vede și pe “sticlă”. Noi ne simțim minunat împreună, atât în timpul filmărilor, cât și în culise, în pauze.

 

SPECTACOLA: Se va mai „îndulci” Raluca Bădulescu sezonul acesta?

Raluca Bădulescu: Nu cred că am fost tot timpul un jurat foarte exigent. Pot spune că sunt foarte atentă în ceea ce privește jurizarea, țin cont de tot pachetul pe care îl propune concurenta atunci când se afișează în fața noastră: ținută, moment, reacții la ce spun contracandidatele, tot … Întotdeauna ne-am străduit să vedem și jumătatea plină a paharului, chiar dacă uneori concurentele au avut anumite ținute vestimentare care “șchiopătau”, am găsit o compensație în felul în care s-au prezentat, și-au susținut outfitul. Mă străduiesc, la fel ca și colegii mei de juriu, să le îndrumam. Rolul nostru nu presupune doar o critică, vrem să fim și un ghid stilistic, care le poate folosi în viață, atât cocurentelor, cât și celor din fața micilor ecrane.

 

SPECTACOLA: Printre concurente se numără și câteva vedete deja consacrate, dar în domenii total diferite. Pasul pe care îl fac pe scena „Bravo, Ai stil” e pe cale să schimbe percepția publicului asupra acestora. Deși este un show de modă, putem observa cum reușiți să scoateți la suprafață nu doar preferințele vestimentare ale concurente, dar și elemente de caracter, cum reacționează în anumite situații, cum fac față competiției și cum rezistă în fața criticilor. Au fost momente când te-a surprins o descoperire de genul acesta?

Raluca Bădulescu:  Bravo, ai stil! este un reality show, un show despre moda și nu numai, lasă să se vădă aspecte ale personalității concurentelor, evoluția lor, dorința lor de a se reinventa. Cu atât mai mult în acest sezon, fiind vorba despre vedete atât de cunoscute publicului, vă dați seama că și noi, la fel ca și publicul, suntem foarte nerăbdători să vedem multiplele fețe ale personalității lor, sunt sigura că de-a lungul competiției vom avea foarte multe surprize din partea acestora.

 

SPECTACOLA: Să facem un mic joc, dacă ai avea-o în față pe concurenta Raluca Bădulescu de acum 10 sau 15, sau chiar 20 ani, ce ai critica la ea, ce ai admira și ce ai sfătui-o să schimbe?

Raluca Bădulescu:  Nu aș schimba nimic la ea, deși m-am schimbat foarte mult, din punct de vedere fizic, însă din punct de vedere vestimentar și al personalității sunt aceeași. Eu nu am purtat niciodată vreo mască. Am fost aceeași fashionistă convinsă, reală, adepta aceluiași stil vestimentar, în linii mari. Trendurile se schimbă, însă anumite elemente de bază ale stilului meu rămân, acestea fac parte din mine, din personalitatea mea. Acum 20 de ani nu eram altfel decât acum. Diferența este că acum pot purta fuste scurte, ceea ce nu se putea întâmpla și acum 20 de ani.

 

„Cu stilul te nașți! Moda este trecătoare!”

 

SPECTACOLA:  În realitate, Raluca Bădulescu s-a schimbat mult în ultimii ani. Ai fost întotdeauna o prezență greu de trecut cu vederea, dar și o voce puternică. Cum ți-ai găsit tu stilul, dar și curajul de a purta hainele care te definesc?

Raluca Bădulescu: Cu stilul te nașți! Moda este trecătoare! Stilul face parte din personalitatea fiecăruia, putem să ne pliem pe diferite trenduri, însă va rămâne în permanenta o constantă care face parte din personalitatea mea. Raluca Badulescu, chiar daca s-a schimbat fizic, a rămas mereu o persoana pe care o recomandă excesele vestimentare, opulența, ținutele nonconformiste; sunt o prezență greu de trecut cu vederea și spun ceea ce gândesc.

 

SPECTACOLA:  Ce spun cu adevărat hainele despre noi și cât de importantă este atitudinea atunci când le purtăm?

Raluca Bădulescu: Atitudinea este cea mai importantă componentă atunci când vorbim despre alegerile vestimentare, pentru că putem avea cele mai frumoase și branduite haine din lumea asta, însă daca nu știm să purtam haina, și ea ne poarta pe noi, din start este totul o pierdere de timp. Daca te simți bine cu ceea ce porți, indiferent daca piesele respective sunt scumpe, în trend, și transmit acea energie pozitivă, lucrul asta se vă simți în felul în care te prezinți. Când transmit acea mulțumire a ta în raport cu tine, poți spune că ai o atitudine și o maniera specială în a purta hainele. Stilul nu este despre haine, ci despre felul în care știm să  ne și să le purtam.

 

Cât de „în pas cu moda” sunt românii

 

SPECTACOLA:  Cum consideri că a evoluat lumea modei în ultimii ani? Nu mă refer doar la catwalk sau la ce poartă vedetele atunci când merg la diverse evenimente. Dacă ne uităm pe stradă, la oamenii obișnuiți, care merg la job, la o terasă sau la film, cum ai defini stilul bucureștean?

Raluca Bădulescu:  Moda evoluează foarte repede, asta nu este o constatare a mea, se știe deja că fenomenul de fast fashion a făcut înconjurul lumii; trendurile se schimba foarte des, marile case de modă și magazinele mass market propun lunar piese noi, de câteva ori pe ani noi colecții, moda se schimbă, dar există anumite constante. Daca le urmărim în evoluția caselor de moda ne facem o idee în mare despre cum ar trebui să arate garderoba perfectă. Cred că românii sunt foarte preocupați de fashion, de branduri, de cum arată. Sunt foarte atenți la ceea ce poartă, la aspectul fizic, este un lucru care mă bucură. Apreciz felul în care romanii au grija de ei, în care se prezintă, în același timp, avem multe de învățat în materie de fashion.

 

SPECTACOLA:  Sunt femeile românce în pas cu moda? Ce le lipsește, ce au din plin?

Raluca Bădulescu:  Româncele sunt în pas cu moda. Să știți că prin călătoriile mele, prin diverse țări, am avut ocazia să văd cum se îmbracă lumea, sunt foarte atenta cum se îmbracă, etc; româncele, în general, sunt extrem de atente la aspectul vestimenar. Lucruri cu care nu sunt de acord este că se copiază 1 la 1 trendurile, look-urile de pe Instagram, se copiază faptul că astăzi este la modă brandul cutare și atunci toată lumea se simte obligată să poarte acel brand. Punem  branduri la grămadă, pur și simplu, numai ca să arătam că avem; asta este o chestie puțin excesivă, însă sunt sigură că odată cu trecerea timpului ne vom mai potoli din punct de vedere vestimentar și vom alege stilistic ce este mai bun pentru noi.

 

SPECTACOLA: Greutatea în plus poate fi un impediment pentru a fi în pas cu moda? (Tu ai demonstrat contrariul!).

Raluca Bădulescu:  La ora actuală, trăim niste vremuri în care dispar aceste prejudecați care ne-au întunecat ani și ani de zile judecata. Mulți ani toți am fost regimentati ca să gândim  că daca nu ai greutatea și înălțimea ideala nu ești bun. Greșit! Din ce în ce mai multe case de moda apelează și creează pentru modele plus size. A trecut de mult vremea în care trebuie să ne încadram în tiparele de frumusețe 90-60-90; mă bucura că am fost o deschizătoare de drumuri în acest sens, spun asta fară modestie, pentru că desi greutatea mea s-a schimbat radical, a rămas aceeași constantă vestimentar, am rămas aceeași persoană.

 

„Dacă ai trăit ani de zile cu câteva kilograme în plus, rămân anumite reminiscențe”

 

SPECTACOLA:  Ai reușit să îți transformi corpul într-un mod spectaculos, odată cu asta, ți-ai schimbat și garderoba. Care a fost cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o odată cu noile mărimi de la haine?

Raluca Bădulescu:  Deja această schimbare spectaculoasă s-a petrecut în urmă cu 8 ani de zile, am avut timp să mă învăț cu noile masuri ale hainelor. Dacă ai trăit ani de zile cu câteva kilograme în plus, rămân anumite reminiscențe; când te duci într-un magazin există tendință să nu te uiți la o fustă scurtă, să te gândeșți că pantalonul din denim scurt nu ți se potrivește și să constați de abia în cabina de proba că iți sunt buni. Nu este un lucru rău, am mai mult timp să analizez anumite ținute, daca sunt sau nu potrivite cu ceea ce sunt eu la momentul actual.

 

SPECTACOLA:  Ai trecut printr-o operație care a deschis drumul către o nouă viață, practic. Ai declarat la un moment dat că ai luat decizia de a face acest pas de dragul fiului tău și că regreți că nu ai făcut-o mai devreme. Cum s-a schimbat viața ta de părinte din punctul acesta de vedere.

Raluca Bădulescu:   Această operație de gastic sleeve mi-a schimbat viața în bine și am făcut aceasta operație din motive de sănătate. Alex, fiul meu, avea pe vremea aceea 10 ani și vă dați seama că era foarte greu pentru mine, deja să nu pot să mai ies prin parc cu el, kilogramele în plus nu te ajuta. Sunt sănătoasă, aceasta este lucrul cel mai important dintre toate, nimic nu este mai presus de sănătate.


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: bravo ai stil  modă  operație  raluca badulescu  trend 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel