Recunoașteți personajul. A devenit cunoscută în toată țara, după ce a apărut goală în filmul ”Miss Litoral”
Data publicării:
Fetița din imagine este astăzi actriță și cântăreață. 

S-a născut la 8 mai 1970, la Bucureşti. A avut aptitudini artistice din copilărie, prima sa apariţie publică fiind la doar 14 ani, în filmul "De dragul tău, Anca" (1984), unde a interpretat rolul Camelia, potrivit site-ului bestmusic.ro.

A fost pasionată de sport - a făcut atletism, dar şi de chimie. Însă mai presus de aceste pasiuni, şi-a dorit să fie actriţă. Cea care a încurajat-o să facă şi muzică a fost mama ei. Aşa că  s-a înscris la Şcoala Populară de Artă, locul de unde a fost propulsată spre festivaluri muzicale.

Debutul în muzică a fost la Festivalul "Trofeul Tinereţii" de la Amara, în 1986, când a câştigat premiul I, scrie site-ul www.festivalulamara.ro. În acelaşi an, a participat la Festivalul de la Mamaia, unde a cântat melodiile "Baladă pentru dragostea mea" de Laurenţiu Profeta şi "Anotimp fermecat" de Dan Dimitriu şi unde a primit o menţiune, conform site-ului topromanesc.ro.

Un an mai târziu, în 1987, a primit, tot la Festivalul de la Mamaia, Premiul Teatrului "Fantasio" pentru interpretarea pieselor "Visez o primăvară" de Jolt Kerestely şi "Cere-mi luna de pe cer" de Ion Cristinoiu. În 1988, a lansat pe scena aceluiaşi festival melodia "O simplă întâmplare" de Romeo Vanica, precizează site-ul topromanesc.ro.

După debutul muzical, a fost remarcată de producătorii de emisiuni din televiziune şi a început să apară în emisiuni de divertisment. Tot atunci a început să plece în turnee prin ţară, alături de alţi artişti.

 

Dacă nu ați recunoscut-o până acum, vă spunem noi: Este vorba despre Anca Țurcașiu. 

Dintre melodiile lansate de ea, amintim: "Poate ne vom întâlni", "Aş vrea să fiu", "Dă-mi un motiv", "Să nu mă minţi", "O poveste de iubire", "Aşa te vreau", "O simplă întâmplare", "Eşti prea ieftin, dragul meu", "Tu eşti prinţul, eu sunt prinţesa", "Acum pot spune te iubesc", "În aşteptarea dragostei", "Iar şi iar", "Spune-mi ce crezi", "Niciodată n-am să uit", "Lumina din iubire", "Te invit să dansăm".

 


Anca Ţurcaşiu a colaborat cu mulţi compozitori talentaţi, care i-au încredinţat creaţiile lor - Marcel Dragomir, Marius Ţeicu, Jolt Kerestely, Mihai Constantinescu, Ionel Tudor, Ovidiu Komornyik, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, Igor Mişcoi. Ea a cântat şi melodii pentru copii, pe albumele "Cutiuţa muzicală" (numerele 1, 2 şi 3), precizează site-ul bestmusic.ro.

Dincolo de muzică, marea pasiune a Ancăi Ţurcaşiu a fost şi a rămas teatrul. Ea s-a pregătit cu actorul Petre Gheorghiu (pe care îl consideră "un mare pedagog") şi, la vârsta de 18 ani, a dat admitere la IATC. Nu a fost admisă în acel an, dar în 1990 a fost invitată de compozitorul Marius Ţeicu să se înscrie la secţia de Music-hall a facultăţii, unde chiar domnia sa era profesor.

Anca Ţurcaşiu a absolvit Academia de Teatru şi Film din Târgu Mureş în 1994. Însă până la acest moment, activitatea ei artistică a fost foarte bogată. În 1990 a început să prezinte emisiunea "Magazin duminical" la TVR, în 1991 a prezentat emisiunea "Muzica pentru toţi", iar din 1992 a devenit coprezentator la emisiunea "Ba da, ba nu" (mai întâi împreună cu Mihai Constantinescu, apoi cu Dan Bittman), de asemenea la TVR. Tot în 1992 a obţinut premii la festivalul de muzică de la Vilnius, Lituania. Au urmat premii la festivalurile muzicale din Lahti, Finlanda (1993), Cesme, Turcia (1994), precizează site-ul bestmusic.ro. 

Împreună cu Mihai Constantinescu, alături de care a prezentat ani la rând emisiunea tv "Ba da, ba nu", 2009.

În 1990 a jucat în filmul "Miss Litoral", în regia lui Mircea Mureşan, interpretând rolul Tina. Au urmat numeroase apariţii în scenete şi musicaluri de televiziune, în spectacolele de revistă ale Teatrului "Constantin Tănase". De altfel, prima piesă de teatru în care a jucat a fost comedia "Are tata fată mare", în regia lui Ion Lucian, la Teatrul "Constantin Tănase", în 1992.

Anca Ţurcaşiu a absolvit şi Şcoala postuniversitară MTP - specializarea Moderator tv, ştiri - devenind unul dintre cei mai solicitaţi şi mai apreciaţi prezentatori ai festivalurilor de muzică, ai concursurilor de Miss sau de divertisment. A fost moderatorul emisiunilor de televiziune "Iubesc România" şi "Happy Tribute", a participat la emisiunea "Dansez pentru tine", a fost membru în juriul emisiunii "Vedeta familiei" la TVR (2009-2010). De 20 de ani este maestru de ceremonii al spectacolului desfăşurat zilnic, în perioada estivală, la un complex hotelier de pe litoralul Mării Negre.

Înmânându-i un premiu compozitorului Marius Ţeicu, la Gala Premiilor VIP, noiembrie 2011. 


Pentru că iubeşte foarte mult copiii, din 2002 este profesor de canto şi actorie la o grădiniţă, scrie site-ul cinemagia.ro. În 2005 a început colaborarea cu orchestra condusă de Petre Geambaşu

Anca Ţurcaşiu este îndrăgostită de teatru, spunând că trăieşte "un sentiment extraordinar când la final de spectacole, după ce se aprinde lumina, lumea este în extaz şi aplaudă în picioare".

 

Dintre rolurile interpretate ca actriţă, amintim: Bianca - în sitcomul de televiziune "La bloc"; Maestru de Ceremonii şi Velma Kelly - în "Chicago", Teatrul Naţional Bucureşti; Betty în "Interpretul", Teatrul Foarte Mic; Maria - în "Maria de Buenos Aires", Teatrul de Operetă "Ion Dacian"; Edythe Van Hopper - în "Rebecca", Teatrul de Operetă "Ion Dacian". Alte spectacole de teatru în care Anca Ţurcaşiu joacă sunt "Haimanaua", "TOC TOC", "Amor în farmacie", "Chat Chat Chat", dar şi musicalurile de mare succes "Mamma Mia" şi "My Fair Lady", notează Agerpres.

A divorțat de Cristian Georgescu, după 22 de ani de mariaj

Frumoasa actriță a trecut prin momente extrem de dificile în 2020, după divorțul de medicul Cristian Georgescu. Cei doi au fost căsătoriți 22 de ani, iar despărțirea a fost foarte grea pentru artistă. La aproape un an de la divorț, aceasta și-a dat seama că își dorește să se reinventeze și să trăiască viața la maxim. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: actriță  anca turcasiu  recunoasteti 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel