Regina Elisabeta, scrisoare emoționantă către veterinarul care i-a îngrijit câinele preferat: „Tot ceea ce ați făcut pentru draga mea Susan”
Susan, animalul de companie al regretatei suverane, a murit în urmă cu 64 de ani. La vremea aceea, Regina Elisabeta spunea că s-a "temut întotdeauna" de acel moment, se arată într-o scrisoare pe care aceasta i-a trimis-o veterinarului care a îngrijit cățelul.

În timp ce deplângea pierderea iubitului ei corgi Susan, regina Elisabeta și-a făcut timp să scrie o scrisoare emoționantă către medicul veterinar care a îngrijit câinele în ultimele luni de viață.

Corgiul Pembroke Welsh, pe care regina l-a primit în dar cu ocazia celei de-a 18-a aniversări, a murit pe 26 ianuarie 1959, în urmă cu 64 de ani. Dar memoria lui Susan a rămas vie în cele 14 generații viitoare de corgi regali crescuți din puii ei, care au fost animalele de companie prețioase ale monarhului de-a lungul vieții.

 După moartea lui Susan, regina i-a scris o notă de mulțumire lui Harold Swann, medicul veterinar care a încercat să salveze viața cățelului. "Aș dori să vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru draga mea Susan când s-a îmbolnăvit și pentru imensul efort pe care l-ați depus pentru a o trimite la Cambridge și pentru toate îngrijirile de care a avut parte cât timp a fost acolo", a scris ea la acea vreme. 

"Întotdeauna mi-a fost teamă să o pierd, deoarece o aveam de când avea șase săptămâni, dar sunt foarte recunoscătoare că suferința ei a fost atât de scurtă din fericire." Ea a semnat apoi scrisoarea: "Cu sinceritate, Elizabeth R.". În acest caz, "R" vine de la "Regina", cuvântul latin pentru regină. 

Ulterior, Susan a fost înmormântată pe domeniul regal Sandringham și a primit o piatră funerară pe care scria: "Timp de aproape 15 ani, companionul credincios al reginei".

Susan a fost alături de Regină în cele mai emoționante momente

Potrivit autoarei cărții "The Corgi and the Queen", Caroline L. Perry, Regina Elisabeta "a ales personal inscripția pentru piatra funerară", a declarat aceasta pentru People. Ea a adăugat: "Susan a fost prezentă la multe dintre cele mai importante momente din viața Elisabetei. Ea a fost alături de stăpâna ei regală atunci când Elizabeth s-a alăturat unui regiment de femei, când prințesa și-a servit țara în timpul războiului. A fost acolo când stăpâna ei s-a căsătorit cu Prințul Philip, care a devenit a doua dragoste din viața lui Elizabeth! Susan i-a oferit, de asemenea, alinare atunci când iubitul "tată" al Elisabetei, regele George al VI-lea, a murit; când a fost încoronată regină la vârsta de numai 25 de ani și când a devenit mamă."

 

Perry a concluzionat: "Moștenirea lui Susan a fost de durată. Datorită ei - și urmașilor ei - corgiul va fi pentru totdeauna simbolul celei de-a doua epoci elisabetane".

 

Regina nu și-a mai dorit animale de companie ani de zile

Monarhul a încetat să mai crească animalele ei de companie preferate în 2015, deoarece nu a dorit să lase niciunul în urmă la moartea sa, potrivit Vanity Fair Cu toate acestea, în martie 2021, cu puțin timp înainte de moartea soțului ei, prințul Philip, regina Elisabeta a primit doi căței.

Când unul dintre câini a murit doar câteva săptămâni mai târziu, ea a primit cadou un alt cățeluș de la fiul ei, prințul Andrew, la ceea ce ar fi fost cea de-a 100-a aniversare a lui Philip. După decesul reginei, în septembrie anul trecut, cei doi corgi ai ei, Muick și Sandy, au fost luați în grijă de Andrew și de fosta sa soție, Sarah Ferguson. Ducesa de York a împărtășit ce "mare onoare" a fost să aibă grijă de animalele de companie ale răposatei monarhe, spunând publicului de la Festivalul Literar Henley din octombrie că acești câini sunt "comori naționale" și că au fost "bine învățați" de regină. "Toți se echilibrează", a spus ea despre cei șapte câini ai săi. "Covorul se mișcă atunci când mă mișc eu, dar m-am obișnuit cu asta acum".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Maria Alexandru | Dată: 26 ian 2023, 21:18

Octavian Strunilă, Smiley, Matei Dima, Vladimir Draghia/foto Instagram/ captură video YouTube

Octavian Strunilă, topul celor mai netalentați actori din România: „Matei Dima, Drăghia și Smiley. Am și argumente”

Camelia Pătrășcanu

Horoscop karmic, cu Camelia Pătrășcanu. Zodia care are parte de relații tensionate: „Pot apărea reproșuri”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube

Cristina Demetrescu, Horoscop pentru prima jumătate a lunii APRILIE 2023. Previziuni pentru toate zodiile

Silviu Purcărete, captură video Youtube

Reacții în lumea teatrului, dupa retragerea lui Silviu Purcărete de la Premiile Uniter. Lia Bugnar: „Nu are ce să caute pe aceeași listă cu voi”

Războinicii, captură foto Survivor

Eliminare neașteptată la Survivor România. Cine a părăsit competiția: „Mi-am dat seama că nu sunt atât de tare”

Cătălin Scărlătescu, captură video Instagram

Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”

Foto Freepik

Condimentul care combate răceala, previne căderea părului și hidratează pielea

Anamaria Prodan, Carmen Harra/ foto Instagram/ captură video YouTube

Carmen Harra, prognostic despre relația Anamariei Prodan cu iubitul misterios: „Mama ei a îndreptat-o spre cineva”

Mădălina Crețan, captură video Youtube

Nosfe și-a prezis moartea? Soția artistului, șocată de ce a găsit în telefonul său: „E imposibil să nu mă șocheze. Nu am mai vorbit asta niciodată cu el”

Sanda Ionescu, foto Facebook

Astrolog Sanda Ionescu, previziuni despre intrarea lui Pluton în Vărsător: „Schimbări masive ce vor influența sute de generații”

Sursa foto: Nicoleta Luciu, Facebook

Nicoleta Luciu, desființată de fani, după ultima ei apariție: „Arată jalnic. Refuz să cred că este ea”

Camelia Pătrășcanu, captură video YouTube

Camelia Pătrășcanu, Horoscop - Lună Nouă în zodia Berbec: Zodia care se îndrăgostește