Reguli de urmat în Postul Paștelui. Preot: Degeaba mâncăm cartofi și fasole, dacă suntem răi
Preotul Vasile Ioana a vorbit despre regulile pe care trebuie să le urmăm, în acest post sfânt.

Ne aflăm într-una dintre cele mai importante perioade din viața unui creștin și, anume, postul Paștelui. Acesta este momentul în care trebuie să devenim mai buni, să ne schimbăm stilul de viață și să-i ajutăm pe cei aflați la necaz, spun preoții. 

"Postul nu este o taină în sine, ci este un mijloc de purificare a sufletului, este un ritual de purificare, prin care te apropii de Dumnezeu. Postul plăcut lui Dumnezeu, ce i-ar plăcea lui Dumnezeu să facem noi, în această perioadă este, în primul rând, schimbarea stilului de viață, eliberarea de patimi. Dacă ești nervos, lacom, trebuie să identifici ce defect ai și ce ai vrea să schimbi, pentru că postul te ajută să schimbi ce e rău în tine. Degeaba mâncăm cartofi și fasole, dacă suntem răi. Al doilea lucru, este să avem un post al simțurilor. Degeaba mănânci fasole, dacă nu ai grijă de simțurile tale. Postul ochilor: este prea mult consum de pornografie, în rândul bărbaților, de aceea trebuie să avem ochiul curat. Postul gurii: e prea multă bârfă, nu trebuie să vorbim de rău aproapele, trebuie să mai si tăcem, să stăm în pace.

A treia categorie este postul alimentar. Eliminăm alimentele de origine animală. Dacă ai o problemă de sănătate, atunci mergi la Duhovnic și primești aprobare de a mânca de dulce, dar omul sănătos trebuie să mănânce de post. Ar trebui să mai încercăm postul negru, pentru oprirea războiului.", a declarat preotul Vasile Ioana, în cadrul emisiunii Vorbește Lumea, de pe ProTV.

Rugăciunea, esențială în post

Părintele a subliniat și faptul că nu trebuie să uităm să ne rugăm, în tot acest post.

"Ultimul aspect este rugăciunea, care este înălțarea gândurilor și minții noastre. Altă aripă a postului este fapta bună: împarte pâinea ta cu cel flămând. Fă fapte bune, acum este timpul. Nu poți să spui că ții post, dacă ești la fel de egoist ca înainte, încearcă să te pui pe tine în slujba oamenilor. Degeaba ai bani, dacă nu dai din ei.", a mai spus acesta. 

"Până la Paște războiul se va opri"

Preotul are credință că până la Paște, războiul se va încheia, dacă ne rugăm cu toții.

"Foarte mulți oameni îmi spun: părinte, am început să urăsc, pe cei care fac atâta nedreptate, în țara aceea. Am început să mă sperii, când deschid televizorul și aud de război. E un șoc traumatic pe sufletele oamenilor buni. Este foarte trist, că în fața unei drame de tipul ăsta, foarte mulți stau doar în fața televizorului și se miră. Nu e suficient. Ne-am învățat așa de comozi, prea comozi. Ar trebui să ieșim puțin din confort și să schimbăm ceva, să facem ceva cu viața noastră. Perioada asta, la câte rugăciuni facem toți, eu cred că Dumnezeu se va milostivi și va opri. Am nădejde, că până la Paște se va opri, pentru că e multă rugăciune." , a continuat părintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: , Andreea Cercel | Dată: 20 Martie 2022, 19:00

Bancul serii: Un turist român la hotel

Ce face un turist român la all inclusive.


Sursa foto: Monica Anghel, Facebook

Monica Anghel, cel mai prețios sfat primit de la mama sa: „Am o relație foarte apropiată cu ambii părinți”/ EXCLUSIV

Descriere foto: Adrian Năstase, sursa facebook

Ce pensie are Adrian Năstase de la statul român. Fostul premier al României a recunoscut: "Cred că este foarte puțin"

Sursa foto: Mirela Vaida, Instagram

Câte mii de euro a cheltuit Mirela Vaida în Delta Dunării: ”Nu e ieftin, dar banii rămân în țară”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram

Vlăduța Lupău a născut: ”Știam că îți vei alege o zi binecuvântată”. Care este numele special pe care artista l-a ales pentru bebeluș

Sursa foto: Mioara Roman, Natașa Raab, Cornel Constantiniu, facebook/ colaj foto

Mioara Roman, diagnosticată cu aceeași boală de care suferă și Cornel Constantiniu și Natașa Raab: „Pe Cornel l-au salvat operațiile”

Simona Săndulescu a fost găsită înecată în Lacul Morii. Artista a lăsat un bilet de adio: ”Viața a devenit insuportabilă”

Captură video Youtube/ Sorin buiaca, Instagram, Loredana Groza

Mircea Badea, reacție savuroasă la fotografia Loredanei Groza, fără lenjerie intimă: „Munții noștri aur poartă și doamna Loredana nu poartă!”

Sursa foto: Vica Blochina și Irisha, instagram/ colaj foto

Vica Blochina, sărut pasional cu o fostă concurentă de la Survivor România. Fanii au rămas uimiți/ FOTO

Sursa foto: Loredana Groza, Facebook

Loredana Groza, fără lejerie intimă. Vedeta a încins imaginația bărbaților: ”Lori este numai una”

Sursa foto: Denisa Filcea, Instagram

Cum se descurcă Denisa Filcea în rolul de mamă: „Nici nu mă gândesc la oboseală”

Sursa foto: Cristina Cioran, Instagram

Cristina Cioran, DIETA prin care a slăbit șapte kilograme în doar zece zile: ”Hai să vă spun cum am reușit”

Sursa foto: Gabriela Prisăcariu, Dani Oțil, Instagram

Dani Oțil a răbufnit, după ce el și Gabriela Prisăcariu au fost criticați de fani: ”Comentează de parcă ți-au plătit ei sejurul”