Relația dintre Ioana Ginghină și fiica ei s-a deteriorat, imediat după divorțul de Alexandru Papadopol: „Limitele și regulile sunt esențiale, indiferent de situația familială”
Data publicării:
Ioana Ginghină le-a împărtășit fanilor săi o experiență prin care a trecut cu fiica sa, după divorț.

Ioana Ginghină împărtășește adesea cu fanii săi, pe blogul său personal, fel de fel de experiențe din propria sa viață, pentru a-i ajuta pe cei din comunitatea sa să ia cele mai bune decizii, dar și pentru a le oferi exemple practice. Astfel, vedeta a adus în discuție o experiență prin care a trecut după divorțul de Alexandru Papadopol, al doilea său soț, de unde a rezultat și fiica celor doi, Ruxi. Astfel, actrița povestește cum, din dorința de a-și proteja fata și de a-i suplini orice fel de lipsă, aceasta nu a pus la vremea aceea niciun fel de limită și a fost extrem de permisivă cu ea. În acest sens, faptul că nu a stabilit niște reguli clare a fost total greșit, spune Ioana Ginghină.

„Discuția despre relațiile dintre părinți și copii se orientează adesea spre părinții care nu respectă limitele adolescenților lor, intervenind prea mult în viața acestora. Dar, există și situația inversă, la fel de importantă: părinții care nu stabilesc propriile limite cu adolescenții lor.

Aș vrea să împărtășesc o experiență personală în acest sens. În timpul divorțului, încercam să o protejez pe fiica mea îndeplinindu-i toate dorințele. Credeam că astfel o voi face să se simtă mai puțin vulnerabilă în contextul tensiunilor din familie. Dar, am observat că această abordare a avut un efect contrar.”, a scris Ioana Ginghină pe blogul său personal.

Citește și: Cu ce probleme de sănătate se confruntă Ioana Ginghină. Medicul i-a interzis să mai țină Postul Crăciunului

„Fiica mea a început să profite de această situație”

Astfel, faptul că i-a oferit atunci fiicei sale tot ce își dorea nu a avut deloc urmări bune, spune Ioana Ginghină, care mărturisește că relația celor două s-a deteriorat, din cauza acestei atitudini permisive. Din această cauză, actrița a revenit la educația de bază, cea cu reguli și limite stricte, care le-a făcut pe cele două să revină la relații mai bune.

„Fiica mea a început să profite de această situație, ceea ce m-a făcut să conștientizez că greșeam. Am învățat pe propria piele că limitele și regulile sunt esențiale, indiferent de situația familială. De când am început să impun limite clare – la bani, timp petrecut pe telefon și limbaj – relația cu fiica mea s-a îmbunătățit considerabil. Ea a început să înțeleagă că există o diferență de perspectivă între noi, cauzată de diferența de generație, dar și că există un respect reciproc pentru aceste diferențe.

Am observat că generozitatea nelimitată a părinților poate cauza stres și tensiune în relația cu adolescenții. Părinții fără limite pot ajunge să sufere atât pe plan material, cât și relațional. Părinții suferă și evită conflictul cu copiii lor.”, a continuat actrița.

VEZI și: Ioana Ginghină dezvăluie dieta prin care reușește să arate ireproșabil la 46 de ani: „Când am voie, mănânc dulciuri”

Ioana Ginghină, avertisment pentru părinți

Astfel, Ioana Ginghină îndeamnă toți adulții care trec prin situații similare să nu facă aceeași greșeală și să pună bariere clare, chiar dacă un părinte a plecat din familie, iar schimbările îl pot dezechilibra pe copil.

(...) În absența unor limite clare, ei pot deveni nesiguri și pot încerca să descifreze constant emoțiile și intențiile părinților. Adulții care nu vor trage linie și nu vor spune: „Asta m-a rănit”, vor continua să fie răniți, deoarece copiii lor s-ar putea să nu realizeze că acțiunile lor îi afectează pe părinți. (...) Limitele de la părinți la copii au o funcție importantă.
Atât părinții, cât și adolescenții vor descoperi beneficiile stabilirii limitelor. În loc să evite problemele, vor învăța să le rezolve împreună, ceea ce va aduce o apropiere reală. În acest context, părinții și adolescenții vor putea experimenta un sentiment de relaxare și de încredere reciprocă.”, mai spune ea.

Citește și: Ioana Ginghină, semnal de alarmă pentru adolescenți: „Concentrează-te să te construiești pe tine, în loc să cauți validare de la alții”


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: divort  fiica  ioana ginghina  relatie 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Daniela Simulescu, la Pastila de Frumusețe

Daniela Simulescu, previziuni astrale pentru anul 2024. Ce le așteaptă pe zodii în noul an/ EXCLUSIV

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul: „Nu-i place orice!”

Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Băutura minune care calmează tusea. Lidia Fecioru: „Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari”

Sursa foto: Instagram

După ce Vlad Gherman a anunțat data nunții, Cristina Ciobănașu dă și ea vestea cea mare: „Au existat discuții, dorință există de ambele părți”

Ioana State, mărturii sensibile despre perioada adolescenței: „La 16 ani aveam 110 kilograme. Fetele de vârsta mea aveau iubiți, eu eram fratele lor”

Echipe America Express, proba pentru ultima șansă/ captură video Youtube

Ce echipă a fost eliminată de la America Express și nu a primit bilet către Argentina: „Una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am trăit”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Secretul prin care Dan Bittman a slăbit 7 kilograme fără să facă niciun efort „Mănânc cu pâine, mănânc de toate”

Sursa foto: Ilinca Vandici, Instagram

Terapia care a ajutat-o pe Ilinca Vandici după divorțul de Andrei Neacșu: "Am curajul să-mi văd rănile, să le accept, să le vindec"

Sursa foto: Vlad Ciurea și Rona Hartner, captură YouTube, colj foto Spectacola

Factorul principal care a declanșat boala de care suferea Rona Hartner. Medicul Vlad Ciurea a transmis avertizări

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Atrofie cerebrală”Horoscop DECEMBRIE pentru TOATE zodiile

Descoperă ce aduce decembrie zodiei tale. Astrologul...