Rețetă: Supă de găluște de post
Data actualizării:
Data publicării:
Rețetă delicioasă de supă de găluște de post, ușor de preparat.

Ingrediente:

 2 morcovi 

2 cepe 

1păstârnac 

1 țelină 

Pentru găluște:

4 linguri de făină

4 linguri de griș

1 lingură amidon

1 ceapă tocată mărunt

sare, boia și piper, după gust

1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.

Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.

Între timp, ocupă-te de găluștele cu griș. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)

Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

 

Rețetă: Ardei umpluți de post în sos de roșii

Ingrediente:

5-6 ardei grași medii 

Ingrediente umplutură:

150 g orez cu bob rotund

1 ceapă veche mică + 1 ceapă verde (sau încă o ceapă veche)

2 linguri de ulei

sare, piper, cimbru uscat

1 morcov

½ dovlecel mic

⅓ vânătă

150 g ciuperci proaspete

½ ardei kapia

o mâna bună de verdeață (pătrunjel, mărar)

 

Ingrediente sos de roșii:

500 ml suc de roșii la sticlă sau cutie

sare

 

Mod de preparare:

Se toacă cepele, se curăță și se toacă morcovul. Dovlecelul și vânăta se taie în cubulețe, iar ciupercile în felii sau sferturi (depinde de mărimea lor). Dacă nu vreți să puneți vânătă, puteți să o înlocuiți cu dovlecel.

Între timp se pregătesc și ardeii grași: se spală, după care se curăță de cotoare și de semințe.

Începem prepararea umpluturii. Alegem o tigaie mai adâncă în care punem ceapa la călit în ulei, cu puțină sare. Se sotează la foc mic, sub capac, 2-3 minute, fără să o ardem. Se adaugă morcovul ras și se continuă călirea alte 2 minute, fără capac. Se adaugă ciupercile și se așteptă ca acestea să-și lase apa. Se dă focul mai mare, astfel încât să se evapore lichidul din tigaie.

După alte 5 minute, se adaugă în amestec bucățelele de dovlecel și de vânătă. Se amestecă bine și se mai așteaptă 5 minute. Urmează ardeiul kapia, care poate rămâne ușor crocant. El va fierbe oricum și împreună cu ardeii umpluți.

Se asezonează totul cu sare, piper și cimbru uscat și se adaugă și orezul (crud, uscat). După aproximativ 5 minute se ia tigaie de pe foc.

Când totul este gata, cu lingura se umple fiecare ardei gras.  

În continuare se diluează 500 ml de suc de roșii cu 500 ml de apă caldă. Se pune și un praf de sare și se pune totul peste ardeii umpluți. Ei trebuie să fie aproape acoperiți de lichid.

Se pune cratița la foc mediu și se acoperă parțial cu un capac. Când ardeii încep să clocotească se reduce focul la minimum și se lasă să fiarbă 40-45 de minute. Acestea sunt suficiente ca orezul să fiarbă (el fiind și călit în prealabil). Sosul de roșii va scădea și se va îngroșa. Puteți găti acești ardei umpluți de post și la cuptor. Coacerea va dura o oră la 200 C. Poftă bună!

Vezi aici cum trebuie să arate ardeii umpluți de post

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Homepage
Tagurile articolului: post  rețetă  supa de galuste 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”

Teo Trandafir, pască fără aluat, sursa foto Instagram/ captură video Youtube, chef Sorin Bontea

Teo Trandafir, rețetă delicioasă de pască cu brânză dulce fără aluat: „Pentru cei ce nu au apucat să o testeze”. Cum se menține în formă de sărbători




pixel