Rodica Popescu Bitănescu, drum anevoios către succes. Ce a îndurat celebra actriță de-a lungul vieții: „Aşteptam să mă ia de nevastă unul cu bani, să-mi dea de mâncare”
Data actualizării:
Data publicării:
Rodica Popescu Bitănescu a povestit ce a îndurat de-a lungul vieții sale pentru a ajunge la succesul dorit. Artista ascunde unele dintre cele mai grele povești de viață.

Rodica Popescu Bitănescu este una dintre cele mai de succes actrițe din România. Cu toate acestea, calea succesului nu a fost una ușoară. Încă din copilărie artista s-a lovit de necazuri și neajunsuri, mai ales în timpul ocupației sovietice. Ea s-a născut pe 5 august 1938 la Răsuceni, județul Ilfov, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în anul 1960 şi a jucat pe scena Teatrului Naţional din Iaşi şi la Teatrul „Barbu Delavrancea“ din Capitală. Din 1966, spectatorii s-au bucurat de prezenţa ei pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Cu toate că mulți fani o știu pe talentata actriță drept o fire foarte jovială, ea ascunde în spate momente grele și încercări intense.

A ajuns pe scenă dintr-o întâmplare

Artista a povestit cu ocazia unui interviu acordat Adevărul, cum a ajuns pe scenă și care a fost tot contextul, spunând despre ea că totul a fost o întâmplare.

„Am ajuns actriţă dintr-o întâmplare. În liceu a fost un regizor care avea nevoie de o Ziţă pentru „O noapte furtunoasă“. Am citit textul cu tupeu şi de atunci mi-a intrat în cap că aş fi o mare actriţă şi de o frumuseţe fără margini, pe parcurs mi-au trecut multe, pe urmă aveam impresia că sunt de o urâţenie fără margini şi total lipsită de talent. Am dat la Teatru şi am căzut cu lanţuri, pentru că fiind atât de încrezută nici nu m-am pregătit.” mărturisea actrița, pentru Adevărul.

Cu toate că nu lasă niciodată de înțeles că ar avea sau ar fi avut parte greutăți, artista nu poate nega caracterul său dual și contradictoriu, și anume că nu poate fi veselă fără a simți tristețe. 

„Eu râd foarte rar, dar când râd, râd cu foarte mare poftă, e adevărat. După cum sunt un om foarte sensibil şi plâng foarte repede. Sunt un om şi foarte vesel, şi foarte trist. Eu nu mi-am căutat acest râs. Pe undeva e plăcut să ştii că oamenii se bucură de optimismul tău. Probabil că eu îi încarc pozitiv. Şi românii au nevoie de zâmbetul şi de râsul meu, ceea ce mă bucură”, mărturisea Rodica Popescu Bitănescu, pentru sursa precizată.

„Toată viaţa am vrut să fiu grasă”

Rodica Popescu Bitănescu este una dintre artistele mai „plinuțe” de pe scena românească, însă acest detaliu a fost unul menținut de actriță, după cum și ea recunoaște acest aspect.

„Toată viaţa am vrut să fiu grasă, întotdeauna mi-au plăcut femeile plinuţe, pentru că în copilărie am fost foarte complexată pentru că am fost foarte slabă. În liceu mi-a intrat în cap că aş fi o mare actriţă şi de o frumuseţe fără margini, pe parcurs mi-au trecut multe şi aveam impresia că sunt de o urâţenie fără margini şi total lipsită de talent Rodica Popescu Bitănescu”, a povestit Rodica Popescu Bitănescu, prima actriţă care a făcut topless pe scenă.

Trecutul o doare

Artista recunoaște că trecutul reprezintă o greutate pentru sinele său, mai ales dacă privește fotografii. Ea detaliază simțirile unui trecut dureros.

„Sunt o persoană care trăieşte în prezent, nu mă uit la ce am făcut în trecut. De aceea eu nici nu am fotografii. Eu am rupt tot. Nu mă interesează teancurile de fotografii. Eu am amintirile în cap. Apoi, mie fotografiile îmi fac foarte rău, nu suport trecutul, îmi face foarte rău. Pentru că am nişte amintiri pe care nu le suport, am un trecut dureros, familia mea a trecut prin multe necazuri, pentru că s-au schimbat multe regimuri. Nu vreau să-mi aduc aminte, mă întristează”, a  spus artista pentru Adevărul.

Un alt episod mai puțin fericit din viața celebrei artiste a fost situația materială, mai ales cea din facultate, acolo când, după cum spune ea, făcea foamea zi de zi aproape. Cu atât mai mult, trecutul tatălui său i-a pus bețe în roate în viața amoroasă, deoarece pretendenții mai înstăriți fugeau de aceasta.

„Eu în facultate am murit de foame şi aşteptam ori să mă ia de nevastă unul cu bani, să-mi dea de mâncare, dar ăştia cu bani îţi aflau dosarul. Am rămas trăsnită când mi-a spus unul: „Te-aş lua de nevastă, te admir, îmi eşti dragă, dar ştiu de tatăl tău şi nu pot, că din mare general ce sunt acum ajung urgent soldat prost“, a  încheiat protagonista, pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Showbiz
Tagurile articolului: actor  cinematografie  facultate arte  Rodica Popescu Bitanescu 



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel